O sesin şahsi fikrine kalmış, ister fizandan ister istanbuldan al, baktırdıktan sonra aklına yattıysa her yerden alınır.
Printable View
Kesinlikle katılıyorum... bilecik bozüyükte ikamet etmekteyiz, aynı zamanda eskişehirdede işimiz var. Babamın 2011 model x6 sı 230k kmye geldi. Ne en ufak bir vuruk oluştu bunca sene. Nede motor arızası. Zira iki adet şirket aracımız, birtane linea 160k km de birde doblomuz 260k km de. Hiçbirisinin ne kazası ne boyası nede değişeni var. Lineanın baskı balatası hala orjinal ve gayet iyi durumda, hiçbir araca rutin bakımlar dışında ek bi masraf yapılmadı diyebilirim... haa tabi kullanıcı faktörlerinide göz önüne almak lazım. Misal annemin fiat 500l si bildiğin çarpışan otoya dmndü
8 9 sene kadar istanbulda yaşamış birisi olarak şunu diyebilirim, kaza bela görmese bile istanbulda arabalar gerçekten eziyet çekiyor. Ayrıca annemin bir önceki arabası olsun, benim kendi foresterım oksun yada abimin eski arabası, bu araçların başınada ne geldiyse kaza sürtme çarpıp kaçma vs hepsi istanbulda oldu malesef...
İstanbul, Ankara'dan en az %5 ucuz.
Hem daha hesaplı alırsın, hem de deniz havası alırsın.
Bence alınır.
İstoçta bi esnafın azını kırıyordum arkadaşlar araya girdi... akşam saat 3 gibi arkadaşa bi araba bulduk, baktık istoçta. Aradık adamı boya yoksa geliyoruz, varsa şimdiden söyle bizi yorma... lavukta yok boya moya rahat olun dedi. Akşamın o vakti trafik olur diye çık 10 tane toplu taşıma aracı değiştir taksiye para ver vs vs 3 kişi 2 saatte istoç a vardık ve yol masrafmızı 80 lirayı aştı. Gittik adamın yanına, arabanın kaputta yumruk kadar göçük, e dedik bu ne??? Nolcak pndan yaa bişey olmaz diyor, boya makinesi istedik mikrona bakacaz 200 küsür mikron çıktı 5 parçada, ulan dedik hani boya yoktu??? Adam ne yapsa beyenirsiniz..? Cebinden kağıt 20tl çıkardı, amaan dedi boya dediğin nedir diyerek arabanın kaputun üstüne koydu üstünede boya makinesi koydu 320mikronmu ne öyle bi değer çıktı, sojra aradan parayı çekti bidaha ölçtü buseferde 200küsür mikron değer çıktı, aliminyum evladı ''işte boya dediğin bukadarcık bişey farkediyor, ne olacak bukadar kalınlaşmışsa boya'' dedi... benim tepem orada bi attı, ben arabanın bir ucunda adam öbür ucunda, senin ***** avradını diye 2 tur aracın etrafında döndük, arkadaşlar ite çeke aldılar beni götürdüler....
istanbuldan araba alınmaz diyenlerin %90 ı farkında olmadan istanbul arabasına biniyor :D
halbuki bence istanbul arabası temiz olur. doğu arabasından korkun. ya da hatay antep.
Bir baltaya sap olamayacak kadar aciz adamlar oralarda esnaflık yapmaya çalışıyor. Esnaflık al gülüm ver gülümle olmuyor işte sadece. Öyle her dükkanın başına oturan esnaf olamaz. Kara cahil edep adap bilmeyen adamlar bir çoğu. Ben telefon dahi açmıyorum konuşmaktan aciz çoğu hayvandan bozma. Koyuyolar tezgaha 5 tane araba 3ü konsinye , 200 lira sermayeye krallar , bi de hepsi mafya :) Sever misin sabaha mı bırakırsına geliyor iş aynı senin çıldırdığın gibi :)
Türkiye'nin en pahalı arabaları ne hikmetse Ankara'da satılıyor, ben de buna anlam veremiyorum. Bence hangisi temizse ve ucuzsa onu al. 30 bin liralık aynı durumda aynı kmde iki arabada şehirler arasında neredeyse 3-4 lira fark oluyor.
Asil izmirden ozellikle bucadan araba alinmaz. Yollar her yerde rezil gibi ne alt takim kaliyor ne trim. Saka maka oradan araba alinmaz buradan araba alinmaz degil her araba her yerden alinir sadece satici ve alici durust olmali hata kusur gizlenmemeli.
Şehitkamil / GAZİANTEP
Tür: Gerilim
IMDb: 9.0
Şimdi illeri ve 3 kağıt ağırlıklarını yazacağım birileri üzerine alınıp olay çıkaracak.
Sadece 1 örnek vereyim. 2 kere Antep e araba almaya gittim. 2 sinde de dönüş uçağına arkama bakmadan koşa koşa yetiştim.
En temiz, düzgün ve en bakımlı arabalar genelde kültür ve eğitim seviyesiyle orantılı olarak batı illerinde çıkıyor.
2000 yılında askerdim Ankara da o zamanda bu muhabbet vardı. 18 senede bir şey değişmemiş anlaşılan. Arabanın plaka kodu onun nerede kullanıldığını ispatlamaz. Sanki sadece İstanbul da trafik var kaza bela sadece bize özgü :D Bizim nemimiz varsa sizinde kar ve buzdan dolayı tuzunuz solüsyonunuz var. Şu ülkenin şehir efsanelerine hastayım valla :D
94 model opel corsamız var hiç kazası yok, sadece yaştan dolayı artık çürüdü araba. kazasız boyasız diye koysam 15 istesemmi :)
2009 model civic aracımızda çarpışan oto, her geçen bir kapıya vurdu, hepside karşı tarafın hatası. istediğin kadar temiz bak kaza bu olunca oluyor. ama arabaya çok temiz bakılıyo. şimdi bu araç kötü alınmazmı?
o yüzden nerden alındığı değil nasıl bakıldığı önemli araca. bakımları yapılmışmı. büyük kazası varmı onlara bakın.
He birde 06 plaka araçlarımız istanbulda kullanıyoruz, o iş belli olmaz yani.
Genelleme yapmak istemiyorum ancak ozellikle Gaziantep ve Hatay taraflarinin araclari alinmaz. Pertten donme araclarin cogu o bolgelere gidiyor. Konya icinde bu kismen gecerli. Istanbulda araclar ister istemez daha fazla yipraniyor ama neye göre. Belki arac surekli edirne istanbul arasi uzun yol yapti. Ama cogu temiz istanbul arabasi bostanci , maltepe , suadiye ve buralara yakin semtlerden cikiyor. Ornegin Ankarada bmw bakiyorsan sincan tarafinda cogu hasat cikiyor. Bu bir genellemedir tabi.Ornegin bir onceki aracimi konyadan aldim ,5 ay temizini bulmak icin ugrasmistim. aracin ilk cikisi da gaziantepti. Ancak arac temiz cikmisti ki. Fabrikadan parca degisim kayitlarina kadar ulasmistim. Aracin daha onceki kullanicilarin araclari nasil baktigi daha onemli . Kisacasi birazcikta sans isi :)
2 parça boyalı ankara arabası mı? yoksa 2 parça boyalı istanbul arabası mı daha temizdir? tartışması olmuş resmen. her şehirde temizi de vardır leşi de vardır.
mesela ben arabama istabulda çicek gibi bakıyorum ama götür beni ankaraya umrumda olmaz araba vurur kırarım diyen var mı?
Şehire değil satıcıya bakın.
"İstanbul Arabası Alınmaz" eskilerde kalan, genelde otomobiller hakkında pek bişey bilmeyen ama bildiğini sanan tayfaların uydurma lafları. Topluma da garip bi biçimde yayılmış maalesef.
"Japonların Gaportası İncedir, Alınmaz" da bunlardan biridir mesela.
İstanbul arabasının alınmama sebebi olarak "nem" gösterilir... Güya...
Ama herhalde son 20-30 sene veya daha fazladır üretilen otomobillerde zaten Korozyon sorunu çoktaaaan çözüldü. Şahin çürür belki :)
6 senelik aracın çürümesinden bahsetmiş birimiz.
Ya boya kalkmıştır, ya daha önceden hasarı vardır, bi yerlerden bişey kapıp yürümüştür. Durduk yerde çürümeleri imkansız.
İstanbul'dan 9 yaşında STI almıştım, 3 sene boyunca 1 lira masraf çıkarmadı...
Babam da Mercedes aldığında lastik alacak, ne alayım diye sordu, şunlar şunlar olabilir dedim.
"Yoooook, Mercedes'e Michelin takılır" dedi. Gitti Primacy SP bilmemne mi ne aldı, yokuşta bile patinaj çekiyordu araba. Sonra geldi "bunlar tutmuyor" dedi. Eh dedim beni bi kere dinlesen...
Zamanında Skoda Octavia aldırdım, aldırana kadar ne saçma sapan muhabbetlere girdik. Yahu araba VW diyorum, yok ben o tekeri yamuk kamyonet Skoda'yı almam diyor. Gittin baktın mı? Yok. Git bak... Gitti baktı, telefon açıyor, yahu ne güzel arabaymış...
Bu "İstanbul arabası alınmaz" lafını eniştemden duymuştum. Uzun süre tartışmasını yaşadık. Anlatamadım kendisine. Ki kendisi süper biliyorum havalarında, kullandığımız Vectra'nın arkadan çeker olduğunu iddia etmişti. Argümanı da "tüm Alman arabaları arkadan itişlidir"... Ula bizimki önden çeker diyorum. Yok diyor. Sonra babam geldi, önden çeker evet dedi :D Bu tartışmayı yaparken 15 yaşında falanım bu arada :) O kadar atar tutar eder, sonra bi ara 306 Sedan Otomatik aldı, başladı "dünyanın en iyi arabası bu" modunda... Yahu bunu alabildin, al güle güle kullan işte, neyin eziklenmesi bu... "Yahudi Mercedesi derler Pejo'ya" diyor. Birincisi sen Yahudi değilsin, ikincisi o bahsettikleri araba 70-80'lerin Peugeot'larıydı.
Türk tüketicisinin bu lafları ile hareket edersek herkes Megane'a Toyota'ya falan binmeli.
Hala bile düşünün Japon arabası Corolla haricinde iş yapmaz, Mazda, Nissan gibi markalar Türkiye'de zor iş yapar. Mazda halen istenen noktada değil mesela.
Volvo şurada 5-6 senedir biraz satış artırdı, S40'la, S60'la falan iş yaptı da biraz kırdılar şu saçma sapan kalıpları. Ama yine de emekleme dönemi...