booking com
uber vb uygulama/işlere anında müdahale ettiler. yok haksız rekabet vergi vs. vs. diye
ama bu ponzi oyunlarını görmediler öylemi.
komik
Printable View
booking com
uber vb uygulama/işlere anında müdahale ettiler. yok haksız rekabet vergi vs. vs. diye
ama bu ponzi oyunlarını görmediler öylemi.
komik
Bunun doğruluğunu savunmuyorum über ve çiflik bank kısmında yorumunuza katılıyorum fakat booking de iş biraz farklı, booking iş yaptığı her ülkede ofis açıp o ülkenin vergilendirme şartlarına uyum sağlarken Türkiye'de ki yüksek iş hacmine rağmen Türkiye'de ofis açmayı haliyle yaptığı kazanç üzerinden vergi vermeyi reddettiği için çıkarıldı ki çıkarılmadan önce kendilerine defalarca ofis açmaları ve vergilendirme şartlarına uymaları söylendi. Eğer hiç bir yerde açmasa "ya kardeşim ben online iş yapıyorum sadece Hollanda'dayım başka yere vergi vermiyorum sana da vermem" dese belki bir nebze ama sen iş yaptığın her yere vergi ver Tr'ye gelince bana ne vermem de, malesef öyle de olmuyor :D
Hocam aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyoruz da, son kısımda neden el atılmadığı konusu bana komplo teorisi gibi geliyor. O yüzden diyorum.
Aynen dediğiniz gibi, bırakın iş imzalamayı, şirkete mobilya aldığınızda "ne yapıyorsun, 5 bin TL'lik mobilya almışsın" diye çöken devlet bunlara çökmüyor.
Bu ilk değil son değil ki, hepsinin arkasında hükümet var dememiz lazım buradan hareketle. Çünkü biiiiiiiiir sürü böyle firma olduğu söyleniyor. Bunu geçtim, millete "teröre bulaştınız buna bulaştınız" diye arayan binbir türlü adam var. Bunlar yasal boşluktan veya işi kılıfına uydurmaktan faydalanarak yapabiliyorlar bu işleri ve birilerine birşey olup mağdur olana kadar bu adamlara dokunulmuyor.
Umurlarında değildi, bu kadar ayyuka çıkınca şimdi geri kalanlara tedbir koymalar, yurtdışı çıkış yasakları falan başladı. Ama sen eşeğin büyüğünü kaçırdın... İnşallah geri getirebilirler :)
Benim hükmet-cemaatin işin içinde olmasına inanmama sebebim, bunun bu kadar kolay dillendirilebilir olması idi. Ekşi'de mi bir yerlerde vardı, olay güya açık kaynak kodluymuş, üye olan herşeyi görüyormuş vs., adamın biri de açmış dosyaları kayıtları incelemeye başlamış, işte şu isim bu kadar para gönderdi, şu şu kadar bilmemneye sahip vesaire...
Zart diye çıkıp standart sayılabilecek bir kullanıcının eline geçebilir mi bunlar bu kadar çabuk? Çok sanmıyorum, bu yüzden böyle diyorum.
İşin içinde hükümet olsaydı şimdiye çoktan "Cemaat" der sıyrılırlardı :)
Bir dönem yandaş medyada fazlaca yer buldu reklamları ne demek farkedilmedi, ayyuka çıkmamıştı vs. vs. hepsi bahane, minare kılıf ikilisi hazırdı olan kendini çakal zannedenlere oldu.
Anadolu farm in kurucu suda yurt dışına kaçarken yakalanmis oda 200. Milyon vurmus :))
Cumhurbaşkanının söylemleriyle konuşmak yerine vergi, vergilendirme gibi kavramların ne olduğunu öğrensen daha iyi olur bence :)
Vergilendirme sistemini uluslar arası standartlarda yapmak yerine her şirketi ofis açmadı diye kapatalım.
Eeyyyy Google
Eyyyyy YouTube
Eyyyyy Wikipedia
Eyyyyy Booking
Eyyyyy über
Eyyyyy paypal
işim vergilendirme vs. olmadığı için haliyle uluslar arası vergilendirme nedir nasıl yapılır öğrenme ihtiyacı hissetmiyorum ama yinede bu naçizhane tavsiye için tşk. :)
Cb ile de işim olmaz çizgim bellidir, belirtmek üzerinde durmak ihtiyacı da hissetmiyorum.
Söylediğinize gelince her ülkede sağladığı kazanç üzerinden vergi veren firmalar arada özel bir anlaşma olmadığı sürece(kanada ile aramızda olan gibi) vergisini vermek zorundadır.
Eeeyyyylediğiniz google firmaları(google ve çatısı altında bulunanlar) Canada üzerinden geldikleri için ve Canada - Tr arasındaki ticaret anlaşması gereğince orada vergilendirildikleri için tekrar burada vergilendirilmiyorlar. Hepsi de gördüğünüz gibi kullanılmakta, sevgiler..
Yanlışın var. Google Kanada değil İrlanda üzerinden vergi kaçırır. Ayrıca bir çok avrupa ülkesi bizim gibi ceza kesti bu firmaya. Burda insanların kaçırdığı yer maliyenin ceza keserken neyi tarh aldığı. Devlet diyor ki kardeşim sen benim ülkemde faaliyet gösterirken ( Türkiye ofisi ) , benim ülkemde faaliyet gösteren firmalardan reklam gelirleri elde ediyorsun. Bunu da İrlanda üzerinden faturalandırıyorsun. Türkiye ile İrlanda arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması var ve adamlar haklı bu konuda. Ama devletleri karşısına almamak için bir çok avrupa ülkesinde olduğu gibi milyon dolarları bulan bu cezaları ödüyor google.
Kanada değil, Irlanda'dır doğrudur ama dediğim gibi piyasayı tek eline almış bir firmanın(Kalite değerlendirmesi yapmıyorum tamamen kazanç üstünden gidiyorum.) bu işi her koşulda kılıfına uygun hale getirmesi gerekirdi. Kılıf nedir ya cezayı öder yada vergiyi çünkü kazanıyorsun ve piyasada teksin. Sen buna rağmen beni kaybetmeyi göze almışsan, kaybedersin.
Değişik yorumlara mahal vermemek adına: yorumladığım şey sadece bir firmanın kazanç sağladığı, tekeline aldığı bir pazar var ve bu pazarda vergi vermeyi yada cezasını ödemeyi reddetmesi. Ülkemin güzelliğinden, pazarın büyüklüğünden yada yapılan işin kalitesinden bahsetmiyorum yoksa bende booking kullanıyordum fakat dediğim gibi benim uyduğum uymak zorunda olduğum ve uymadığım zaman cezasını çektiğim bir kural varsa sadece bana olamamalı.
Adamlarda aynen kalınlaştırdığım şeyi söylüyorlar ve haklılar. Booking şirketinin ticari kazancını vergileyemiyorsun . Kurumlar vergisi kanununun 3. maddesine göre ticari kazancı vergilendirebilmen için adamların yurtiçinde ofisleri-temsilcileri olmak zorunda. Bknz : http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5520.pdf
Bizim maliye bakanı çıkıp diyor ki sen burda ofis açacaksın bende seni vergi mükellefi yapacağım. Neden ? Çünkü işini iyi yapıyorsun ve çok kazanıyorsun.. Sen kabul etmeyince banka üzerinden otellerin gönderdiği komisyonları vergilendirmeye çalışıyorlar. Yani booking şirketini bezdirmek için otellere , dolayısıyla tüketiciye vergiyi yaslıyorlar. Oteller , vergiyle artan maliyetlerini tüketiciye fiyat üzerinden yansıtıyorlar. Bizim insanımızda ben zaten hep 50 liralık tatil yapıyordum diyor ve sesini çıkarmıyor. Booking bu yaptırımlara da tepkisiz kalınca toptan bookingi erişime kapatıyorsun. Sonra bookingin ayağını kaydıran turizmciler , işler zaten kesat açalım erişime yuuaaa diye ağlıyor. Vazgeçtik diyip açıyorsun .
Adamların ticareti vergi kanunlarına göre sorunsuz. Sen devlet değilde , belediye yönetir gibi tehditle şantajla adamı vergi mükellefi yapmak istiyorsun konunun özeti bu :D