2 hafta once gectim hafif kusur yazip gectiler.
Printable View
2 hafta once gectim hafif kusur yazip gectiler.
Ya istanbul ikitelli sanayi bölgesinde
Cam filmci lazım kelepir kaliteli işçilik
Transporter araca film yaptırmam gerekli
Varmı tanıdık yabancıya gitmiyelim
Şu an için muayenede sorun teşkil etmiyor ön cam da dahil.
Arka kapılar ve arka cam 3 numara, ön kapılar 2 numara olacak şekilde film yaptırsam sorun yaşar mıyım son durum nedir acaba ?
Şuan 2 numara ön cam filmi olan aracım dahi vizeden sıkıntısız geçmekte. 2 numarada neyse işte %35 diyeyim.
Ön 2 kapı camını %35 diğerlerini isterseniz kömür karası yapabilirsiniz
Zaten şuan 49.sayfadayız yani en azından bende öyle gösteriyor.
Ön cam yine yasak yanlara'da %30 uygulanabiliyor. Sanırım oda 2 numara diye geçiyor.
Muayene'ye %35 cam filmli girdim ölçme vs. yapılmadı direk hafif kusur olarak geçti.
Zaten şuan 49.sayfadayız yani en azından bende öyle gösteriyor.
Ön cam yine yasak yanlara'da %30 uygulanabiliyor. Sanırım oda 2 numara diye geçiyor.
Muayene'ye %35 cam filmli girdim ölçme vs. yapılmadı direk hafif kusur olarak geçti.
filmsiz araba çirkinliği diye birşey var o yüzden 3 numara ön cam da dahil devam ;)
Yasal olarak ön hariç yanlar %30 dereceye kadar karartılabiliyor buda 2 numara denk gelmesi lazım. Yani herhangi bir problem olmaz. Ancak ben hiçbir uygulamada ölçüm cihazına rastlamadım muayenede de bakmadılar.
Sonuç olarak tavsiye ederim filmin çok faydasını gördüm yaz/kış olarak. Marka seçimine dikkat edin yeter yoksa film renginde bulanıklık veya içerden de karanlık gösterme gibi olabiliyor.
Arkadaşımda test ettik kapıları açıp aynı ışıkta görüntüyü karşılaştırdık ve kaliteli film içerden daha net ve aydınlık görünüyordu.
Cam filmi hakkında halen çıkan bir kanun yok, haliyle ceza yazamazlar, iptal ettirebilirsiniz mahkeme ile. Hala 31/b üzerinden mi ne yazmaya çalışıyorlardı son dönemde yasaklandığında.
Anca şu anda muayenede ağır kusur muhabbeti olursa geçmez. Düzenleme sonrasında kanunu da değiştirmeleri gerekiyor.
Ceza kesmeye çalıştıkları kanun maddesi "görüşü kapatacak-engelleyecek nesne vb olması" şeklinde. Yani atıyorum, aynayı, arkayı falan görmeyi engelleyecek şekilde kocaman bir parça taşıyorsunuz, bunun için kesiyor. Cam filmi görüşü engelleyen bişey değil. Adamlar bunu "dışarıdan görünmeyi engelliyor" diye yorumluyor aptalca bir şekilde.
Aynen bu gerekçeyle açılmış ve iptal edilmiş trafik cezası var. Emsal karar yani...
bugün sabah polis 1. köprü yolunda çevirme yapıyordu gördüğüm kadarı ile durdurulan arabaların ortak özelliği cam filmi olması.
sanırım filme ceza kesiyorlar.
komple 3 arka cam 4 şeklinde geçen gece çevirmeye girince sormadı bile
Şimdi bu cam filmi yasak mı değil mi ? :)
İstanbul yolu ankara istikametinde iveco ve bmc bayileri arasında bulunan rutin çevirmede ön cam filmi cezası yazıyolar harıl harıl. Dün beni men ettiler bugün bir kaç arabaya daha yazmışlar dikkat edelim.
Yaşadığım yerde her arabada ön cam dahil zindan film var, uber, taksi vs. dahil. Polis'in dönüp baktığı, ilgilendiği bile yok.
Aracın içinin dışarıdan görünmemesi güvenlik tehlikesi oluşturur diyecekler için; Polis burada şüpheli araç görünce durdurup, kontrol yapıyor zaten.
Bana bir kişi asayiş / trafik güvenliği açısından cam filminin zararlarını açıklayabilir mi gerçekten. Mantığını anlamak istiyorum.
Polisin keyfine kalmış,yani o gün canı neye ceza kesmek isterse ona kesiyor kimi yerde yasak kimi yerde haberi yok polisin...
ön cam filmiyle muayaneden geçtim zindan şeklinde
"Tam karşınızdaki" ön cam için bir uygulaması var mı bilmiyorum ama cam filmi için halen cezai bir işlem yok. Kanun yok.
Ceza yediğiniz maddeye bakın, "görüşü engelleme bıdı bıdı" şeklinde ise çakma madde, rahatça iptal ettirebilirsiniz.
Ha hukuki düzenlemesi varsa, ön camda sıkıntı ise yapacak bir şey yok. Ama bildiğim ön cam - yan cam gibi bir ayrım halen yok, cam filmi cezası yok :)
Yüksek hızda ön camın patlaması halinde ölümcül yaralanma yada panikleyip kontrolü kaybetme durumlarının önüne geçmek için ön cam ufak parçalara ayrılarak tuzla buz olur. Ön cama cam filmi yapıştırıldığında ise bu cam parçalanamayacak ve en iyi ihtimalle görüşünüzü tamamen kapatacak. Daha kötüsü ise o hızdaki rüzgarın basıncı ile yerinden kurtulup araç içindekilere çarpacak. Bunun sonucunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum.
Uzunca süredir ve halen bir çok aracım ön camda film kullanıyorum ama tabi bu 0,50 tonu geçmiyor o bile yağmur vs..yağdığında dışarıdan hiç görülmemesine yetiyor benim asıl amacım güneşten korumak ve karşıdan gelen ayarsız saçma farların önüne geçmek ki bu konuda gayet başarılı :) nazar değdirmeyeyim fakat bu zamana kadar herhangi bir çevirmede sıkıntı yaşamadım
arabamda ön cam AIR80 yanlar tamamında ATR05 kullanıyorum. polis yan camlar cok koyu diyor camı açıp bebeği gösterince geç diyorlar :) bebek büyüyünce ne olur bilmem
saygılarımla
Cam patladığında film olsun, olmasın her halükarda tuz buz olacak. Film ile yapışık kalacak zaten, tam aksine süre kazandırır.
Film olmadığı ve cam patladığı zaman, şöför panik yapmayacak mı? Yada yine film olmadığı zaman, patlayan cam araç içindekilere gelmeyecek mi? Benim pek aklıma yatmadı dediğiniz:)
sadece arka yanlarda ve bagaj camında var.birde ön camda güneşlik şeklinde var.
bu zamanki tüm araçlarım bu şekildedir,hiç sıkıntı yasamadım
dün yiğenime ceza yazmışlar cam filmi var diye, açıklaması ( görüşü engelleyecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak) bunu iptal ettirmemiz mümkünmü. mümkünse nasıl ?
Vallahi bendede yanlar ırx15 ön cam air80, yasaklarda uzun yol da yaptı ama ses eden olmadı. Zaten air80 bi değişik,yağmurlu kapalı havalarda ön cam koyu mavi oluyor güneşli havalarda hafif puslu ve renkli oluyor vs. lati50 yaptıracaktım uğraşırız diye air80 yaptırdım ama takan buna da takar sanırım. Şimdilik ses eden yok
Tam da aynı muhabbet.
Hala bundan ceza kesmeye çalışan mal polis var demek ki... Film buna girmiyor, görüşü engellemiyor. Böyle bi ceza yok film için...
Emsal dava var. Çok rahat iptal edilir.
Bu maddede kasıt, atıyorum arabaya merdiven koydunuz, tahta koydunuz boydan boya, sağ aynayı, dikiz aynasını falan göremiyorsunuz. Böyle kullanmak yasak. Ceza buna ait.
Ayrıca film yüzünden ceza kesen polisin, "gardeşim bu film coh goyu" diyerek kesme yetkisi yok. Kime göre neye göre, tutanak tutması ve derecesini belirtmesi de gerekiyor.
Hem madde uymuyor, hem de "geçerli" bir tespit yapamadığı için iptal ediliyor.
Hatta bu son dediğim tespit mevzusu egzoz için de geçerli.
Polis durdurup "bunda abart egzoz var" diyerek ceza yazamıyor. Yazsa da iptal ediliyor. Bunun da emsal davası vardı yanılmıyorsam. "Tespit yapacaksın, kaç desibel, kime göre neye göre sesli" diye... Adamın kestiği cezada tespit mespit yok.
Bu davaları alan avukatlar çok güzel akıllılık edip, mevzuyu tam anlayıp, yılların mallıklarını kırdılar bu sayede.
Bölük pörçük yazdım ama sonradan aklıma geldi.
Cam filmi mevzusunu da kopartan bu davalar oldu.
Davayı alan ve açan avukat dedi ki ceza kesilen madde yanlış. Oysa polisler yıllarca bunun üzerinden gittiler. Çünkü aslında filme yönelik olarak mevzuatta bir ceza yoktu. Tamamen "keyfi" kesilmiş cezalardı.
Bu davalar haber falan olup emsal de teşkil edince, haber ve düzenleme haberleri tarihlerine bakın, çok yakındır, hemen mevzuat hazırlama işine giriştiler. Millet dükkanını açtı hazırladı, yatırım yaptı etti. Sonra bi ara iptal ettiler, hala da daha çıkaramadılar yanılmıyorsam. Yönetmelikleri, dereceleri şunları bunları her şeyi hazırdı.
Ondan beridir de cam filmi ceza konusu değil.
Polisleri ikna edebilirseniz edin, ama çoğunluğu ben yazarım sen yiyorsa iptal et modunda. Ama öğrenecekler... Keşke daha fazla uğraşan olsa bu davalarla, veya daha hızlı sonuçlansa. O zaman "seve seve" umursayacaklar.
Detaylı cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki nasıl iptal ettiriyoruz ? yani emsal olan durumla alakalı nerden bilgi edinebiliriz.