Bu otomobil-motosiklet kavgaları çok ciddi boyutlara ulaşmaya başladı.
Printable View
4 yıldır motor kullanıyorum, o günden beri otomobili kullanmam sanırım evdekilerin servis zamanı geldi bunun dedikleri günlere denk geliyor sadece.
Bu video'da aynayı kıranda, kaldırımda yayaya korna çalanda, kırmızı ışıkta beklemeyen veya kask takmadan motor kullananda hatalıdır! ANCAK!!! eğerki katil değilseniz, insanlara zarar vermeyi hobi olarak görmüyorsanız bir motor kullanıcısına çarpmazsınız.
Bu başlık altında da iyi olmuş, keşke ölseymiş, helal taksiciye vs. diye söylenen kişileri Ankiyete bozukluğu,Obsesif kompulsif bozukluğu şüphesiyle psikiyatrik yardım almalarını öneririm.
Dayıcım motor kullananda insan,araba kullananda insan neden adamları hor görüyorsun sen gecmiyorsan adamdamı gecmicek,oturuyorsun arabanda gelseler vursalarda iner bakarsın neden bu düsmanlık kinin kime,riskli yapan otomobil sürücüleri,birgün bisiklet veya motora binersinde sucsuz oldugun halde biri vurur sonra cıkar özür dilerim görmedim der ve arabasına binip siktirip gider,empati kur biraz. (Sen kendini düşünmezsen benim hiiç umrumda değilsin mesela.. ) Bu lafının acıklaması yok vurur öldürürüm diyorsun resmen
Arkadaşım cümlelerimi yorumlama..
Yazdığım şeyler yoruma açık değil, herşey net.. Herşeyi açık açık yazarım ben, hiç bişey ima etmem..
Ben vurur öldürürüm gibi bişey yazmadım. Anlamamışsın yazdıklarımı, yazdığım cümleleri alıp kel alaka yerlere götürme. Anlayan bir sürü kişi var burada, sor anlatsınlar neden bahsettiğimi..
Ben herhangi bir kişiye, yaptığı uyguladığı herhangi bir eylem sonucunda kendinin zarar göreceğini söylersem; o da kendini düşünmese devam etse, yine aynı cümleyi kursam;
yani;
"Sen kendini düşünmezsen benim hiç umrumda değilsin" desem..
O kişiyi öldürürüm mü demek isterim??!!..
Ya da tehdit mi etmiş olurum!
Bişeyler yazıp çizerken önce iyi okuyun, okuduğunuzu anlamaya çalışın, bunları beceremiyorsanız elinizi vicdanınıza koyup öyle yazın.. El insaf!
Burada taksicinin motorcuya vurmasına şu lafları diyen insanlar
iyi olmuş
hak etmiş
bende yapardım
su testisi
taksici haklı
vs
vs
bunları diyen insanlardan uzak durun.Profillerine girip engellilere ekleyin.Bu insanlardan kimseye hayır gelmez.Ne arkadaş olunur nede aynı ortamda durulur.Kavga ederseniz arabayla üstünüzden geçebilirler mesela.Veya silahla bıçakla öldürebilirler haklı olduklarını düşünürlerse.
Utanmasanız "kendizi haklı görüyorsanız(!) adamın aynasını kırın geçin, ayna kırmak kadar doğal bişey yok, kırdıktan sonra da kaçmayı unutmayın" diyeceksiniz..
Şu engelleme olayını hatırlattığın iyi oldu Yiğit. Tek tek yapayım ben de.. İnsanların mallarına zarar verip bunu kendinde hak gören ve bundan da zevk alan fatura kesici insanlardan kimseye hayır gelmez. Çok haklısın.. Dışarıda bu meşrepteki insanlar bana zaten yaklaşamazlar da, burada da öte olsunlar..
Sana da uğurlar olsun..
Çok sıkıldım bu muhabbetten, artık cidden bişey yazmayacağım..
muhahha böyle kanka
https://www.youtube.com/watch?v=o0uyHgz6-NI
Ben şunu anlamak istiyorum;
Aynanızın kırılması dünyanın sonu değil, Aynanızı kırdı diye insanın canına kast etmeye değer mi ?
Biri mala zarar vermek, diğeri cana kast etmek..
Hatta canın kıymeti yoksa kendinizi düşünün ayna uğruna hapis falan cinayete gider ucu..
Tamam şimdi bunlar güzel.
Merakım, hiç arabayla bunu yapanınız oldu mu ? Yada yapan biri olmuş mudur ?
Trafikte o yada bu sebeple birine kızıp arabasının camını kırıp aynasını kırıp yani zarar verdiğiniz oldu mu ?
Olmaz abi böylesi , özeti çok basit.
Motorla kaçmak kolay, zararı ver ve kaç şeklinde karaktersizlik tekniği.
Hem motor hem araba kullananlarımız var, motorla aynayı kırarım abi ben de diyenler; arabayla da yapıyor mu ?
hala ayna diyorsun yahuuu hala AYNA diyorsun.. 50 liralık parça.Ayna yahu ! Ne olacak ... 5 sayfadır ayna dan bahsediyorsun arkadaş.Taksici adamın üstünden geçiyor.Sen ayna ayna ayna... Biz zaten ayna kırmanın yanlış oldugunu söylüyoruz aklı selim kimse burada ayna kırmanın doğru bir haraket oldugunu söylemez.Ama şu olayda araç adamı öldürmek için çarptıgında siz ayna dan bahsediyorsanız kusura bakmayın abi psikolojik sorunlarınız vardır.
Ha genel olarak ayna kırmanın yanlış diyorsanız ok katılıyorum sonuna kadar.Birkaç video daha paylaşıldı orda mesela motorcunun haksız oldugunu 1000 kere söyledim araçların arasına girdiği için hatta baskaları ile tartıştım.Ama şu video da insan olan , duyguları olan kişi taksiciyi haklı bulmaz.
O zaman sana şöyle derim çok sevdiğin birine , arkadaşına vs biri yolda küfür etti , arkadaşında küfür eden kişiye tokat attı.Küfür eden kişide çıkardı sıktı öldürdü tokat atanı.. Sen şu durumda öldüren kişiyi haklı göreceksin.Diceksin ki sürekli e tokat attı oda.Tokat attı tokat attı tokat attı.. Bunu savunacaksın.. İşte bu tokat aslında ayna kırma.. Umarım anlatabildim..
Bu olay şöyle bir şey; İki kişi var, biri çok hızlı koşuyor, diğeri şişman ve hantal ama elinde silah var. Hızla koşan çevikliğine güvenip şişman olana tokat atıp kaçmayı planlıyor. Tokatı atıyor ama şişman çekip vuruyor.
Şişman olanın hiç kurtarır yanı yok malesef. Kanunen suçlu.
Hızlı koşan ise tam bir ahmak. Bile bile lades olunmaz. Azcık şerefli ve ayık olmak lazım. Ölürse arkasından "pisi pisine gitti Niyazi" derler.
ben olaya farklı yerden bakıcam birazda,
şöyle ki sadece motosiklet/araba olayı değil hatta genel olarak trafik olayıda değil. Ülkede genel olarak bir adaletsizlik problemi var ki bu her alanda var sadece trafikde değil.
Şöyle ki adalet mekanizmasının doğru çalışmadığı yerde insanlar içgüdüsel olarak kendi doğrularıyla kendi adalet mekanizmasını oluşturur.
Yıllardır hem motosiklet hemde arabayla trafikde iç içe yaşıyorum. şimdi araba kullanan yapıyomu motor kullanan yapıyomu muhabbetine gelirsek evet yapıyorum ve yapıyoruz.
arabada motosikletde insanın karakterine göre satın alınmıyor veya trafiğe çıkarılmıyor. bugün arabayla sığırlık yapan yarında motosiklete binip sığırlık yapıyor.
şimdi adalet tarafına tekrar dönersek ben motosikletle kendi şeridimde giderken minibüsün biri beni sıkıştırırsa ne olur ?
cevap : hiç birşey olmaz hiç bir hukuki yaptırımda yapılmaz bu araç sürücüsüne
eee hal böyle olunca biraz daha tehlike faktörünü arttırırsanız üstüne kırdığınız adam hayatı söz konusu olduğu için kendi adalet mekanizmasında aynasını kırmak onun için normal birşey olur.
diğeri aynam kırıldı diye motorun üzerine kırma hakkını elde ettiğini düşünür böyle böyle gider işin sonu ya kavgaya yada ölüme gider.
adam gibi çalışmayan adalet sistemi sadece trafikde değil birisi herhangi bir alanda sizin yaşamınızı tehlikeye atacak bir durumda haraket eder ve adalet sistemi buna bir yaptırımda bulunmaz ise bir nevi an davası güdülüp haksızlığa uğrayan kişi kendince doğru/yanlış adaletini sağlamaya çalışır.
şimdi trafikde motosiklette arabada kullanıyorum dedim ya daha ayna kıracak seviyeye gelmedim en son allahından bulsun diyip kendimde bişey yoksa basıp gidiyorum ülkenin hali zaten belli inip kavga etmeye çalışsam silah mı çıkarıcak sopa mı belli değil ( sopa çıkaracağını bilsem bende silah taşıcam tabiki :) )
yani olay biraz daha vahim sadece trafik felan değil bu ülkede hayatın hemen her yerinde bu örneklere rastlarsınız. işci haklarını adaletli bir şekilde yürütemezseniz en ufak bir olayda işci gider patronun arabasını tekmeler ama adam gibi tazminatı neyse verirseniz hiç birşey olmaz he olursada nadir olur işcinin başka problemlerinden olur :)
tutup aynasını kırıyosa ölsün demekle sıkıştırıyorsa aynasını kırsın demek arasında herhangi bir fark yoktur.
Bu olay sonucunda motorluya ne oldu bılgısı olan varmı ya da yazıldımı burada gormedım. ?
Motorcu yada taksici haklı haksiz bi yorum yapmıyorum.
Ama olayı maddiyatla değerlendiriyorsunuz..
Olay ayna silecek far tampon değil taciz sonucunda oluşmuş anlık sinir.Anlamadım ki herkez pamuk gibi mi dolaşıyor trafikte
Bir sabah nöbetten çıkmış eve gidiyordum, Millet Caddesinde bir anlık dalgınlıkla, bir tanesini çok fena sıkıştırdım, son anda farkına vardım, camı açtım, formalar üzerimde, hani görsün beni sesimi duysun diye özür dileyeceğim, birşeyi varmı diye soracam felan.. Konuşmaya başlar başlamaz taaaak kapıya bir tekme. Şimdi aynı uykusuzluk, sinir halide yapıyor, vurunca kapıya ileride önüne kırıp durdurdum. Hani tam patlayacak olay, vuracam adama artık kaskı vizörü neresine denk gelirse ki gerçekten umrumda değil ne taktığı vs ( o an o moddayım ), el kol hareketi yaparak dur dur diyerek kaskı cıkardı bir hamlede.. Aaa bizim hastaneden yine x bölümün y teknisyeni cocuk. Kapının düzeltme parasını almadım. Motoruna bir tekme atarak yere yıktım bende ödeştik. Ertesi gün hastanede hiçbirşey olmamış gibi yaşantımıza devam ettik. Ben onu güneş koruyucu kask vizöründen tanımazken o beni görerek kapıma tekme attığı halde. Keşke arabayla çaksaydım diye düşünmedim değil lakin çözüm bu da değil. En güzeli inip kozunu paylaşacaksın. Yada plaka mlaka bişeyle ihbar edeceksin sanırım. Burada taksici adam üzerine kırdığı için, bir arkadaşın güzel bir benzetmesi olmuş, şişman silahlı adam, çevik silahsız adam gibi, cok güzel bir benzetme.. Öte yandan varsayalım taksici kamerada görmediğimiz bir yerde bu arkadaşı sıkıştırdı, küfürleştiler vs, ileridede kamera açısına girdikleri yerdede motorcu arkadaş adamın aynasını kırdı. Burada taksici onu durdurmak için yine önüne kırmak durumunda, lan in bi konusalım, ayna öyle kırılmaz ama kemik böyle kırılır gibi bir muhabbetle motorcunun duracağına inanan sayısı tahminimce azdır. Taksicinin yaptığı cana kastetmek ve hiç doğru birşey değil, başarılı birşey yapmış gibi anlatılacak birşey hiç değil. Maddiyatı geçelim. Ortada fiilen saldırı var ve ilk hamleyi gördüğümüz kadarıyla motorcu yapıyor. Taksici ne yapsa doğru olurdu? Plakasını alıp ihbar etmeyi saymıyorum bunu eleyelim, bunun ne sonuc cıkaracağını hepimiz biliyoruz. Ne taksici tatmin olacak ne o tekmeyi atan herif akıllanacak çünkü..
Ne aynaymış yahu. Aynası çok kıymetli olan aynasına çok değer veren o değer verdiği aynasını kullanması gerektiği gibi kullansın bu adamlar da o aynayı kırmaz.
Ayna kırmayı doğru bulmuyorum fakat isteyen bir arkadaşla 1 gün motorla istanbul turu yapalım tamamen trafik kuralları içerisinde motor kullanarak bizzat kendisi de görsün üzerine kıranları , şeritte hafif yana kayınca direk silme yanına gelenleri kısaca ölüm korkusunu bir tatsın ondan sonra görücem aynamı kırıyor yoksa kapıya tekme mi atmak istiyor o an can havliyle kendi karar versin.