şu gündemde olan eyt'lilerin hakkı verilirse şubatta ben de emeklilik hakkı kazanıyorum. Verilmezse 2032.
çok değil 10 yıl önce brüt maaşın %72'si nete dönerken, 2018 yılında %60'a indi bu oran. Elbette bir anda değil, yavaş yavaş, alıştıra alıştıra indirildi.
Gelir vergisi katları asgari ücretin katları olarak belirleniyor, asgari ücret önce 1600 sonra 2000 tl oldu. Benim maaşım bu oranda artmadı hiç.
Bu kadar vergi verip eğitim hizmetini özel, sağlık hizmetini özel alıyorum.
Bes yatırımı yapıyorum yine de.
%35 gelir vergisi, %15 sgk kesintisi, her aldığım mala %18 kdv, bazılarında ilave %8 ötv veriyorum. Yani bana verilen maaşın %75'i vergiye gidiyor.
Kıdem tazminatı zaten kuş oldu, eskiler en azından bir ev alabiliyormuş. şu an yaklaşık 7000 tl/yıl. Kaç çalışıp burada para biriktirip ev alabilirsin? Ev 500.000 tl desen 72 yıl eder

.
Velhasıl her yıl koşullar kötüleşiyor.
Tek amacım var, tek oğluma babamın bana sağladığı koşulları sağlayabilmek ki biz 2 kardeştik. Ikimize de aynı koşulları sağlayabildi babam. Ben tek kişi için bunu sağlayabilirsem mutlu olacağım.
Babam bana zamanında "yurt dışına git, orada oku ve dönme demişti" şimdi daha iyi anlıyorum. Aynı cümleyi ben de oğluma kuracağım zamanı gelince.