araba fiyatları bu hurda mevzusundan yükseldi, eskiden 1000-1500 liraya bisler filan vardı şimdi 3000 tl olmuş en kötüsü
Printable View
araba fiyatları bu hurda mevzusundan yükseldi, eskiden 1000-1500 liraya bisler filan vardı şimdi 3000 tl olmuş en kötüsü
Bu ötv indirimi fason çıktı haberiniz olsun.
1) Matrah (vergisiz) fiyatı 46 bin TL ve altı araçlar için ‘hurda teşviki’ 10 bin TL,
2) Matrah fiyatı 46 bin TL’yi aşıp 80 bin TL’yi aşmayanlar için ‘hurda teşviki’ 8 bin TL,
3) Matrah fiyatı 80 bin TL’yi aşan araçlar için ise hurda teşviki sadece 3 bin TL olacak.
pazartesi tebliğ çıkınca başlayacakmış..
bu hurda indirimi bana hiç iyi niyetli gelmiyor.
adamın 3-5 binlik dandik arabaya bindiğini var sayalım, en kötüsü 80-100binlere ulaşmış bir araba alabilmesini sağlayacak şey 10bin tl mi?
10 bin indirimi kapınca kalan 70bin otomatik olarak denkleşmiş mi oluyor? insanlar sırf bu 10bin yüzünden mi 80-100bine araba alamıyor yani?
fakir gene alamayacak ki. aksine 3-4 kuruşa araba alma hevesi olan fakirin yada köylünü hevesi çöp olacak, hurda indirimi yüzünden ucuz araba bulamayacak. çünkü insanlar bu indirimden yararlanıp yeni araç almasalar bile dandik arabalarına zam yapıyor psikolojik olarak.
sen muayene ve denetleme sistemini tam uygularsan zaten piyasada hurda kalmaz ki. tamamen zengin şirketlerin aman satışı düşmesin düşüncesiyle yapılan bir uygulama gibi geliyor bana ama ne kadar işe yarar ki?
valla şirkette 2005 bi starex pikap var. Artık haşatı çıktı. Motor yatak sarmış. Yaptırmaya değmez. Acaba hurda indirimine girermi ?
Geçmiş yıllarda hurdaya ayrılmış 1998 model aracın evrakları ile indirim alınabilir mi?
trafikten çekeyim o zaman. Yapacak birşey yok.
2019 sonuna kadarmış seneye aynı fiyatlar mi geçerli ? Geri dönüşüm tesisleri kilosunu kaçtan alıyor ?
şu sistemin detayını tam bilsem çekme belgeli hurda yatan dolu arac var 1-2-3 lira verip alınır aslında.
Gerek araç gerek evrak toplayan varsa dm den yazsın şuan elimde 18 evrak 10 yatan araba var
rakam 15 e çıkarılmış etki tepki ne olur
Tekrar gündemde hurda araç indirimi haberleri var. Ne dersiniz teşvik çıkar mı?
Hiç mantıklı gelmiyor. Pazarda gerçekten ciddi ölçüde bir daralma olursa, ötv akışında kesilme olursa yapılır. Bu piyasada pek makul gelmiyor bana.
Yapmış olmak için yaparlarsa örnek olarak Vergisiz fiyatı 500.000TL nin altındaki araçları ve yerlileri kapsar vs gibi şart gelebilir.
motorlu tasitlarin satislarinda bir azalma yok.%50 yakin bir dusus olsa gelir bence.suan zaten peynir ekmek
gibi satiliyor ve vergi geliyor.neden hurda tesvigi yapilsinki?
teşvikte bir öncekini yasanın acıklarını kapatacaklardı diye okumuştum ;
- hurda araca en az 1 yıldır sahip olunuyor olacak.
- sadece yerli üretimde kullanılabilecek bu teşvik
- ayrıca teşvik ile alınan 5-10 satılamayacak
bu kurallar olmadan çıkan bir önceki yasada ;
biz filo kiralama olarak 1000e yakın hurda alıp (arabalar bile piyasada yok sadece ruhsat satıyorlardı) indirimden yararlanıp filoya araç almıştık...
En son güncellenen engelli raporu ile alınan araçların şartları ne ise bunun da o olacaktır.
Ticari bir fırsata çevrilmesi engellenip, yerli oranı yüksek araçların çevrimine ek destekten öteye gitmeyeceğini düşünüyorum.