kablonet kullanma da :) bende kablonetten ttnet geçmeyi düşünüyorum.
Printable View
kablonet kullanma da :) bende kablonetten ttnet geçmeyi düşünüyorum.
ben superonline a geçtim geçen sene kablonetten. Şu anda hızım 1000 Mbit. sınırlama yok tv+ ile 650 ödüyorum.
evet hazır denk gelmişken yazayım ; Şuan kablonet ve 1000mb turknet aynı anda evde.
kablonet net ;
download 90 , upload 4
Turknet ;
download 940 , upluoad 940
sayılar muazzam ama reelde bir *** değişmedi.
CS2 ' de pingim hala 40-50 ...
ping & server'a erisimi kafana taktiysan su programi kullanmani oneririm;
PingPlotter
bilgisayarinla CS2 server arasinda hangi router'lar mevcut, bununla gorebilirsin.
her geciste ne kadar vakit kaybi oluyor, onu da gosterir.
Datça merkezde oturuyoruz, sokağımızda Telekom altyapısı yok. Mecburen Marmaris wifi kablosuz kullanıyoruz, 8 Mbps. Geçen yıl iki defa zam geldi, 360 oldu derken yeni yılda 480 lira yaptılar aylık. Telekomun hat çekeceği yok, kağnı hızında internete dünya para veriyoruz alüminyum. İki damla yağmurda kesilmesi de cabası.
site yonetimleri operatorlere resmi basvuru yapip kendilerine altyapi getirtmek icin talepte bulunabiliyor. ama bu durum adres & operatore gore degisir, altyapi getirtmek basit bir is degil. yazdigim genel gecer birsey.
TT'un sallamasina sasirmadim. kullanilan servis bu mu; Gold 12.
sokakta/sitede birlik saglayabiliyorsaniz ozel sektor operatoru ile gorusun derim. sokaga wifi ile servis vermek teknolojik olarak yanlis. duzgun calismaz.
karakterler sapitmis :p.
altyapi icin Marmaris Bilisim'i arayacaksan bence ugrasma, cunku yapabilecekleri birsey olsaydi yaparlardi.
Turknet, Vodafone, Millenicom gibi firmalari aramak mantikli olabilir. Kablonet=Turksat=devlet. Superonline=TRcell=devlet. belki Superonline ilgilenebilir.
Datca'da Turksat koaksiyel kablo altyapisi yok mu? TV'den dolayi yaygin olmasini beklerdim?
Karakterler çorba olmuş yine :tarife :LİVE NET - DATÇA - 8 MBPS E KADAR LİMİTSİZ (ÖN ÖDEMELİ) 480 tl olan.Gold12 değil.online işlemlerden baktım gold 12 görünmüyor bana. Müşteri hizmetlerini arayayım hele. Teşekkür ederim.
Kablonet altyapı sorgulaması yaptığımda üçü için de binada (DSL, kablonet, fiber 1000) altyapı yok görünüyor. Bizim sokakta Telekom'un kablosu da yok zaten.7 yıl önce buraya taşındık , sözde iki aya kadar kablo döşenecekti sokağa.
oturdugunuz yerde herkes TV'yi uydu sistemiyle mi seyrediyor? birisi evine sabit hat almak istese TT kablo yok alamazsin diyor mu?
soyle dusunmen lazim;
- her eve telefon kablosu geliyor ancak ISP'ler servis veremem diyorsa size hizmet veren TT santral binasinda DSL icin sistem KURULMAMIS anlamina gelir.
- Turksat'tan koaksiyel kablo geliyor ama Kablonet (yani Turksat'in ISP kismi) servis veremem diyorsa DOCSIS sistemi (koaksiyel kablo uzerinde calisan Inet erisim teknolojisi) KURULMAMIS anlamina gelir.
TT 7 yildir salliyorsa onlardan bir halt olmaz.
Turksat koaksiyel kablo ile altyapi insa ediyor.
ozel sektor ISP'leri ya TT kablolama sistemini KiRALIYOR, ya belediyeye ait F/O kablolama sistemini KiRALIYOR, ya da kendileri F/O kablo cekiyorlar.
kablo altyapisi izne tabi, istedigin gibi kazi-doseme yapamiyorsun.
cok yakin cevrede, bir ISP'den duzgun servis alan (DSL/DOCSIS/Metro Enet vb.) birisi var ise eve kablo cekip, aylik masrafa ortak olabilirsin. mevcut ekipmanlar evleri tamamen ayirarak Inet erisimi saglayacak ozellikleri sunar. tabi benimki teorik bir fikir; tanidik bulmak lazim falan filan...
Datca'daki durumun bu kadar vahim oldugunu bilmiyordum :( .
Oturduğum sokakta ve bizimki gibi onlarca sokakta telekom (kablolu telefon ya da dsl) altyapısı yok. Binaların kendi içinde tabii ki kablo hattı var ama onu bağlayacakları bir dış hat yok. :) Çomarlık (Mezarlık ) adındaki bu mevkii hiç de ücra bir yer değil.
Çoğu mahalle ve sokakta telekom hattı ve dsl var. Kablonet ise Datça'nın hiçbir yerinde yok.
kepazelik. yil 2025.
LTE kullanarak (GSM altyapisi) yuksek hiza erisebilirsin ama maalesef fiyat yuksek. ayrica kullanima sadece dload'u degil uload'u da dahil ediyorlar.
nasil bir yerdesin (site?) bilmiyorum ama birlesebilirseniz (site yonetimi vb.) bir ISP'ye basvuru yapabilirsiniz. ayni zamanda Datca belediyesine basvurup F/O kablolama istenebilir. bu dediklerim ne kadar hayata gecer bilemem :( .
belki burokratik sorunlar veya kurumlarin karsilikli mahkemelik olmasi gibi sebeplerden size telekom altyapisi getiremiyorlar.
ama eliniz kolunuz baglanmis...