Rahat götürür. Insanların anlamakta güçlük çektiği nokta.. işlemciye eğer render falan kasmıyor workstation niyetine kullanmıyorsan yani tek amacım oyun diyorsan parayı işlemciye değil ekran kartına yatıracaksın. Islemcinin etkisi ona oranla çok az.
Printable View
güncel oyun oynayacaksan ne yazik ki o paralara yeterli değil.En düşük alacağın sistem 1070 ve i7 4790k olmalı.+ 16 gb ram. Bu sisteme de 60 hz monitor kullanırsan sync sorunu yaşayacaksın kırılmalar olacak. 144hz monitör şart.Onun yerine ps4 alsan çok daha mantıklı olur.
Benim sistem i7 4790k , gtx 1080 , Z-97 pro gamer anakart - 27" 2k 144hz dell 2-3 ay oldu sistemi alalı , i7 4790k ve Z97 anakartı beraber 1200 tl ye aldım 2. el , gtx 1080 i 2600 tl ye aldım 2. el garantili idi sorun çıktı servide gönderdim sıfırını verdiler. 2600 de monitore verdim. 2k da ultra ayarlarda 130 fps alıyorum Battlefield 1 de. 144hz monitor aldıktan sonra ilk dediğim şey şu idi.. " abi ben oyun oynamamışım ya" yani akıcılığı görsen çok farklı , geçen 60 hz monitor de izledim arkadaşımı nasıl takıla takıla ilerliyor görüntü o an anlamıyorsun ama 144hz oynayınca çok farkediyor.
https://www.youtube.com/watch?v=928VyYQxKKo
Arkadaşlar gittim ASUS TUF Z370 PLUS aldım. Üstüne 8600K aldım 8gb 3200 kingston aldım.240gb ssd de aldım. gittim Phlips 75Hz monitör aldım. Ooh dedim oyun oyniicam en sonunda ya herru ya merru diye.. Kasa da aldım 0. Kurdum görüntü yok. Bide bir topladım sanayideki en temiz kaportacı o kadar temiz toplayamaz. Söktüm uzay yaptım. Gene yok. Dedim ekran kartını bozdum heralde. Eski bilgisayara taktım çalışıo. Anakartın ekran çıkışına baktım oradan da yok. EXA bilgisayarın eski mağaza müdürü arkadaşım geldi o baktı o da çözemedi. Kafayı yedik. Pendik Vatana gittik. Adam elektriğe taktı çalıştırmadan RAM in yerini değiştirdi abi çalışıo dedi. Hadi oradan dedik Baktık çalışıo. Hadi dedim belki 400lük yetmio 600 lük aldım üstüne. Benim ekran kartını taktı onda da görüntü var. Aldık eve geldim. Baktık görüntü var. Arkadaş gitti ben topladım yine özene bözene bütün kabloları saklaya saklaya. Dedim sabaha kadar oyniicam ulan. Elektriği taktım müslüman olmayan ben hadi bismillah diye bastım gene görüntü yok. Söktüm bios pilini çıkardım ramin yerini değiştirdim işlemci çıkardım taktım. Yok abi. Oynatmadı bana haftasonu oyun. Bu sabahta Pendik Vatana toplu halde götürdüm baksınlar. bakalım.
Bu arada arkadaşlar 1080 ekran kartı diosunuzda beni bütçemin tamamı o ekran kartı. 1080den başkası olmasa bütün üreticiler alt serilerini üretmezdi. Sorduğum bi çok kişi 960 şu an için işini görür diyo. İstediğim fpslerde. Zaten yayın falan yapmayacağım için problem yok.
bi de arkadaşlar benim gözler sizin ki gibi keskin değil. Sağ gözümde odak sorunu var. 2 el PUBG atiim beynim ağrıo. O nedenle hayvani bir sisteme ihtiyacım yok. Monitörden mi acaba dedim. Adeksde 144 le de baktım gene aynı. 2 bilemedin 3 oyun maksimum
Direk anakarttaki çıkıştan görüntü almayı denedin mi abi ?
denemediğim hiç birşey kalmadı. Sana öyle söyliim. Bir ara kaderin bir oyunu bu diye şarkı söylüyodum gece. Bütün pazarımı oyun oynamaya planlamıştım. Oyun oynayıp sense8 seyrederek dinlenip bu şekilde pazarımı geçirecektim.
abi karanlık ekran. ilk bastığın andaki bios bilgi ekranı bile görünmüyor. Power a basıosun işlemci fanı çalışıyor hdd de gacır gucur yapıo bi ama ekrana hiçbirşey gelmiyor. Video input yok dio.
PC'yi ilk kurduğumda ben de her şeyi taktım kasa açıldı ışıklar yandı falan bekliyorum bekliyorum görüntü yok :D
Meğerse monitörden doğru girişi seçmemişim. Hdmi modunda gösteriyormuş ben display port jakını kullanıyor olduğum için bi on dakka falan oturup beklemiştim :)
Ama senin monitörde öyle bir mesele yoktur. Monitörün çalıştığına emin miyiz?
abi çıldırıcam. Şimdi konuştum Pendik Vatan ile abi bağlantıda bir problem yoktu. sadece işlemci fanı çıkıktı onu taktım. Onboard üzerinden de ekran kartından da görüntü aldım. Bios updateini de yaptım dedi. Benim evin elektriğini sevmedi alet heralde.
Bence de abi bi tv ye bağla öyle dene monitörde sorun olup olmadığına emin olmak gerek yine çalışmazsa.
Ekran kartını anakarttaki slota yerleştirdikten sonra kart üzerindeki girişe power supplydan gelen elektrik kablosunu takıyorsun değil mi?
evren dün eve ilk geldiğimde heyecandan o power kablosunu takmamıştım ekranda onun uyarısı bile gelmişti. O şekilde bile denedim görüntü aliim diye. O bile yoktu. Lan daha önce klimanın fişi takılı değilken klimayı çalıştırmaya çalışıp çalıştıramayıp teknik servis çağırıp sonra aklıma gelip lan kış geldi ben bunun kablosunu takmadım galiba deyip kontrol edip sonra teknik servisi iptal ettirmişliğim var ama bunda denemediğim şey kalmadı.
TV ye de bağladım monitörde de yok. Akşam alıp görecez. Sistem kurup PUBG önünde sabahliiicam.
60-70 fps altı görmüyorsan sorun yok oynarsın.
yok abi. Dün vatandan alırken çocuğa özellikle sordum ne yaptın diye valla bişey yapmadım bi CPU fanı takılı değildi onu taktım dedi. Gece 2 ye kadar steamdeki oyunları indirmek sürdü. Sabahta pubg ye falan baktım. Pubgde 54 fps civarında alıyorum. Armada 70 falan. En azından darboğaz falan olmuyor. Ama bayaa hamlamışım pratik yapmam gerek. Dibimdeki adamı vurmak için dağa taşa sıkıyorum :D
pubg benzeri oyunlar playstation da oynanabiliyor mu?
kolla adam öldürmek işkence. klavye mouse filan takılır mı ps4 alırsam?