Önceleri sadece Çankaya toprakları para eder durumdaydı. Ama şuan Ankara'nın her yeri toprak zengini dolu en büyük nedeni bu :) Hele bağlıca.
Printable View
Önceleri sadece Çankaya toprakları para eder durumdaydı. Ama şuan Ankara'nın her yeri toprak zengini dolu en büyük nedeni bu :) Hele bağlıca.
Dogma buyume balgat bahceli emek semtlerindeydim. Isim geregi de ulkenin farkli sehirlerinde yasiyorum. Bu durumun malasef sehir ile alakasi yok. Ozellikle son 10 yildir giderek artan egitimsizlik , toplum olarak hos gorusuzluk , bencillik vb... durumlardan dolayi ulke bu hale geldi. Gelmesinin sebebi mevcut yapi. Bazilari Yeni Turkiye diyor. Yeni Turkiye'de artik ilim irfan sahibi olmak , durust , saygili birey olmak bir deger teskil etmiyor. Onun yerine eskiler koylu kurnazi derler iste bu deger birseyler getiriyor. Cunku insana verilen deger direk mal varligi ile olculuyor. Cahil cesaretinin zirveyi yakaladigi ve desteklendigi zamanlardayiz. Balik bastan kokuyor , cemaat imama uyuyor.
O bu değil, 30 yaşındayım 15 yıldır her gün nargile içerim, son dönemlerde bariz kesim yüzünden nargile kafeye gidemiyorum. Bir yönden benim açımdan iyi oldu tabi...
Bende batıkent ilkyerleşimdeyim
Batıkent bu anlamda gerçekten rahat ve güzel bi yer
En sıkıntılı yerler bence yenimahalle ve keçiören
Ama bu sıkıntı bence ülke genelinde var şu an bu ahlak seviyesi revaçta ve ilgi görüyor o nedenle hızla yayılıyor
şehirde ögrenci profilide cok bozuldu ben okurken farklı tarzda insan doluydu hoş görü hakimdi
dogu batı ayrımı yapmıyorum haddime degil fakat eskiden buraya batının cocukları gelirdi bir tarzı vardı memleketin
şimdi ''eskişehirde kızlar teklif ediyormuş amuhahgaag'' diye tiplerle doldu taştı
kıcı kırık pastanelerin kafelerin önlerinde gazlamalar yanlamalar vizyonsuz tiplerle doldu (baglar :) )
kadın pantolunu giyen pala bıyıklı tiplerle doldu memleket
İnsanlar birbirini sevmez herkes rakip görürse, çocukluktan beri yaparsın aslansın, en yüksek notu sen almalısın, en iyi maaş mevki senin olmalı denirse,
toplum kendi köklerinden;sevgi saygı,kitap okuma, empatiden uzaklaşırsa bunların oluşması çok normal.
Her kütüğünde Ankara yazan Ankara' lı olsaydı işimiz vardı.
İsminin başında Ankara' lı yazsa dahi inanmayın:D
Ankara' lı namık çankırı
Ankara' lı turgut karabük lüdür ayrıca
%90'ı göçle oluşmuş 6 milyonluk şehir burası.Ben atadan dededen Ankara' lıyım.Ulan yabancı bi yere mesela düğüne gidiyoruz hemen başıma üşüşüyo millet sen nasıl Ankara' lısın diye başlıyolar.Ben oynamayı dahi bilmem sevmem
Oyun havasını ayda yılda bir arabada radyodan yakalayıp gülüp eğleniyim diye açarım.
Ama örnek veriyorum adam kırıkkaleli çankırılı bu kültürü seviyo köçek gibi oynayıp 7/24 namık dinliyo.
Eğitim ve kültür seviyesi çok çok önemli.Çocuğu okutmayıp köyde çiftçi olsun dersen işte klasik tarlayı satıp pavyona basar.Bi adam eve kasa kasa rakı alır mı oğlunun sünnetine pavyondan konsları çağırır mı oluyor işte:D
Bizim hemşeriler cahil kardeşim vizyonu yok adamın.Eline 2 milyon parayı alınca sanki hiç bitmeyecekmiş gibi harcamaya başlıyor.Adamın evi tezek toprak değişik birşeyden yapılma yıkılıyor ama kapıda x5 var:)
Macera başlar önce sıfır araba,yatırım amaçlı belki ev veya ticari plaka.
Yüksek alkol kullanımı ve hızlı gece hayatı
Kumar
Sonra çöküş başlar.Önce ev sonra plakalar falan yenir.Sonra alkol ve sigaraya dayalı hastalıklar falan sonra bu adamların çocukları işte maaşlı işte çalışıp ev alacam diye bi tarafını yırtarlar..
Herşeye rağmen
Cumhuriyetin Başkenti Ankara' lı olmaktan gurur duyuyorum..
Ayrıca Angara' lı olmasam mahçup olurdum gardaşşlar
Burda 1842 yılında Ankara köylerin nüfusları var .Nüfus gelişimini görebilirsiniz.
https://resmim.net/f/vv25ZS.jpg?nocache
Ovacık köyü ile çakırlar koyu bir zamanlar ne idi. Iyi hatırlıyorum kimse ayak basmazdı şuanda inanılmaz kentsel yapılaşma var. Eskiden biçilen ekilen ürün tahsilatı veren yerlerdi şimdi neden ne diye kentsel betornameye veriyor insanımız çözemedim?hayvanlar otlanirdi o meralarda bu beton sevdası neden?yarın ac kaldığımızda arcmi yiyeceğiz
Şehrin çok içinde kalan noktalar artık.Ovacık içinden yozgat bulvarı geçiyor.Vızır vızır trafik. Avm trafiği ..Öyle hayvan besliyim ekin ekiyim gibi birşey olamaz artık.Tarım hayvancılık için uzak sakin ilçeler daha mantıklı.
Şimdi konu emlağa gelecek ama keçiören bölgesindeki insanlar site tarzı yapılaşma vs. olmadığı için sürekli başka ilçelere göçediyorlardı.Adamın parası var ama Keçiören' de sitede oturamıyor yoktu çünkü.Bu yüzden Ovacık' ta böyle bi yapılaşma başladı.
Asaiş çevirmesi yapan polis bana diyor ki Ankaralı adamın arabasında emanet olur senin arabanda emanet yoksa Ankaralı değilsin..
e devlet sorgusuna göre 1846 senesinden beri Ankaralıyız.Arabamda bekarken güzel bir kız ve cold play cd si olurdu evlendik şimdi eşim ve Jehan Barbur cdsi oluyor... Müzik yozlaştıkça kültürde yozlaştı...
"Ankara'nın Bağları"ağıttır ağlanır,göbek attırıyorlar insanlara
Anmayı yüke koydun da
Ağzını büke koydum
Aldın yari elimden
Boynumu büke koydun
Sözlerde acı var söyleyende mutluluk...
Böyle tiplerden geçilmiyor Ankara maalesef. Hiç biri de laftan anlamaz o yüzden boşvereceksin bokunda boğulacak hepsi.