User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
74 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Anlayışsız Komşuya Kanuni Yaptırımlar?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Anlayışsız Komşuya Kanuni Yaptırımlar?

Arkadaşlar 1 aydan fazladır. banyonun tavanı leş içinde kaldı üst kat bi şekilde fayansları kırmayı başarmış tamir ettirmiyorlar.

belki 15 kere uyardım yaptırın diye. Hani benim tavanımı mahvettiler onuda karşılamaları lazım ama onu bile istemiyorum hani kendi fayanslarını tamir ettirsinler yada kaçağı herneyse ben tavanımı cebimden yaptırmaya bile razı oldum.

ancak tınlayan yok. Açıkcası apartmanda kavgada etmek istemiyorum böyle eften bir sebeple ancak sinirlerimde çok geriliyor.

Yeminle artık üst kata çıkıp uyarasım yok çünkü komalık ederim dalarım filan suçlu duruma düşerim. Laftan anlamayacağı anlaşıldı 15 kere uyarıya rağmen tınlanılmamasından anladım ki üst kattaki kiracı vatandaşın umrunda değil. Tamam tamam deyip geçiştiriliyoruz. Duş almaya üşeniyorum artık tavandan su damlıyor diye.

Kanunen ne yapılabilir daha önce böyle birşeyle uğraşan olduysa en iyi ceza almalarını sağlamanın yolu nasıldır? nereye ne şekilde başvurmalı pek bilgim yok.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Kiracının hiçbirşey umrunda olmaz ki zaten direk ev sahibi ile görüşmen daha doğru olur diye düşünüyorum abi ben...
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu bunu bilmem de Allah yardımcın olsun..
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

BAR22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kanun yavaş ilerlediği için ben olsam madem seni pislik içinde bırakmış bu herif çıkar tam kapısının eşiğine sıçardım..
    bide not yaz akan yeri yaptırana kadar günde 3 defa diye misss

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kiracı ise ev sahibi ile görüşürsen sonuca ulaşırsın..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ProdriveSTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kiracının hiçbirşey umrunda olmaz ki zaten direk ev sahibi ile görüşmen daha doğru olur diye düşünüyorum abi ben...
    onlada görüşüldü değişen hiç bişey olmadı. sanırım o da kiracıyı zaten çıkartmak istiyormuş sağlam verdiğim evi mundar ettiler konusunda onlarda aralarında anlaşamıyor. bunu düşündüm yani başka bi çözüm lazım.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev sahibini geçelim arkadaşlar onla bi sonuca ulaşılamadı zaten evinede giremez kiracı istemediği sürece ki adam yıllar önce evi sağlam teslim etmiş. ki zaten tek sorun bu pislik durumuda değil çok fazla hoplama zıplamada var evlerinden bize gelen. tamam çocukları var bu kısmına biraz katlanırım anlayışlıyımdır ama banyo konusu ciddi. tavan çökecek nerdeyse bu gidişle. zaten sıva mıva kalmadı tavanda diyebilirim.

ki 60 dairelik apartmanda balkondan halısını sofra bezini filan çırpan bir zihniyetteler. hani balkona oturup çay keyfi yapamazsınız böle insanlar yüzünden. hani karakteri anlamanız açısından örnek.

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Allah kolaylık versin abicim o halde buna benzer sorunları yaklaşık 10 sene önce bizde yaşadık gece'nin 3'ünde kavga gürültü birbirimize bile girdik çok ses çıkarttıkları için evde top oynuyolardı ta o derece saygısızlardı.
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ProdriveSTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah kolaylık versin abicim o halde buna benzer sorunları yaklaşık 10 sene önce bizde yaşadık gece'nin 3'ünde kavga gürültü birbirimize bile girdik çok ses çıkarttıkları için evde top oynuyolardı ta o derece saygısızlardı.
    kardeşim ona bile çözüm bulunur gerekirse uyku kulaklığı takarım hani sıkıntı o olsa. ama tavan işi ciddi. gelen suyun temiz olma ihtimali zaten yok kafadan birkere betondan geçiyor. üstüne çürüyor yani beton. sıva desen iflas bayrağını açtı ben gidiyorum demeye başladı.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    villada otururken hiç böle sorun yaşamıyodun gökhi hatamı ettin ne
    Livestrong

BRETE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gökhan aynısı banada oldu banyo tuvalet salonum mahvoldu üst katta sızıntı vardı 3 ay söyledim herife bizden değil yukarıdan geliyo dedi en son kazdırabildim tuvaletini borudan damlıyo neyse yaptırdık ama olan bize oldu hergün beddua ettim herife ve tuttu onun üstündeki kadın sular kesilince çeşmeyi açık bırakmış sular gelincede evini su bastı gram acımadım allah yardımcın olsun git ev sahibi ile konuş yada tenhada kıstır polisle olcak iş değil
    Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor ) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kankacım kanuni olarak bilmemde,
    Geçen hafta benim evin üst katındaki komşunun banyodaki su borusu patlamış, Sabahtan akşama kadar komşunun evi su dolmuş tabi en sonunda akşama doğru bizim eve de tavandan damlamaya başladı...
    Benim evdeki eşyalar sigortalı olduğundan akşam direk sigortayı aradım, O anda su damlayan yerlerin fotolarını çektim...
    Bir sonraki gün exper geldi, baktı görünürde birşey kalmamış,
    dedi eğer boyalarda yada yada herhangi bir kabarma olursa direk bizi arayın biz yaptıralım, masrafıda olaya sebep olan komşunuzdan biz tahsil ederiz dedi...
    Hani kanuni yoldan uğraşmak zor olur dersen bu yoluda seçebilirsin, Benim evdeki tüm eşyaları yıllık 140-150 lira gibi fiyata sigortalattım, kafam kuş misali takılıyorum...
    Ayrıca benim sebep olacağım zararıda ödüyorlar...
    Belki sorunun cevabı bu değil ama buda alternatif yol olabilir sana...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polis değilde kanunen cezası var diye biliyordum belediye bu konulara müdahale ediyor gibisinden bişeyler duydum? hani belediye çalışanı filan vardır belki aramızda bunlar doğrumu onları öğrenelim.

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ev sahibini geçelim arkadaşlar onla bi sonuca ulaşılamadı zaten evinede giremez kiracı istemediği sürece ki adam yıllar önce evi sağlam teslim etmiş. ki zaten tek sorun bu pislik durumuda değil çok fazla hoplama zıplamada var evlerinden bize gelen. tamam çocukları var bu kısmına biraz katlanırım anlayışlıyımdır ama banyo konusu ciddi. tavan çökecek nerdeyse bu gidişle. zaten sıva mıva kalmadı tavanda diyebilirim.

ki 60 dairelik apartmanda balkondan halısını sofra bezini filan çırpan bir zihniyetteler. hani balkona oturup çay keyfi yapamazsınız böle insanlar yüzünden. hani karakteri anlamanız açısından örnek.
    bina yönetimi ile görüş eğer site ise site yönetimi ile görüşebilirsin bina ile ilgili bi yönetim kitabı var onda ne yapılması gerektiği yazıyor enim bildiğim eğer bina toplantısında bu sıkıntını dile getirirsen ve oylama ve imza yöntemi ile kiracıyı evden çıkama hakkınız var.

ido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evının sıgortası varsa ara eksperı gelsınler yaptır ver sıgorta sırketıne kuzu kuzu alırlar her turlude yaptırır ondan sonra benzer durum bızım ıs yerı ıcın vardı 4-5 sene once ust katın borusunda kacak oldu ıcın bızım asma tavanı berbat ettı bız yaptırın dedık pek umursamadılar bız bı boyacıyla kendı ısımızı o gun ıcın hallettk ama 15 gun sonra tekrarlayınca sıgortama yaptırdım 100 lıralık seye 700e yapınca hora gecıo ondan sonra ah abı keske yaptırsaydık dıo hıc canını sıkma kısacası sıgortan varsa

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KOMŞU HAKLARI
    Komşum da en ufak bir sesten bile rahatsız olup hemen şikayete geliyor. Sürekli evsahibine ya da belediyeye şikayet edeceğini söylüyor. Ne yapabiliriz haklarımızı nasıl aramalıyız?

Turgut Öz: Apartman hayatında dairelerdeki komşuluk ilişkisinde 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu uygulanacaktır. Burası apartman sakinleri arasındaki eski ve özel kanun bazı prensiplere bağlamıştır. Ve birbirini dürüstlük kuralına göre, hakkaniyet prensibine göre, rahatsız edecek davranışlardan kaçınma yükümlülüğü denir. Bunların arasına komşuları rahatsız edecek sesler çıkarma, onların dinlenmesini, uyumasını engelleyecek şekilde gürültü yapmayı da yasakladığını görüyoruz. Bu yasaya aykırı hareket edenler hakkında mahkemeye müracaat edilebilir. Bunu ihtilaf halinde, tanıklar dinleyerek hakim tesbit etmeye çalışacak. Açıkcası hakimi kim daha inandırıcı şekilde ikna ederse, onun haklı çıkacağı bir durum söz konusu. Ama tabi, davayı açıp iddiada bulunanların önce iddiasını ispat etmesi gerekecek. Aşırı bir hassasiyet söz konusuysa buna girmez. Çünkü alt ve üst katlar ve yan daireler halinde yaşamanın yarattığı bir takım rahatsızlıklara katlanma mecburiyeti vardır. Aynı şekilde, tıkırtı bile çıkmayacak diyemezsiniz. Sürekli şikayetler, yolunu kesme şeklindeyse, kaba konuşmalar şeklindeyse, tam tersine bu kanuna göre komşuyu rahatsız etme, taciz etme sayılır. O dava açmaya izin verilebilir.
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bina yönetimi ile görüş eğer site ise site yönetimi ile görüşebilirsin bina ile ilgili bi yönetim kitabı var onda ne yapılması gerektiği yazıyor enim bildiğim eğer bina toplantısında bu sıkıntını dile getirirsen ve oylama ve imza yöntemi ile kiracıyı evden çıkama hakkınız var.
    evet bunu duydum yönetim biraz pasif insanlar ama bi baskıda onlarda kurayım bakayım. hallederse onlar halleder gibi geliyor banada ancak bu adamlardan hakkımı aramanın yolu varsa ceza yemelerine sebep olacak bi kurum varsa onlarıda bilmek isterim.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanuni her türlü işlem mahkeme ile sonuçlanacağından varya sen çürür gidersin. Avukatına git "ihtarname" çektir. Hakınızda açılacak hertürlü işlem ve avukatlık bedelleri tarafınızdan ödenecektir die. Bak haftasına yapıomu yapmıomu gör
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

1lker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyle durumlarda belediyeye sikayet ediyorsunuz tutanak tutup uyari veriyorlar yaptirmazsa tekrar sikayet ediyorsunuz sagligim bozuluyor uzerime atik su damliyor diye ilk tutanak oldugu icin islem uyguluyorlar sorun kiracinin ev sahibiyle alakasi yok bir baska secenekte evinizi sigorta yaptirdiginiz sirketi arayip cagiriyorsunuz kayit altina aliyorlar ve.sigorta sirketi yaptiriyor ust.komsunuzdanda bi sekilde tahsil ediyor parayi benzeri duum yadadik babam arastirmsti sordum dediklerini ilettim umarim faydasi olur
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
    http://www.torkgaraj.com/
    Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
    Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)