Bunu yazılı fiyat teklifi şeklinde alarak elinizde kanıt olarak bulundurabilirsiniz
Printable View
bilgisi olan arkadaşlar bu araç gerçekten onarılabilir mi? onarılırsa nasıl bir işlem olur?
adamlar haklı arabayı salondan arkaya tuvalete gitmen için satıyorlar sen çıkıp dışarıda kullanıosun. Kabul etmezler tabii
Yazan oldu mu bilmiyorum ama bunlar bariz kuş pisliği.Kuş pislemiş güneş altında yakmış boyayı.. Ama boyaların kalkmasının sebebi kuş pisliği değil.. Büyük ihtimalle boyanırken ya boya bayat idi ya kimyasal bir eksik kattılar yani boyada bir sorun var , kuş da pisleyince dışkısında ki asit boyayı tamamen kaldırmış.
Kendileri onaracaksa servise maliyeti maksimum bin tl + işçilik olur. Belki daha da az tutar. Kalem kalem bilmiyorum.
Bu şekilde boya atıklarının lokal giderilmesi çok zor. Bi yeri yapsan bi başka yerden tekrar atmayacağının garantisi yok.
Bu arada garanti sürecinde garantiye giren her şeyde masrafları götürdüğünüz yetkili servis değil Otosan'ın kendisi ödüyor. O yüzden garantiden değişen her şey için onlardan onay alıyorlar. Bu Ford ve Hyundai'de böyle, diğerlerini bilmiyorum. Hatta Hyundai servislere az para ödemek için normal müşteriye yansıttığı saat başı işçilik ücretinden daha düşük işçilik ücreti ödüyor yetkili servise. Bizim arabanın garantiden bir parçası değişirken söylenmişti yetkili servis çalışanı bu konuda bana belgeleri ve arasındaki farkı gösterirken.
Özetle muhattabınız Otosan, işiniz zor, yurt dışına da mail'ler atın henüz atmadıysanız kesinlikle.
HyundaiClub da geçen birisi blok patlatmış i20 1.2 için. Garantisi bitmiş aracın ama yetkili servis bakımlıymış. 52.000KM de. Kullanıcı hatası demişler, aracı yüksek vites yüksek devirde iken 2 vites alta atmışsınız demişler. Adam kabul etmemiş falan en son Hyundai Assan boş blok ve kapak vermişti sanırsam ücretsiz. İşçilik ücreti 1000TL mi ne almışlardı. Assan ve Hyundai eğer kullanıcı hatası olan bir şeyi diretirseniz kabul ediyorlar buna bir kaç kez denk geldim. Adam ben yapmadım diyor, fabrikasyon hata diyor ama artık servis ve araç sahibi ile Allah arasında olan bir şey. Her ikisine de inanıyorum :)
Ford'un da garantisi olmaması ilginç geldi bana. Gerçekten aracının arkasında duran marka hiç görmedim daha önce ben Hyundai kadar.
hocam otosan hatasını bildiği için aracı ücretsiz onarmak istiyor ama şuan aracı gelip görseniz o videodaki yerler dışında yeni başlayan küçük daireler şeklinde yüze yakın yerde oluştu günden günede kanser gibi yayılıyor sorunu kendileri biliyor ama dış etken deyip geçiştiriyorlar
pm atıyorum
Bi sonuca varabildiniz mi?