User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Araç kasko bedeli ve satış fiyatı ilişkisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın yukarı da bir arkadaş poliçe örneği paylaşmış, poliçeler de uzun süredir tam hasar ve çalıntı değeri yazmaz. piyasa değeri yazar.

Alıntı ham Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    noterde çıkan bedelden ziyade kasko sigorta poliçesinde yazan bedel esas alınır. kasko priminiz kasko bedeline göre hesaplandığından poliçede yer alan bedelden fazlasını alamazsınız.

edr55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu vekalet işi geçtiğimiz aylarda 15-20 gün ara ile başıma 2 kere geldi. 1i pert diğeri çalıntı motorsikletle ilgili. İlkinde araştırdığım için 2ncide direk verdim vekaleti. Adamlar evrak tamamlamak ve prosedürü yerine geçirmek için istiyorlar. Çalıntıda motor bir gün bulunursa satmak için istiyorlar, pert araçta da adamlar satacak aracı o yüzden istiyorlar.
    Yukarı da arkadaşlar yazdı gerçi ama bende yazayım; çalıntı ve pert de emsal değer önemli. Km si bile önemli.
    Mesela ben verilen parayı beğenmemiştim ve eyvellah kardeş ben para istemiyorum sahibinden.com da ki şu motoru istiyorum. Benim adıma satın alın demiştim.
    teşekkürler, direk veriyorum o halde.

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dayı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakın yukarı da bir arkadaş poliçe örneği paylaşmış, poliçeler de uzun süredir tam hasar ve çalıntı değeri yazmaz. piyasa değeri yazar.
    Siz vermişsiniz örneği işte rayiç bedel yazıyorsa kasko bedeli rayiç bedeldir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    piyasa fiyatı ödemesi çok saçma değilmi? kasko parasını hesaplarke kurumun belirlediği fiyattan hesaplasın, pert öderke piyasa fiyatından.
    Romeo <3 Giulietta

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kasko değeri 89bin tl olan bi passat bugun 16bin tl'lik hasarı var diye(yetkili servis rakamı) perte çıktı ve şirket 90bin tl ödeme yapıcak. Piyasada toplam maliyeti maksimum yarı yarıya yapılabilcek bi hasar yüzünden 90 bin liralık aracı perte çıkartıyor şirket, aracı hasarlı olarak piyasadan alıcıya sattığı rakam 74 bin tl. Siz gerisini hesaplayın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani şimdi sti gibi özel araçlar almak ciddi riskli yazılanlardan anladığım. 2006-2007 alsak kasko değerleri 60k o paraya sti yok. Aynı şekilde 2011 lere falan baksak durum daha karışık 140k kasko değeri var ama 140 a da satan var 195k ya da. Hangisini emsal alacak zaten o modelde satılan 3 4 araç var.

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani şimdi sti gibi özel araçlar almak ciddi riskli yazılanlardan anladığım. 2006-2007 alsak kasko değerleri 60k o paraya sti yok. Aynı şekilde 2011 lere falan baksak durum daha karışık 140k kasko değeri var ama 140 a da satan var 195k ya da. Hangisini emsal alacak zaten o modelde satılan 3 4 araç var.
    Bu tarz arabalarda bu nedenle zaten çok farklı kasko fiyatı çıkar yada bazı firmalar teklif bile vermek istemez.

kasko değeri 60 varsayıp öyle sana fiyat teklifi verse çok ucuz olacak kaza yaptığında sen 60ı kabul etmeyeceksin

150 den değerlendirip verse sana çok pahalı gelecek yaptırmak istemeyeceksin

zaten yaş şehir araç tipi vb konulardan genelde daha riskli bir grup yani biraz karmaşık bir konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kasko değeri 89bin tl olan bi passat bugun 16bin tl'lik hasarı var diye(yetkili servis rakamı) perte çıktı ve şirket 90bin tl ödeme yapıcak. Piyasada toplam maliyeti maksimum yarı yarıya yapılabilcek bi hasar yüzünden 90 bin liralık aracı perte çıkartıyor şirket, aracı hasarlı olarak piyasadan alıcıya sattığı rakam 74 bin tl. Siz gerisini hesaplayın.
    74ten daha fazlaya satacağını söyleyebilirim, mesela; 2007 model accent era 1.4 26 bin tllik expertiz hasar tutarıyla 16.600e satıldı kapalı ihalede, yıl ve kmsine göre sahibinden.comdaki en pahalısı 25.500..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 2008 sti için %60 hasarsızlık indirimi ile 1592.67 tl kasko primi ödemişim.
    Rayiç değer tarifi ise ; sigortalı aracın hasara uğraması halinde rayiç tesbitinde tüm Türkiye deki araçları kapsayan ve 2nci el satışı yapılan web sitelerinden alınan bilgiler ile 2nci el araç alım satımı yapan kişi ve kuruluşlardan alınan bilgiler, sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araç değeri esas alınır. yazıyor

Yani bu tesbitte aracın km si, daha önce bir hasarı var mı yok mu vs vs bir sürü etken var.

Alıntı Black_Eagle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kasko değeri 89bin olan bir aracı 16bin tl hasar için perte çıkartmaları enteresan.

Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kasko değer listesi ile piyasa fiyatı arasında fark varsa acenteniz ile görüşüp ek prim ödeyerek araç bedelini arttırabilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler