Başlığı biraz okudum da; Allah başka dert vermesin sizlere.
Printable View
Başlığı biraz okudum da; Allah başka dert vermesin sizlere.
Tanıştığımız günden itibaren duruma göre ortak kullanırız, çok aşırı karışmam, zaten sakin sürer, sinyal konusu biraz eksik o kadar.
Tek kızdığım nokta arabayı dağınık kullanması/bırakmasıydı onu da hallettik çok şükür.
Kendisine zarar gelmediği sürece ve düzgün kullandığı sürece istediğini yapabilir, kaskosu var nasıl olsa, istediğini yapsın canı sağolsun...
eş değil ama kız arkadaşımın arabasına bindiğimde falan inince kız parfümü sıkmış gibi oluyorum, birde çok tokyo drift izlemiş sürekli makas atıp yanlamaya falan çalışıyor bela
Otomatik araba sorununa +1 de benden gelsin o zaman. Geçen sene mart başında evlendim o günden beri düz vitese hasret kaldım.
Babamdada annemden dolayı benzer sorun var, gerçi yaşlandığını içinde düz pek istemiyor artık.
Bizimkinin babası şöför. Taksi, dolmuş, otobüs şöförlüğü yapmış. Adam tüm çocuklara öğretmiş erkek kız ayırt etmeden.
Manuel yada otomatik diye ayrımı yok. Fiat 500'de kullanır, eski arabam land cruiser vx100'üde parmağında oynatıyordu. Vx100 ilk aldığımda bana bile büyük gelmişti.
Babasında sprinter dolmuş var. Akşam babası geldiğinde markete falan gidip gelir garajdan binek arabayı çıkarmaya üşenip.
Hayat arkadaşınızdan arabanızı kıskanmayın. Yarın elden ayaktan düşersiniz, o zaman anlarsınız keşke öğrenseydi diye içiniz içinizi yer.
*
Kayınpeder Şeker komasına girip te ambulansı beklerken mosmor olunca,
Kayınvalide 40ından sonra korktugu trafık ve arabanın başına geçme kararı almış.
Tico, Getz, Vito gibi arabaları 45kg lık bünyesiyle huheheeeeeyy diye kullanır. Da cactusu otomatık dıye her fırsatta ıteler bırılerıne :D kullanmak ıstemez. :)
Kendısnın suclu oldugu bır kazası yoktur ha lastıklerı kaldırıma dayar oda guvenlık tedbırıdır o kadar.
*
Eşler arasında aracı sakınmak aman cızılır aman dokunur, büyük gaflet bence. araba bugun var yarın yok.
Benım eşimde gayet sürmesini sever ama ben trıbe gırdıgım pımpırık yaptıgım ıcın ben varken yanasmaz cogu zaman. canı ısterse bırakmaz ama..
Alkol durumunda o kullanır. gerektıgı yerde trafıgın hakkını vermıslıgı vardır.
Askerlık donemındeyken twıngoyu tek basına 5 ayda 4000km gıbı devırmıslıgıde var.
Allaha sukur sıkıntı yok.
Ben ondan daha cok surtttum aracları cunku ben bılıyorum araba kullanmayı dıyerekten!!
Hanımın yengesi de böyle.
Amca geçirdiği kaza sonrası belden aşağısı tutmaz hale gelince kadıncağız da herşeyi kullanır hale gelmiş. Clio, Doblo, Transporter, şirket aracı ne varsa kullanıyor vızır vızır. Kamyon kullansa onu da kullanacak :D
Transporter'ın direksiyonda saçlar yapılı falan kadını görünce milletin bakışlar çok iyi :D
Bizimki de bu anlamda hiç fena değil, otomatik, manuel vs. şeklinde o da aynı araçları kullanmış. Manevra, park konusunda gelişmesi lazım sadece :)
Benimkini 140-160 kullandırtıyorum alışsın diye İzmir Ayvalık arası canavar gibi maaşallah.
Kız arkadaşıma Alfa 145 ve 33'ü kullandırmama konusunda büyük direniş gösterdim bir süre :) ne zaman ihtiyacın varsa söyle getirir götürürüm diyorum ama özgüven tavan.
Manuel tek kapı dizel Punto aldım. 'AAA ehliyeti aldığım arabaaa' diyip arabayı direkt parmağında oynatmaya başlayınca gardım argümanlarım düştü :)
Kesin çözüm bütçe ve yer müsaitliğine göre ona küçük dizel otomatik bir 'taşıt' bana da sert rahatsız gürültülü manuel bir Alfa sanırım.
Hanım ehliyet aldı, 1 ay içinde kız gibi GC8'imi sattım malesef.
Otomatik jetta kullanmaya çalıştı, büyük geldi.
Küçük araba ben istemedim.
Şimdi araba alsam 100k TL en dandik otomatik. Yıllık işletme giderleri, vergileri katmıyorum. Ölene kadar taksiye binse yiyemez bu parayı :P . Toplu taşıma + taksi kullan git diyorum nereye gidecekse :).
Bende şimdilik bu sorunu manuel arabayla çözüyorum birde otomatik toyota yarisimiz var gerçi benden daha iyi araba kullanıyor benim leonla 70 kmyle girdiğim viraja yarisle 80-85 arası giriyor:)
O kullanır ben temizlerim... Söyleyeceklerim bu kadar...
Eşle aynı araba kullanılmaz. Mesela elimizde 100binimiz varsa gidip 100bine araba alınıp eşle bir kullanılmaz.
Ona 50 liralık bişey alınır kendine 50 liralık bişey alınır.
Kesinlikle ayrı olmalı.