1. Rota da yollarda öyle çok bozuk yerler yok rahatca gidebilirsiniz ben çok gittim geldim basık arabayla falan :). Trafik normal de olmuyor ama bayram için birşey diyemiyeğim. Aslında artık herkes köprülerden geliyor artık trafik olmayabilir :).
Printable View
1. Rota da yollarda öyle çok bozuk yerler yok rahatca gidebilirsiniz ben çok gittim geldim basık arabayla falan :). Trafik normal de olmuyor ama bayram için birşey diyemiyeğim. Aslında artık herkes köprülerden geliyor artık trafik olmayabilir :).
körfezi dönerken yol çalışmaları mevcuttu 1 ay önce gittiğimde. şehiriçi trafik lambalı 2 şeritli yollar teke düşmüş. Bayramda körfezi dönmek zulüm olabilir onu araştırın.
bende kısmetse yarın yada perşembe dönüş yapıyorum artık izmire.Bu sefet çanakkale üzerinden gidicem.Yaz ayındayız daha 'doğa' yolculuğu iyidir:)
Körfezi sakın dolaşmayın. Ellibin tane ışık var, dolaştığınıza değecek güzel bir yol yok, manzara yok. Hiç değmez.
Ya Osmangazi Köprüsü (aşırı pahalı ama tak cruise'a salına salına git), ya da Pendik Feribotu ile Yalova'ya geçin. Oradan 1. güzergah ile devam. Sabah 4 gibi yola çıkmanızı tavsiye ederim. Yol bomboş ve serin oluyor. Kahvaltı için Susurluk'ta YASA güzeldir ama çok insan oluyor ne yazık ki. Ben 1 aydır haftasonu Cuma Bursa - Urla, Pzts sabah Urla - Bursa yapıyorum. Yol temiz, sıkıntı yok. Yol çalışması da yok. Geç çıkarsanız ama hem sıcaktan dolayı hem de trafikten dolayı gereksiz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Manisa'da mesela dönüş yolunda bir tane T kavşak var, o ışığı sabah 30 saniyede geçiyorum, Pazar öğleden sonra 40 dakikada geçtiğimi bilirim.
her sene izmir ve devamında marmarise giden birisi olarak tavsiyem şudur.. istanbuldan çıkarken Eskihisar-topçular vapur'u kullanın gidiş geliş(100TL) 30dk güzel bi deniz havası alın çay-kahvenizle birlikte. Vapurdan sonra yeşil bursa tabelası soldan paralı yola çıkın gemliğe kadar devam edin(14TL) sonrası balıkesir izmir.. bu güzerhagın yolu hem güzel hem trafik olmaz hemde sıkılmazsınız. izmir'e varmadan ayvalık-cunda uğrayabilirsiniz.
Galiba karakter azizliğine uğradı bu yazdığım aşağıda tekrar yazayım;
Her sene izmir ve devamında marmarise gidiyorum tavsiyem şudur; istanbul'dan çıkarken eskihisar-topçular (gidiş geliş 100TL) vapurunu kullanın hem yarım saat güzel bi deniz havası çay-kahve. Vapurdan indikten sonra soldan yeşil bursa tabelasından paralı yola girin gemliğe kadar götürüyor (14TL) ondan sonrası balıkesir izmir yolu.. İzmire varmadan ayvalık/cunda'ya uğrayabilirsiniz. Bu güzergahta hem yol güzel hem manzarası var sıkıcı olmaz. Ama körfezden sakın dolanmayın pişman olursunuz. Şehir içi olduğu için bir sürü ışık var.
ramazan bayramının 2.günü sabah 5 te adapazarı yönünden 1. rotayı kullandım...
trafik bomboştu.gölcük içinde bir kaç ışıga takıldım o kadar.
gölcük-yalova arasından orhangazi otobanına çıktım.direk bursanın sonuna atıyor zaten.bursa trafiğini çekmenin bir cazibesi yok bence..
daha sonraki yolu tonti tonti çay molası,kahve molası,dondurma,wc molası vere vere gittim.
kurbanın 3. günüde aynı yolu kullanıcam ;)
Ben dün osmangazi köprüsünden geçerek Akhisar'a döndüm, pazartesi olmasına rağmen bursa-susurluk arası yol çok kalabalıktı. Akhisar-İzmir arası zaten sürekli kalabalık oluyor. Çanakkale üzeri sahilden gelmenizi tavsiye etmem, yaz mevsimi olduğu için o yol daha kalabalık olur.
uzun süredir bu yolu kullanmıyorsunuz sanırım köprüden itibaren bursa çevre yoluna direkt bağlanıyor, ücret ise 19.90 TL
O kadar cok İstanbul-İzmir yapıyorumki ne Eskihisar feribot ne Canakkale artık ugrasamıyorum en temizi Yenikapı Bandırma :D
orhangazi köprüsünü hiç kullanmadım.kullanmamda.
adapazarı yönünden gidersem gölcük yaparım acelem yok.
ist.den yönünden geliyorsam.
-pendik yalova feribotu,gemliktende otobana çıkar bir sıkarım.
adapazarı yönündense
-iznik üzerinden giderdim.ama şimdi gölcükten gidiyorum.sahil kenarından tonti tonti.yalovaya gelmeden otobana
evden çıkılır eskihisara gidilir soldan istanbul lines feribota binilir gidiş dönüş bilet alınır. Feribot altınovada indirir otobana en yakın nokta olduğundan sola dönülüp otobana bağlanılır Bursa çıkışına kadar otobandan rahat rahat gidilir. Bursa Balıkesir arası kalabalık hissedilir. Özellikle Akhisar ve Saruhanlı'da ışıklardan dolayı bol dur-kalk trafik olacak.
Eğer yola illa cuma çıkılacaksa gece 2 gibi çıkıp giderseniz kendinize güveniyorsanız Akhisar ve Saruhanlı taraflarında trafiğe fazla takılmazsınız.
Köprü ile feribot ( eskihisar-topçular) arasında 40 TL fark kaldı git gel 1200 km den fazla yol yapınca 40 TL nin hiç bi esprisi kalmadı
Öte yandan köprü değer değmez o sizin kararınız ama en çok parasının hakkını veren yol köprüden sonraki otoban yapıştırın gitsin Bursa nın sonuna kadar gidiyor..
Körfezi dolaşmak ? alternatif bile olamaz şu benzin fiyatlarıyla çılgınlık başka birşey değil birde görülecek yer mer olsa neyse de..