User Tag List

7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Vücut geliştirme yada Boks Hakkında

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Vücut geliştirme yada Boks Hakkında

Merhaba arkadaşlar,
    Pandemi muhabbetine 2 senedir spordan uzak kaldım. Yeni covitide atlatmışken yapacak birşey yok spora başlamak istiyorum.

Spor geçmişi olan biriyim. Spor akademisi mezunuyum.Birçok spor dalı ile ilgilendim.
    Vg sporunu hep düzensiz olarak yaptım.3 ay gidip 8 ay eline dumbell almamak gibi fakat hep boks yapmak istedim. Tabiki amatör olarak sadece teknik öğrenmek istiyorum.

Bel fıtığı problemim var. 2 senedir spor yok. Vücudum ham şuan. Uzun boylu hafif zayıf yapılıyım
    Acaba önce VG yaparak örnek bir 6 ay vücudu güçlendirip daha sonra mı Boksa başlamalıyım?
    Yoksa direk boksa mı başla diyorsunuz?

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:

"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bir kondisyon çalışıp girebilirsin. Antrenmanlar sırasında zaten kondisyonda yaptırıyorlar en azından benim gittiğim salonlarda öyleydi Güç ilk aşamada ön planda değil hızlı ve teknik olmak daha önemli benim görüşüm. Antrenman yaptıkca gerekli kas grubu da güçleniyor. İlk zamanla çok sert vurayım gücümü deneyim gibi konulardan ziyade tekniğe odaklan. Bileğini çatlatan kolunu sakatlayanlara denk geldim güç gösterisi yapıldığı için

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkisi de çok ayrı kas gruplarını çalıştıracağından direk Boks' a başlamanı tavsiye ederim.
    He önden başlayıp, ham gitmemek istiyorsan sadece ip atlaman bile boks için çok büyük bir artı, yukarda söylendiği gibi ilk işin teknik kısmına odaklanmalısın.
    Eğer güzel bir yerde başlarsan boks' a sabır gerektiren bir spor. Ben 1 ay ayna karşısında sadece sol yumruk atmıştım.

OMTechJr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmiste bende boks haric epey farkli sporla ugrastim ama, "size tavsiyem sudur" tadinda ahkamli cumleler kuracak durumda degilim, hatta suan hayatimin en himbil donemlerindeyim. Ancak "ben olsam napardim"i soyleyebilirim spora da, boksa da baslamadan once 1 aylik duzenli bir rutin olusturur, haftada 3 gun tempolu ve sureli duz kosu, 3 gun ip atlama seklince bir program olustururdum. bu ilk ay protein agirlikli, yagi da tamamen kesmeden beslenme duzeni de olusturmus olurdum, bu ayin sonunda ise vucut gelistirme ile boks'dan ziyade yuzme ile boksu paralel baslatirdim, once agırlık yuzde 75 yuzmede olurdu 25 boksta, sonraki ay 50 boks, yuzde 50 fitness/vg vs. vs. seklinde vucudumu ve psikolojimi dinleyerek hareket ederdim. Zaten bu konuda epeyce tecrube sahibisinizdir. Hem yuzme fitik konusunda da epeyce sizi rahatlatacaktir. Tabi bunlarin hepsinin yapilacagi tesis ve ucret buna dahil ise. Eger ayri ayri yerlere gidilecek ve para verilecekse bu devirde ekonomik durumu da dusunmek gerekir. O zamanda ip, kosu, boks uclusu baslangic icin isinizi gorecektir diye dusunuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İkisi de çok ayrı kas gruplarını çalıştıracağından direk Boks' a başlamanı tavsiye ederim.
    He önden başlayıp, ham gitmemek istiyorsan sadece ip atlaman bile boks için çok büyük bir artı, yukarda söylendiği gibi ilk işin teknik kısmına odaklanmalısın.
    Eğer güzel bir yerde başlarsan boks' a sabır gerektiren bir spor. Ben 1 ay ayna karşısında sadece sol yumruk atmıştım.
    katiliyorum, kick boksa baslamani tavsiye ederim, bilir kisi degilim ancak vg ile boks farkli kas gruplarini calistiriyor, vg yapmis kasli birini al torbaya vursun, boks yapan 15 yasindaki cekirge gibi cocuk patir kutur vurunca anlarsin
    vg sonrasi esneklik te azaliyor, benim tecrubelerim bu yonde. patlayici guc ayri, vg ayri bir sey..

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,
    Pandemi muhabbetine 2 senedir spordan uzak kaldım. Yeni covitide atlatmışken yapacak birşey yok spora başlamak istiyorum.

Spor geçmişi olan biriyim. Spor akademisi mezunuyum.Birçok spor dalı ile ilgilendim.
    Vg sporunu hep düzensiz olarak yaptım.3 ay gidip 8 ay eline dumbell almamak gibi fakat hep boks yapmak istedim. Tabiki amatör olarak sadece teknik öğrenmek istiyorum.

Bel fıtığı problemim var. 2 senedir spor yok. Vücudum ham şuan. Uzun boylu hafif zayıf yapılıyım
    Acaba önce VG yaparak örnek bir 6 ay vücudu güçlendirip daha sonra mı Boksa başlamalıyım?
    Yoksa direk boksa mı başla diyorsunuz?

Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Selam, Bel fıtığı problemin varmış, bu durum için doğru bir spor dalımı Boks veya Vücut geliştirme? Ben fıtık ameliyat olmuş biri olarak diyorum bu durumlar da en iyi spor yüzme, yürüyüş gibi olanı. Doktor tavsiyesi aldın mı?
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba, naçizane görüşüm fıtık probleminizde varsa hafif tempolu sporlarla uğraşmanızı öneririm.

Boks çok güzel, çok kondisyonlu muhteşem birşey fakat vuruş ve dönüşlerde sırt bel problemi yaşamanız olası,
    ben bir süre kickbox yapmıştım dizimdeki menisküsü yırttım misal sert bir tekme ile travma sonucu

Şuan sizin gibi bel problemi yaşıyor olsam muhtemelen yüzme yapar ciğer kondisyonumu geliştirir yazında serbest dalma yapar su altı güzelliklerine doymazdım

Saygılarımla,
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler