birmota geçiş yapabilirsen eve daha yakın şeref
Printable View
birmota geçiş yapabilirsen eve daha yakın şeref
Mobil deyim tek tek alıntı yapamadım herkeze teşekkürler arkadaşlar,
abi bence kendine hedefler koymalısın ne iş yapmak istiyorsun kendi işinizi mi yoksa şuan çalıştığın işin yolundan mı yürümek istiyorsun yoksa okuduğun bölümden mi bir iş yapıcaksın ona cevap versen bu sorununu da cevaplamış olursun gerçi sana akıl vermiş gibi oluyorum benim halim senden de beter mecburiyetten liseyi bırakıp sevmediğim bir işi (esnaflık) yapıp para da kazanıyorum hem sevmiyorum hem bırakamıyorum oda beni bırakmıyo (hangi işi sevdiğimide bilmiyorum) bakalım nereye kadar gidecek böyle :)
Lise bırakılır mi abicim ya açıktan da olsa bitir bak dünyanın en zenginide olsan aptalın biri gelir laf söyler canın sıkılır eğitim önemli işten de paradan da önce gelir :) karşılıklı akıl verdiğimize göre konuya geri dönersek ne iş yapmak istediğime bende tam karar veremiyorum ticaret i seviyorum ama onuda gönül rahatlığıyla yapmak için direk kendi birikimini kullanmak şart e bu yaşta da çok bi birikim olamıyo aile yi işini içine katmassan bakalım zaman ne göstercek hepimiz için hayırlısı okulunu bitir ama sözümü dinle sen benim:)
Maddi imkansizlik ve F30. O da iyiymis.
Yorumlara bakıyorumda fulyada galerisi olanlarmı hep yorum yapmış. Ülkenin durumu belli arkadaşlar, asgari ücret belli işler belli. Yükselerek yükselir kazancı. Ha çekilirmi o çile, çaresiz adam çeker. Çaresi olan çekmez. Kendi işinde mutluysan onu yap bence
Ben bundan tam 10sene önce yogutcuda çalışıyordum. Bi tane 20yaşında abi o zamanın asgari ücretini alıyordu. Şimdide asgari ücret alıyordur ama 10senedir orada hala daha çalışıyor. Çünkü adam mutlu. Ben bile çok severek yapıyordum o işi
Ben olsam çalışmaya devam edip tecrübe ve çevre kazanırım ki daha sonrası için ciddi bilgi ,tecrübe birikimi hemde referans olur ..
Neyse beyler konu tartışmaya dönmesin,
Birde maaşlı çalışan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim kaç kaç arası çalışıyosunuz ? Cumartesi pazar tatili ne durumda bu konuda bi tartışalım emin olun yorumlarınıza değer veriyorum.
Herkeze teşekkürler tekrar dan
madem ailenin bir işi mesleği var. bu konuda okuyup bu konuda nasıl ilerletebilirim diye bak bence.
Galerideki satış danışmanlığı biraz hayat dersi olur, insanları öğrenirsin bu güzel birşey ama.
tarım ve seracılık üzerine bir konuda ilerleme yapsan hem senin hem ailenin işlerine yarar gibi geliyor.
normal şartlarda haftada 45 saatten fazla çalışıyorsan mesai ücreti alman gerekli. ama mesai alsan bile git gel o mesafe olduktan sonra tat vereceğini sanmıyorum. senin görevin yine basit sayılır, kargoculardan duyduğum haftada 60 saate yakın çalışıp mesai alamıyorlar.
Çalışma saatleri genel olarak her yerde uzun fakat maaş zamana oranla gerçekten düşükmüş..
Sakarya'da bir yakınım iş yerinde sadece depoda getir götür yapan elemana 2lira veriyor..
bence ihtiyacın yok ise bas istifayı gitsin. ihtiyacı olan biri girer belki işe.
1700 az göründü herkese ama antalyada şartlar böyle. fabrikalar 1600 asgari ücret veriyor. böyle rahat bir işe 1700 çok normal antalya şartlarında.
ancak dediğim gibi senin yerinde olsam sıkıldığım an istifa eder seracılık işine dönerim. en azından gençsin belki seracılıkla ilgili yeni birşeyler yapabilirsin. ne biliyim örneğin hal e mal satmak yerine direk büyük firmalara satış veya başka birşeyler.
örneğin seradan eve diye bir fikir dene mesela, belki tutar belli mi olur. farklı şeyleri şimdi denedin denedin. 30undan sonra hele birde evliysen bir b.k yapamaz hale gelirsin ve ömrün monoton geçmeye başlar.
maaşlı çalışıyorum, bazen 2800tl alıyorum, bazen 12bin tl alıyorum :)
böyle işler bulmak hiç kolay değil. hele ki antalya ortamında. ancak yaşın genç, 3-4 senede 3 dil öğrenip bu maaşları sende alabilirsin. geçen antalyada ilan vardı 4500 tl maaş, tek bilmen gereken almancaydı mesela.
benim işime gelince milyar dolarlık bir şantiyedeyim şuan moskovada. ben aydınlatma ve led konusunda supervisor olarak görev yapıyorum şuan burada. yeri geliyor gece 23de çıkıyorum işten. bazende 3te 4te.
not olarak: ben 30 yaşından sonra dil öğrenmiş biriyim. ingilizce 1,5 yılımı aldı halâ geliştirmeyede devam ediyorum.
yani 3-4 senede 2 dil öğrenilebildiğinin canlı kanıtıyım bu arada. yani şu yaşında herşeyi başarabilirsin.