Sözüm sana değil.
800 ne yaa? İsyankar olacağım bu gidişle. Sektörün içindeyim. İmalat yapıyoruz. O filtreleri yağları aldığımız fiyatları söylesem ben işimden olurum siz de kafayı çizersiniz :)
He bunu bile bile bir bakıma 2k veriyor muyum? Evet.
Printable View
Markalar Ar-ge çalışmaları sonucu bazı kriterlere göre bunları belirliyor. Bu belirlemelerde en büyük 2 etken müşteri profili, coğrafik durum ve meteoroloj,k durum
Yani;
Memleketin dağ tepe bayırsa
Genel olarak sıcak iklime sahipse
Araç sahipleri araçlarına gereken hassasiyeti göstermiyorsa vs vs;
Elin adıma 20k olan bakım aralığı sana bana 10k olur:)
Valla internetten alsan fiyatlar ortada, yüksek bir kar marjı varsa bilemeyeceğim ama bizim alabildiğimiz fiyatlarla 700-800 tl ediyor herşey.
E kendim yapamadığım için veriyoruz 1400 yaptırıyoruz özel serviste el mahkum. yetkiliye gitsen 3k ya yakın fiyat çıkıyor :)
Bile bile lades yani durum...
2013 polo gti
Doğuş oto balgat
120.000 KM rutin bakım + silecek değişimi
1300 TL
Doğuş Oto ile görüştüm.Aracım 35.000 km de 1 sene olduğu için bakıma girecek.Bakımda hava filtresi değişmeyecekmiş.Nedenini sordum.Artık 2 bakımda 1 değişim oluyormuş.Bujiler hiç değişmedi diyorum 60 bin km de değişecek diyor.Bana çok saçma geldi bu durum.İyi niyet garantisi için gidiyordum ama işinin ehli bir özel serviste bakım işini çözücem.
Vw yetkili servis (kendi çalıştığım Yağcı)
45.000 km Passat bakımı (3.yaş) 1200 TL
f30 318d - yağ + yağ filtresi + polen + fren hidroliği = 4400 lira Borusan
hava filtresini ısrar etmeme rağmen gerek yok diyerek değiştirmediler
2021 VW Troc 6500km sıfır km sonrası ilk bakım: 2100TL Vosmer İzmir.
Mitsubishi'de 16 Nisan'a kadar indirimli bakım paketleri var.
İlgilenenler için;
Servis Kampanyası | Mitsubishi Motors - Turkiye
VW icin, 5+ yas ustu, dizel arac icin Istanbul Anadolu yakasinda online randevu alabilecegim yetkili bir servis var mi? Sadece periyodik yag bakimi yapilacak.
2018 superb tdi dsg 225.000 km yağ filtre bakımı 2300 tl , yetkili servis.
Ben bildiğin bedavaya getiriyormuşum bakımı yahu.
Citoren c2 4 LT yağ alıyor, Motul 6100 10w40 aldım 350 TL
Orj, yağ filtresi: 60 TL Mann: 90 TL
Hava filtresi Mann: 120 TL Diğer: 50 TL
Mazot Filtresi: 110-250 TL arası. ( BSG 70 TL ye aldım en son)
Gerekli ekipman 1 kriko 1 lokma takımı 1 filtre anahtarı 1 takım sehpa = 1K desek.
Yine 2 bakımda amorti ediliyor. Atla deve bir iş de değil gerçekten. Garanti kapsamındaki araçlar için bir şey diyemem ama harici araçlar için elinden gelen şu sistemi kursa rahat eder.
2018 nissan juke 1,6cvt benzinli
4.500km'deyiz halen , yıllık rutin periyodik bakım yapıldı (km dolmadı ama yıl doldu)
kemal tepretoğulları yetkili servis / 1.400.-TL
2-3-4 binler havada uçuşuyor ama hava filtresini değiştirmeyen markalar var. Avrupadaki şartlar ülkemizde geçerli değil. Hava ve polen filtresi kısa zamanda kötü hale geliyor. Değiştirmenizi tavsiye ederim.
En iyisini yapıyorsun abi. Genel bakım ustalık veya el becerisi gerektirmiyor bile. Online sayısız kaynak var. 2 bakım 6-8 bin bandına gelmiş durumda. İzeltaş set dizilir o paraya :D
En son clio 4 ün ön balatasını 400 e değiştirmiştim geçen yaz oda çok eski değil. Bugun değiştirdim 800
Yedek parça ve oto tamirhane işletiyoruz.
Gelen zamlar anormal. Yağ fiyatları 80-100 liralardan 300-400 TL lere çıktı. Yağların sahtesi çok fazla piyasada , işin garip yanı artık sahtesi de orjinal yağ fiyatına yakın satılıyor :) anlamak imkansız. Yetkili servis harici özel servislerde lütfen firmalardan yağı aldıkları yeri sorun, fatura beyanı isteyin. Distribütör harici yağ alan yerlerden almamaya çalışın.
Çanakkale de oto servis işletiyorum
yedek parça ve Yağ grubuna hemen hemen her gün ciddi zamlar geliyor. Servis anlayışımız gereği hep iyi markaların ürünlerini kullanıyoruz o nedenle fiyatlarda ciddi sıkıntılar doğmaya başladı hakkımızda hayırlısı...
Ben nette bakınca referans ile 470 e kadar mais ürünü buluyorum.
Bosch / marelli vs 350 bandında, sadece balata için rakam bence hala yüksek kaldı, ama bu benim kendimin yapabiliyor olması ve alet edevat olmasıyla alakalı biraz da.
Zira geçen ay ön 2 ön amortisör değişimi ve arka yay değişimine 700 verdim.
470 TL olanın orjinal olduğunu varsayalım sanayiye gitsem 150 200 de işçilik yazarlar yine 600 650 lira tutucak. Parçada 20 işçilikte 26 iskonto yapmışlar 12 yıldır gittiğim servis meblağ büyük oldu mu 30 35 yapıyorlar. Çok ciddi farklar olmuyor olsa bile gidip sanayide itle çakalla muhattap olmam bırakıyorum kafam rahat her konuda
2012 yilindan beri ayni yetkili servise gidiyorum bende.normal bakim vardi birde aracimda baska bir sorun vardi on takimda parca gelmesi gerekiyordu.oncesinde gittim randevu aldim.araciniz 4-5gun kalicak dediler.ikame arac icin basvurdum 2 hafta sonra aradilar araciniz hazir kendi aracimi verdim 2021 model 10.000km yeni leondan verdiler.
bitincede aradilar teslim ettiler 1-2 hafta icinde kontrol icin cagirdilar.
kontrolleri yapildi.sanayide bu isi %15-20daha ucuzu yapardim belki ama usta basinda durmadim.en iyiside aracsiz kalmadim hafta ici ve hafta sonu.
Sanayi esnaflarını bir tutmak hoş değil, çakal gibi tabirler de hoş değil, üzerime alınmıyorum ama genellemenin hoş olmadığını söylemeden geçemeyeceğim.
Evet her meslekte olduğu gibi sanayide de , yetkili serviste de karaktersiz adam fazla. Bu normal hayatta da böyle, muhatap olduğunuz kişilerde de.
Ben de sanayi esnafıyım, resmî kurumların çoğunun işini yapıyorum, hatta ödemelerini de bir kaç ay sonra almak kaydıyla yapıyorum bu işi. Devlet kurumlarına bir kalem fazladan malzeme yazmıyorum, yazan var mı? Bu zamana kadar çok vardı. Biz yaptığımız araçlara kullandığımız malzemelerin bir kısmını yazmıyoruz bile.
Kurum olmayan müşterilerde de, yedek parça konusunda gayet şeffaf şekilde alış-satış ücretlerimi gösterir şekilde paylaşıyorum. İndirim konusunda da yapabileceğim herşeyi yapıyorum. Taktığım her ürüne, işçilik dahil garanti veriyorum. Normal olan bu olsa da yapmayan yerler olduğu için bunu yazıyorum. O nedenle lütfen genelleme yapmadan konuşalım.
Ford Focus 1.5 dizel 8 AT, garantili araç
60.000 bakımı için indirimli fiyat "5800" TL, şanzıman yağı değişimi, balata değişimi vs yok, normal yağ bakımlarına ek olarak bir de hidrolik duydum sadece.
Garantideki 1.0 fiesta için 3250 fiyat almanın şokunu atlatamamışken noluyor dedirtti.
Vereceğiz paşa paşa..
Parayı :D
neden elin amerikalısı servise gitmiyor da do it yourself yapıyor ahanda buyrun
gerçi herifin garajı var bahçesi var ıvırı var kıvırı var
hadi bizde yap da görelim
yaa bi dakka,
kendi kendine yıkama yaptığın istasyonlar gibi , servis ekipmanı kullandırılan yerler mi açılsa acaba?
"kendi ustan kendin ol" falan...
krikoydu lokmaydı alyandı bilmemneydi hepsi set verilse
oda oda olsa , her odada aynı ekipman seti olsa
rezervasyonla gelinse , ama gün sonunda boşaltmak zorunda olunsa falan... ya da başka bir sistem..
:):):)
olur mu?
bence olur
suzuki swift aracımı bende götüreceğim fiyatları öğrenmiş olurum,yeri gelmişken sorayım sabah çalışırken rolanti dalgalanması yapıyor ama stop etmiyor biraz ilerleyince stop ediyor rolantide 850 rpmde kalıyor kendine gelince stop etme her zaman yok ama can sıkan durum suzuki servis harici ustalar dokunmadı araca anlamadıkları için
Vosmerden 120K bakım fiyatı aldım. Aracım 107K'da.
Triger + V kayışı + Yakıt Filtreli bakım = 7700TL buna devir daim dahil değil.
Şimdi devir daimli fiyat istedim geri dönecekler.
Edit: 9560 Devirdaim pompa + antifriz dahil :)
All the time :D
https://www.youtube.com/watch?v=mWWN_flJXvc