User Tag List

15 sonuçtan 1 ile 15 arası

Konu: Almanya'da Araba Almak

CVK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Almanya'da Araba Almak

Merhaba

Almanya'ya geldim aşağı yukarı 3 sene burada olacağım. Çok sapa bir yerde yaşamaya başladım. Clausthal Zellerfeld diye bir yer.

Araba almayı düşünüyorum fiyatlar şaka gibi eski golf 4 ler vs pd130 lar 1500-2000 euro arası fiyatları var.

Bu aracı şuanki Türk ehliyetimle alabilir miyim? Sigorta fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylediler bunu nereden öğrenebilirim. Henüz Almanca bilmiyorum o yüzden telefon açıp soramıyorum.

Yaşayan bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selam,

almanyada yaşamadım sadece gezdim ancak ingilizce arayıncada bulabildim. sende şu sitelerden google chrome ile siteyi çevirip teklif alabilirsin araç plakası ile.

Kfz-Versicherung Vergleich 2018 >> Autoversicherung bei CHECK24

Versicherungsvergleich >> Versicherungen im Vergleich | GELD.de

şuan ki türk ehliyetin yenilemiş çipli ab standardına uygun olan ehliyetimizden ise benim ki gibi, kullanabilirsin tabi ki araç.

sigorta ücretleri muhtemelen pahalı olabilir araç eski oldukça. yenilerin daha düşük diye biliyorum. çok detay bilgim yok, orada yaşayan biri konuyu görürse yardım eder zaten.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

tiMachine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski arabaların bu kadar ucuz olma sebepleri sigortaları yüksek. Çoğu avrupa ülkesinde böyle. Ve türk ehliyeti avrupa standartları taşıdığı için kullanabilirsiniz
    mal da yalan mülk de yalan gel biraz da sen oyalan.

otomotiv mühendisi

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle Türk galerilerden uzak durun, komşu komşuyu gurbette gondikler hesabı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tiMachine Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabaların bu kadar ucuz olma sebepleri sigortaları yüksek. Çoğu avrupa ülkesinde böyle. Ve türk ehliyeti avrupa standartları taşıdığı için kullanabilirsiniz
    Teşekkürler

Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle Türk galerilerden uzak durun, komşu komşuyu gurbette gondikler hesabı
    Yok direk mobile.de vs öyle yerlere bakıyorum. Hatta 1-2 link koyayım. Ama bu paralara heralde bu arabalar ite ite gider sanırım. Çok ucuz geldi bana

Ups, bist Du ein Mensch? / Are you a human?

Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam,

almanyada yaşamadım sadece gezdim ancak ingilizce arayıncada bulabildim. sende şu sitelerden google chrome ile siteyi çevirip teklif alabilirsin araç plakası ile.

Kfz-Versicherung Vergleich 2018 >> Autoversicherung bei CHECK24

Versicherungsvergleich >> Versicherungen im Vergleich | GELD.de

şuan ki türk ehliyetin yenilemiş çipli ab standardına uygun olan ehliyetimizden ise benim ki gibi, kullanabilirsin tabi ki araç.

sigorta ücretleri muhtemelen pahalı olabilir araç eski oldukça. yenilerin daha düşük diye biliyorum. çok detay bilgim yok, orada yaşayan biri konuyu görürse yardım eder zaten.
    Teşekkürler bakayım bunlara sağolun, biraz daha araştırdım,arkadaşlara sordum merak eden olursa diye de yazayım buraya

6 ay kullanabiliyormuşuz, ondan sonra Alman ehliyet almak gerekiyormuş. Türkiyeye dönünce bir ehliyet daha çıkartıcam kaybettim deyip sonra. Almanı verirken Türkü alıyorlarmış.

onurgoyunc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk iş ehliyeti değiltirmek olmalı uzun dönem kalınacaksa. Adac da tercüme, direksiyon kursu sonrası sınav. Ben yaklaşık 1000€ ya çevirtmiştim ehliyeti.

Model yılı eski ve yüksek kmli arabalar da son sahip olma şansınız yüksek. Bakım masrafları canınızı sıkabilir.

Kaskoda düşük maliyet istiyorsanız sadece zorunlu olan Kfz-Haftpflicht'i yaptırırsınız. Zaten eski modelli araçlarda voll-kasko vs. mantıklı olmaz.

Tavsiyem bütçeniz içinde en yüksek modelli ve düşük kmli aracı bulun, özellikle tanınmış galerilerle muhattap olun. Garantisiz araç almayın.

Araç alırken yapılacak iş çok kolay. Araç için sigorta numarası almanız lazım devirden önce, sonra belediyeye gidip plakayı seçip satışı alıcaksınız.

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CVK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler

Yok direk mobile.de vs öyle yerlere bakıyorum. Hatta 1-2 link koyayım. Ama bu paralara heralde bu arabalar ite ite gider sanırım. Çok ucuz geldi bana

Teşekkürler bakayım bunlara sağolun, biraz daha araştırdım,arkadaşlara sordum merak eden olursa diye de yazayım buraya

6 ay kullanabiliyormuşuz, ondan sonra Alman ehliyet almak gerekiyormuş. Türkiyeye dönünce bir ehliyet daha çıkartıcam kaybettim deyip sonra. Almanı verirken Türkü alıyorlarmış.
    tüv(muayene) e dikkat et. her sene muayeneye gireceksin, attigin audide pas var mesela tüv den gecmez, eger aracin bi cok yerinde pas varsa 2000 euro isterler 1500 euroluk araba icin yok pahasina elden cikarmak zorunda kalirsin. tüv ün sonuna gelmis ucuz araclara hic bakma. ya gecememistir ya sahibi gecemeyecegini anlamis satiyordur. %90 böyledir bu. 1500 e araba alip 300e zor satan cok tanidigim var. göstermeden alma. araci almanlardan almaya önem göster. serviceheft(servis defteri) olursa cok iyi. almanlar araba bakim islerinde ucuza pek kacmaz yetkili serviste yaptirir. kisacasi ucuza kacma.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurgoyunc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk iş ehliyeti değiltirmek olmalı uzun dönem kalınacaksa. Adac da tercüme, direksiyon kursu sonrası sınav. Ben yaklaşık 1000€ ya çevirtmiştim ehliyeti.

Model yılı eski ve yüksek kmli arabalar da son sahip olma şansınız yüksek. Bakım masrafları canınızı sıkabilir.

Kaskoda düşük maliyet istiyorsanız sadece zorunlu olan Kfz-Haftpflicht'i yaptırırsınız. Zaten eski modelli araçlarda voll-kasko vs. mantıklı olmaz.

Tavsiyem bütçeniz içinde en yüksek modelli ve düşük kmli aracı bulun, özellikle tanınmış galerilerle muhattap olun. Garantisiz araç almayın.

Araç alırken yapılacak iş çok kolay. Araç için sigorta numarası almanız lazım devirden önce, sonra belediyeye gidip plakayı seçip satışı alıcaksınız.
    Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Alıntı excellency23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tüv(muayene) e dikkat et. her sene muayeneye gireceksin, attigin audide pas var mesela tüv den gecmez, eger aracin bi cok yerinde pas varsa 2000 euro isterler 1500 euroluk araba icin yok pahasina elden cikarmak zorunda kalirsin. tüv ün sonuna gelmis ucuz araclara hic bakma. ya gecememistir ya sahibi gecemeyecegini anlamis satiyordur. %90 böyledir bu. 1500 e araba alip 300e zor satan cok tanidigim var. göstermeden alma. araci almanlardan almaya önem göster. serviceheft(servis defteri) olursa cok iyi. almanlar araba bakim islerinde ucuza pek kacmaz yetkili serviste yaptirir. kisacasi ucuza kacma.
    Çok teşekkürler

O zaman TÜV yeni yapılmış araçlar var. Onlardan birine bakmak mantıklı olacak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk arabanı alcağın için sigorta yüksek çıkacak. Bmw forumundan arkadaşım var köln üniversitesinde araştırma görevlisi 90 model e30 M3 için komik bir sigorta ücreti ödüyor. 18 yaşından beri kaza yapmamış, ceza yememiş biri.

Kesinlikle bir Türk'ten araba alma. Türklerin işlettiği galerilerdende almamaya çalış. Malesef çok üzülerek söylüyorum orada yaşayan vatandaşlarımızın büyük kısmı buradaki ticaret ahlakını aynen taşımışlar

1500 yerine 2500-3000 versen Almandan servis bakımlı temiz bir araba bulursun. Zaten fiyatlar her türlü uygun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk arabanı alcağın için sigorta yüksek çıkacak. Bmw forumundan arkadaşım var köln üniversitesinde araştırma görevlisi 90 model e30 M3 için komik bir sigorta ücreti ödüyor. 18 yaşından beri kaza yapmamış, ceza yememiş biri.

Kesinlikle bir Türk'ten araba alma. Türklerin işlettiği galerilerdende almamaya çalış. Malesef çok üzülerek söylüyorum orada yaşayan vatandaşlarımızın büyük kısmı buradaki ticaret ahlakını aynen taşımışlar

1500 yerine 2500-3000 versen Almandan servis bakımlı temiz bir araba bulursun. Zaten fiyatlar her türlü uygun.
    Polo 1.4 1.2 falan ucuz yeni muayeneli bakımlı bişeyler bakayım dediğiniz gibi. Dizel bakmıyorum dizeli eledim.

Türklerden alma taraftarı değilim aynen. Üzülerek ben de söylüyorum bunu.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzak bir tanıdık yeni geldi. muhabbet arasında golf 4 1.8t 500 eu ya aldığını söyledi . golf 3 leri vs bedava veren amcalar varmış kurtulmak için.
    MKIV TDI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STHL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzak bir tanıdık yeni geldi. muhabbet arasında golf 4 1.8t 500 eu ya aldığını söyledi . golf 3 leri vs bedava veren amcalar varmış kurtulmak için.
    o amcalara ulaşabilsek keşke

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türk ehliyet ile giriş tarihinden itibaren max. 6 ay araç kullanabilirsiniz. Ehliyetin denkliğini yaptırmanız şart

Sigorta ise ortalama 450-500 € civarında tutar (yıllık)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Türk ehliyet ile giriş tarihinden itibaren max. 6 ay araç kullanabilirsiniz. Ehliyetin denkliğini yaptırmanız şart

Sigorta ise ortalama 450-500 € civarında tutar (yıllık)
    Öyleymiş abi, ehliyeti alıcam önce.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler