Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda durumunuzu düzeldir ve yavrunuza tekrar kavuşabilirsiniz
Printable View
Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda durumunuzu düzeldir ve yavrunuza tekrar kavuşabilirsiniz
Amk eskiden insanlar piston aldım egzantrik taktim sıkıştırma az geliyor napalim diye soruyordu.
Şimdiki halimize bakın?
Ne diyim ne yazıyım bilemedim.
Çok üzücü, çok üzüldüm.
İnşallah düzelir herşey, inşallah bi çıkış yolu bulursun.
Daha öncede sıkıntıda olduğunuzu belli eden bir cümle kurmuştunuz. Anlatınca çok üzüldüm gerçekten. Bu kadar ciddi olduğunu tahmin edemedim.
Geçen ay malesef tüm mal varlığımı kaybettim. İş konusunda yardımcı olmak için birini arasam açmayabilir telefonumu.
Avukat lazım olursa bir arkadaşım var. İstediğiniz zaman fikir danışabiliriz, yardımcı olabilir. Elimdende başka bir şey gelmiyor malesef :(
Allah yardimcin olsun evlat sahibi biri olarak evladini goreremekmekten daha agir bir imtihan olmaz diye dusunuyorum. Ilk etapta cocugunuzu gormeniz icin yapmaniz gereken odeme nedir( yazarken bile insan utaniyor evladi gormek parayla) kisa vadede o konuda yardimci olalim.
Emre merhaba,
Seninle yüzyüze tanışamadık fakat az çok ne kadar efendi bir insan olduğunu anlayabiliyorum. Yazdıklarını okuyunca yüreğim dağlandı.Her ne kadar evli ve çocuk sahibi biri olsamda yaşadığın zorluğu tükenmişliği ancak tahmin edebilirim. İnsan başına gelmeyince ne kadar vahim olduğunu anlamayaz.
Umudunu kaybetme dostum, herşeyden önce rabbim yanında olacaktır. Sen doğru, dürüst olduktan sonra aşamayacağın engel yok. Şu an önemli bir rahatsızlığın var ilk etapta bir iş bulup bu rahatsızlığının sana verdiği etkiyi en aza indirmek için çabalamalısın. Mesleğin nedir ne iş ile meşguldün ? Hepimizin elimizden gelen yardımı yapacağımıza hiç süphem yok.
Ülkede yaşananları düşününce inan akıl tutulması yaşıyor insan. Savaşta olmadan sürekli şehit veren tek ülkeyiz. Devlet büyüklerinin bitmek tükenmek bilmeyen açgözlülükleri yüzünden insanlar ızdırap içinde.Adalet sistemi çökmüş dibe vurmuş.Herkes rant, kısa yoldan emek vermeden para kazanma peşinde. Üretim düştü ,tüketim yükseldi hemde şuursuzca.Her geçen gün varlıklarımız yabancılara satılıyor. Topraklarımız, fabrikalarımız, şirketler, bankalar vs.
Basın özgürlüğü diye birşey kalmadı.Özgürlük kalmadı ki..! Ard arda gelen kadın cinayetleri, tecavüz,taciz haberleri. Bir kısım tayfa ülkeyi terketme çabasında. Sağlıklı vicdanlı bir insanın bile deliresi geliyor.
Tüm bunları bir düşün. Herşey bir yana evladın bir yana. Halen ayaktasın çok darbe aldın ama yıkılmadın ve yıkılmaycaksın. Eminim buradan arkadaşlarda elinden geleni yapacaktır. Bu forumda bir aile ortamı var ve son zamanlarda imkanı olan herkes samimi olarak ihtiyaç sahiplerine yardımcı oluyor .Bunu sadece maddi yardım olarak düşünme lütfen. Rabbim yar ve yardımcın olsun.
Allah yardımcın olsun.Derdi verende Allah dermanı verende.Yaşadıkların gerçekten çok büyük ve dayanılması çok zor şeyler bazen dıyosun neden hep ne gunah işledimde bu duruma düştüm kızıyosun ama vardır yaradanın bir bildiği.Umudunu hiç kaybeme mesleğini söylersen elbet bir şekilde işleri yoluna koymanın yolunu buluruz hayata tekrar kaldıgın yerden olmasada sıfırdan temız bı sayfa olarakbaşlarsın.Allah yardımcın olsun abi elimden ne gelirse her konuda hiç çekinmem sadece söyle özelden yaz yeter.
Emre, yaşadıklarını okuduğumda hayatımın iz düşümünü gördüm.
Sanırım seni bu forumda en iyi anlayacak insan benim.
Zira 2016 nisanında bir sebep söylemeden ve bir gerçekten bir sebep olmadan ( alkol / düşkün hayat / şiddet / maddi imkansızlık / aldatma) ayrılmak istedi.
O zamanlar kızım 6 aylıktı.Baktım olmayacak anlaşmalı boşanma yoluna gittim.
Çünkü normal boşanma çok uzun sürüyor ve bu ülkede anne hayatta ise baba evladıyla kanun nezdinde çok çok az görüşebiliyor.
Bu sorsan çocuk yararına yapılan bir şey. Boşanma öncesi ara karar da 14 günde 2 saat görme hakkı verdi hakim.
Yani o saatlerin 1 saati de kurban olduğum uyurken geçti.
Yani kanuna sövmek suç ama ne kadar sövdüğümü bir ben bir allah bilir.
Sonra o severek aldığın gözünün içine baktığın kadın daha evinden ayrılmadan evini satışa çıkardığını görüp yıkılırsın, bayram günü 1 gün çocuğunla kalmak istersin karşılığında evin satışı konusunda yardımcı olursan veririm der sana isyan edersin.
Ben ceketi alıp çıktım ne varsa bıraktım lanet olsun dedim, şimdi kızımı anlaşmalı olmasına rağmen 14 günde 2 gün görüyorum.
Bu ülkede kimse hak hukuk var demesin çıldırıyorum çünkü.
Bu süreçler kolay mı geçti ? Değil çıldırım yeri geldi hiç birşey görmedi gözüm.
Emanet belimde evlerine gittim kızımı gördüm sustum geri döndüm, nasıl bir psikolojiye bürünüyor insan bu tür durumlarda çok iyi bilirim.
Şu kadarını yazayım çıkış yolu sensin. sen istemedikçe kimse seni bu kuyudan çıkartamaz.
Önce iste, sonra harekete geç. Beni iş yerimde çok idare ettiler, tuvalette duvarları çok yumrukladım mahkeme zamanları allah var hiç ses etmediler.
Görüyorum sen biraz salmışsın.
Elimde o dönemde aldığım psikolojine faydası olacak farkındalık yaratacak birkaç kitap var dilersen bana özelden ulaş göndereyim sana vaktin de var okursun muhakkak faydası olur.
Sağlığına dikkat etmen lazım çünkü sana ihtiyacı olan bir prenses var, kızının karşısında düşkün bir adam olmak hiçbir babaya yakışmaz.
Ben bu gün ayaktaysam onlara bir zarar vermediysem sebebi kızımın varlığının verdiği güç ve sorumluluktur.
O yüzden sen dik duracaksın ki kızın da arkasında bir baba olduğunu görüp hayata daha net ve güvenli adımlar atacak.
Sağlığın için üzüldüm MS maalesef zor bir rahatsızlık, şifalar diliyorum. Tedavine yardımcı olan doktordan da allah razı olsun.
Dediğim gibi anahtar da sensin kilit de sensin, tükenmişliği anlıyorum.
Günlerce evden çıkmadım, neden bunları yaşıyorum diyerek çok sorguladım, yeri geldi inanç çizgimden kaydım.
Çok şükür şu an iyi durumdayım bunun düzelmesi 1 seneyi buldu.
Yasal olarak ise şunları yazayım 1. si kızını nafaka vermiyorsun diye göremeyeceksin diye bir durum yok.
Belgelenebilir bir gelirin olmadığı için gelir tespiti yaptırıp bunu ispat ettiğin anda nafaka ödemek zorunda değilsin.
Boşanma kararınızda görüş için belirlenen günlerde kızını alamıyorsan, eşinin ikametgahındaki icra dairesine bir ücret yatırarak ve bir icra memuru eşliğinde çocuğu ilgili saatlerde alıp yine bırakman gereken saatte bırakabilirsin.
Bunun için maalesef bir harç var ödemek zorunda olduğun.
Ayrıca bu durumu kötüye kullandığı ve çocuğunu sana göstermediğini yazı / konuşma kaydı / wh görüşmesi / msj gibi durumlar ile ispat edersen velayetin sana verilmesi bile söz konusu olabilir.
O yüzden ilk hedefin iş bulup hayata tutunmak olmalı, yazı dilinden anladığım inançlı bir insansın.
Bunların hepsi bir sınavdır, rabbim sevdiği kulunu imtihan eder bilirsin.
Ve gecenin ardından bir gün güneş elbet doğar, senin içinde bu güneş doğacak sadece biraz çabalaman gerekli.
Son olarak bir kız evladı bu dünyada anne kadar babaya da ihtiyaç duyar, onun için senin ayakta olman lazım.
Kalk kızına sahip çıkmak için yapman gerekeni yap.
Destek olacağım bir konu olursa 543 614 seksen beş altmış dört bu numaradan bana ulaşabilirsin.
Acil şifalar diliyorum, rabbim mübarek ay'ın yüzü suyu hürmetine sana en kısa zamanda toparlanma gücü, sağlık ve afiyet versin.
Allah yardımcınız olsun abi. Keşke elimizden birşeyler gelse , yanınızda olabilsek :(
Kardeşim insanın en büyük sermayesi kendisidir bunun için sen önce kendine iyi bak ve bir kızın olduğunu hiç aklından çıkarmadan hep güçlü ve ol.Allah yardımcın olsun...
Allah yardımcın olsun bundan sonra umarım herşey daha iyi olur. Anlatman gerçekten çok iyi ben ketum bir insanım hiçbir şeyi anlatmam ve öyle olunca insanın sırtında ciddi bir yük oluyor.
Böyle derdini paylaşınca en azından biraz hafiflemiştir ve buradaki birileri iş konusunda da yardımcı olacaktır.
Allah yardımcın olsun
Allah gönlüne göre versin.
Allah yardımcın olsun kardeşim, anlattıklarına çok üzüldüm,seni tanımıyorum ama yazından nasıl bir insan olduğunu az çok çıkarabılıyorum.
Kımseyı kendın gıbı görmemelisin,hayatta senden degerlı bırsey yok.Bu forumdakı herkesın maddı manevı sıkıntılı donemlerı olmustur. Bu donemler gecıyor ve anı olarak kalıyor.
Sen Allaha sığın dua et,inşallah en kısa zamanda güzel bir iş bulur sağlıgına kavuşursun. Eşinin sebepsız boşanması ve tum emeklerını verdıkten sonra durumu anlamayıp cocugunu gostermemesı konusunuda Allaha havale et.
Kendıne cok ıyı bak bır ıstegın olursa tum forum yanında. Saglıcakla kal.
Allah yardımcın olsun abi. Bu devirde geçinmek gerçekten çok zor. 1,500TL' ile çalışıyorum hiç bir şeyime yetmiyor birikmiyor da. Ben evlenmeyi düşünen adamım böyle bir durumda kız arkadaşımı nasıl bu yola sokabilirim. Çok zor.
Allah yardımcın olsun abi yardım edebileceğimiz bir şey varsa seve seve yaparız.
Sabret kardeşim, sabrın sonunda güzellik mutlaka gelir, şu an sabrının denendiği zamanlar. Her zorlukla beraber kolaylıkta vardır ,
Yoksa siz, sizden önce gelip geçmiş olanların karşılaştıklarının benzeri başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Onlara şiddetler, belalar ve zorluklar gelip çattı; sarsıldılar. Öyle ki, resul ve onunla birlikte inananlar, "Allah'ın yardımı ne zaman?" diye yakarıyordu. Haberiniz olsun ki, Allah'ın yardımı çok yakındır. Bakara 214
"Allah sabredenlerle beraberdir"2-153.
Zor zamanlarda duha inşirah oku iyi gelicektir.
Allah yardımcın olsun...
Mesleğini yazarsan en azından iş bulman konusunda belki bir yardımımız dokunabilir.
Bizde derdimiz var zannediyoruz. Allah yardımcın olsun abi elimizden gelen birsey olursa seve seve yardımcı olurum
Allah sabır versin, güç versin, yürü ya kulum desin..
Allah yardımcın olsun.. umarım iş bulur bir an önce toparlarsın.