Google Earth
Bir grup teknik adam ve yazilimci bir araya gelmis ve yeryuzunun her karesini anlasilabilir netlikte uzaydan fotograflamis, bunuda Google Earth programina islemisler. Cogunuz kullaniyorsunuzdur arada sirada gezinti yapiyorsunuzdur. Bende ara sira acar, tarih sanayi cografi konularinda merak ettigim yerleri Google Earthdan gezerim. Avrupa Amerika Japonya gibi onemli yerlerin cogundada 3D kullanmis adamlar. Ben hosuma giden ilgimi ceken bazi yerlerden ekran alintilari yaptim kusbakisi veya uc boyutlu olarak paylasiyorum. Sizinde gezintilerinizde hosunuza giden veya oneme sahip olarak gordugunuz yerleri paylasmaniz adina bu topici actim. Paylasimda bulunursaniz bu sayfadan bekliyoruz.
Real Madridin unlu stadi Santiago Bernabeu 2D ve 3D.
BMW Muzesi 2D ve 3D.
Anitkabir!
Antalya Lara bolgesi kiyidaki guzel mimarilere sahip oteller. Bilenler belki vardir, soldaki ikisi Delphin Imperial, Delphin Palace, beyaz olan Concorde Deluxe vs.
Nazilerin II. Dunya Savasi zamaninda yahudileri imha etmek icin insa etmis olduklari unlu tarihi yer Auschwitz toplama kamplari. Herifler burayi bile duzenli simetrik yapmisler. Bizde devlet lojmanlari bile bu kadar duzgun degil.
Yeryuzundeki en yuksek zirve kusbakisi ve yandan bu sekilde goruntulenmis.
Mercedesin Sindelfingendeki devasa fabrikasi. Maasallah bizim 1. Organizeden buyuk. Sagdaki sehre gozle kiyas ederek buyuklugunu az cok anlayabiliriz.
Kennedy Havalimani. Sagda ortada duran ve digerlerine gore dev gibi duran kus A380. Emirates oldugu okunuyor cok net cikmis.
Orlandoda bu kadar gol oldugunu bilmiyordum.
Gectigimiz yillarda tsunamiye maruz kalmis Sendai kenti. Dalgalar kiyiya yakin ne varsa silip supurmus dev binalar dahil. Hala toparlanmaya calisiyorlar.
![]()