User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
59 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sıfır Araç Satış Danışman - Araç Fatura Bedeli Sorusu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sıfır Araç Satış Danışman - Araç Fatura Bedeli Sorusu

Herkese merhaba,
    Başlıkla mesaj içeriği birebir örtüşmeyebilir, kusura bakmayın.
    Engelli araçlarının alım kriterleriyle alakalı bazı değişimler oldu. Buna istinaden müşteri temsilcisi arkadaşlara sorum şu: atıyotum 220 bin lira son rakamı olan bir aracın faturasını 200 bin tl olarak kesmek, geri kalan 20 bin lirayı da başka bir hizmetin bedeli gibi haricen faturalamak mümkün müdür?
    Teşekkürler

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yapılır yapılmasınada yapıcak kişiyi bulmak mesele ozellikle tüm firmaların hiç risk almak istemeyeceklerini varsayarsak , anca aracı bi galeri sıfır alır sana faturalar farkıda farklı şekilde faturalar vs

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç engelli aracı olarak alınacak abi. Haliyle galeri üzerinden alınma şansı yok.
    Volvo’nun kampanyalı bir s60’ı var. Ötv düşüldükten sonra, ötvsiz 1.6 c sınıfı araç fiyatına denk geliyor

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tür talepler bizede çok fazla geliyor fakat yapılması hem yasal değil hemde riskli..

Bayinin türkiye gümrük giriş fiyatının %10 altından fatura kesmesi yasak.

Örnek veriyorum aracın size teklif edilen fiyatı 220.000 TL, Bu aracın kdv ve ötv hariç fiyatı 116.525 TL (%60 Ötv ise)

200.000 TL den fatura etmesi için aracın vergiler hariç fiyatının 105.932 TL ye gelmesi demektir. Yapacak olan bayi bulursanız türkiye giriş fiyatının %10 altına denk gelmiyor. Vergi sıkıntısı çıkmaz.

Ama bayi bunun riskine girmez. Bir çok bayi sahte raporlardan dolayı ceza yedi. Bundan dolayıda ceza yiyecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 cc dizel otomatik ve tüm vergiler dahil 200 bin tl’ye gelecek hiç mi sedan olmaz, yuh ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200bin veriyorsun, şöyle tatlı bi tork olsun, az bi de güç olsun uçsun kaçsın, dizel de olsun az yaksın da mutlu olalım diyosun ama olamıyosun. Piyasanın hali bu maalesef.
    200bin yaa. İkiyüz bin. Az mı?

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    engelliler en fazla 1.6 değil miydi ben mi yanlış biliyorum

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    200.000 e kadar alabilir diye değişti 180 liralık passat 105 r geliyor mesela

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece passat alınabilir artık en mantıklısı o
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bayii fiyatı 16x.xxx olan Opel Grandland X'i bir müşterimiz indirimli 95.000 TLye aldı faturası mevcut, 1.6 dizel otomatik, güzel araç düşünen varsa bu civarlara düşüyor fiyatı.

jRMix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birde 1.6 Prestige SuperB var. Şahsen ben yalıtımı ve tasarımı Passat'tan daha çok beğeniyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süperbin içi iyi değil hayalet gösterge keşke onada gelse bide içini muakkak deri almak lazım bej kumaş/alcantaramsı malzeme kapkara oluyor belli bir süre sonra passatda da öyle

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 cc dizel otomatik ve tüm vergiler dahil 200 bin tl’ye gelecek hiç mi sedan olmaz, yuh ya

Motor hacmi değişmedi hala 1.600 cc otomobillere,, 2.7 ticari araçlara kadar (vito-caravelle vs. )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor hacmi değişmedi hala 1.600 cc otomobillere,, 2.7 ticari araçlara kadar (vito-caravelle vs. )
    200k sınırı geldi mi peki abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış.
    Motor hacmi kalktı, yerine hersey dahil 200k sınırı geldi

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sozledigniz acik bir sekilde vergi kacakciligi demek. Eksik fatura demek eksik kdv demek dogal olarak.
    Bu limit bence gayet yeterli engelli araci almak icin.
    200.000 alti araclara bakin derim, kimsede bu topa girmeyecektir zaten. Ki zaten devlette saf degil yukarida soylendigi gibi istedigin kadar eksik fatura kes devlet %10 fazla yaptigin indirimin matrahini kabul etmiyor beni bundan sonra yaptigin indirim ilgilendirmez ben vergimi yedirmem diyor.

2.0 motor comf pasaat alabilirsiniz ozellikle 2.0 motor istiyorsaniz, 2017 modelleri istediginiz rakamlara gelecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _AS_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sozledigniz acik bir sekilde vergi kacakciligi demek. Eksik fatura demek eksik kdv demek dogal olarak.
    Bu limit bence gayet yeterli engelli araci almak icin.
    200.000 alti araclara bakin derim, kimsede bu topa girmeyecektir zaten. Ki zaten devlette saf degil yukarida soylendigi gibi istedigin kadar eksik fatura kes devlet %10 fazla yaptigin indirimin matrahini kabul etmiyor beni bundan sonra yaptigin indirim ilgilendirmez ben vergimi yedirmem diyor.

2.0 motor comf pasaat alabilirsiniz ozellikle 2.0 motor istiyorsaniz, 2017 modelleri istediginiz rakamlara gelecektir.
    Hayır yeterli değil bu limit.
    Bu limitin tamamiyle kaldırılması lazım. Hatta limitin engellilerle sınırlandırılması yerine, devletin lüzumsuz harcamaları için getirilen ötv gibi bir verginin herkes için kaldırılması gerekmekte.
    Kaçırmadığım vergilerin karşılığını alabildiğimde, vergi kaçırmaya teşebbüsün vicdani rahatsızlığını da seve seve yaşarım.

optimus_prime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah kimsenin başına vermesin ama ben bu engelli indiriminin aşırı derecede suistimal edildiğini düşünüyorum. konu sahibi arkadaş senin için yazmıyorum genel yazıyorum çünkü;

bazı yerlerde okuduğum tepkiler var devlet 200bine sınırladı tekerlekli sandalye sığacak büyük araçlar alamayacak mıyız falan diye.

1 ocak 2018 itibariyle motor hacmi sınırlaması kalkmış ve 200bin tl sınır koyulmuş ama hiç kimse gidim de mpv alayım suv alayım ne biliyim rahat inip binilen araç alayım derdinde değil , en azından benim şimdiye kadar çevremde gördüğüm herkes c serisi a4 passat superb falan alıp komşuya akrabaya hava atma derdinde.

zaten engelliler için iyi bir hak tanınmışken daha hala düşük fatura gibi bedelini bütün halkın ödediği şeylere kalkıştığımız için, daha hala kaçak elektrik kullanım bedeli diye bişey ödüyoruz. insanlar yıl sonu vergi vermemek için fiyatı uçmuş olan arabalara hala hucum ediyor. sürekli bir paradox var. en başta kendimiz sistemin açıklarını bulmak yerine olmasını gerekeni yapsak bir anda yükselicez ama hepimiz önce devlet düzelsin kardeşim yiyen yiyo dediğimiz için başa sarıyoruz sürekli. Allah affetsin

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı optimus_prime Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kimsenin başına vermesin ama ben bu engelli indiriminin aşırı derecede suistimal edildiğini düşünüyorum. konu sahibi arkadaş senin için yazmıyorum genel yazıyorum çünkü;

bazı yerlerde okuduğum tepkiler var devlet 200bine sınırladı tekerlekli sandalye sığacak büyük araçlar alamayacak mıyız falan diye.

1 ocak 2018 itibariyle motor hacmi sınırlaması kalkmış ve 200bin tl sınır koyulmuş ama hiç kimse gidim de mpv alayım suv alayım ne biliyim rahat inip binilen araç alayım derdinde değil , en azından benim şimdiye kadar çevremde gördüğüm herkes c serisi a4 passat superb falan alıp komşuya akrabaya hava atma derdinde.

zaten engelliler için iyi bir hak tanınmışken daha hala düşük fatura gibi bedelini bütün halkın ödediği şeylere kalkıştığımız için, daha hala kaçak elektrik kullanım bedeli diye bişey ödüyoruz. insanlar yıl sonu vergi vermemek için fiyatı uçmuş olan arabalara hala hucum ediyor. sürekli bir paradox var. en başta kendimiz sistemin açıklarını bulmak yerine olmasını gerekeni yapsak bir anda yükselicez ama hepimiz önce devlet düzelsin kardeşim yiyen yiyo dediğimiz için başa sarıyoruz sürekli. Allah affetsin
    Yorumunuza katılmıyorum, adamın öyle bir hakkı varsa, istediği aracı almakta serbest, e almışken de herkes bütçesine göre gider en iyisini alır tabi. SUV araçlara inip binmek daha zor bu arada.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler