Ahahahahahaha
Printable View
Bedel odetti ve odedide A6 :D
Toplam yanına km yazacak yere eli surtcmus tl yazmis heralde.
Şimdi dağılabilirsiniz.
Genel olarak bakarsak std araçlar arasında ;
Mercedes açık ara en pahalısı hem bakım hem yedek parça konusunda ciddi farklılar
BMW bi tık altında uçuk denemez ama nihayetinde pahalı sarf malzemeler ve yedek parça olarak pahalı denilebilir rahatlıkla
Audi üst sınıf modelleri hariç piyasa şartlarına göre çok pahalı değil yedek parça ve bakım fiyatları premium seviyesinde değil üst sınıf modellerde hissettirir acı şekilde ama aşağılarda öyle değil.
Diğer markalara bakınca nerdeyse aynılar denilebilir aralarında cuzzi farklar oluyor
Ucuz olanlar var aklıma gelen fiat ın bazı modelleri bariz uygun fiyatlı
Genel durum bu gibi..
istanbulda renault yetkili servisinde servis danışmanıyım renualt dacia ile ilgili her zaman yardımcı olurum
Az önce Fluence dci (110hp) fiat aldık.
Mazot filtresi dahil yıllık yağ bakımı 980TL.
Başka servis 800 küsür dedi. Sanırım yağ ile alakalı bir durum
vw' de servis danışmanı olan arkadaşımız var mıdır :)
2. servis zamanım geliyor, sanırım 1 ay sonra km gelmiş olacaktır. şuan 27k ' ya yaklaştı..
İlk bakıma geçen sene Haziran' da 13k -14k arası sokmuştum 950 Tl ödemiştim.
şimdi ne çıkacak merak ediyorum..
24.04.2019 tarihinde aracıma bakım yaptırdım.
Fiat Egea - 1.6 120 hp dizel, manuel
40bin bakımı ( yağ ve filtreler)
enjektör temizliği
ön ve arka balatalar
tüm işçilik
1748 TL
Özkar Fiat Yetkili Servis - Söğütlüçeşme
golf 7 tsi 122hhp manuel 60bin bakımını yaptırdım 4 buji değişimi de dahil bin lira verdim %40 indirimli.
Ankara da Peugeot olarak yardımcı olabilirim yetkili serviste işlem yaptırmak isteyen olursa
yetkili serviste tanıdık yoksa yaptırmak mantıklı değil doğrusu rakamlar uçmuş.
26 Nisan 2019'da 2017 model dizel passat garantisi devam ettiği için mecburen servise gittim. 30 bin bakımında mazot filtresi de değişiyormuş, 1400 tl tuttu.
Bu arada kendim BMW yetkili servisinde çalışıyorum, istanbuldaki arkadaşlara yardımcı olurum.
Yetkili serviste ds3 thp nin bakımı 520 tl + yağı dışarıdan kendim aldım 5lt motul 180 tl tuttu. 85 tl iskonto yapmışlar. İşçilik ücreti 100 tl yazmışlar ki sanayide 150 tl diyen oldu.
Yağ, yağ filtresi, tapa, hava filtresi, polen filtresi, buji. Bujilerin fiyatı 240 tl.
5 tl Motul u 180 tl ye nasıl aldınız çok az değil mi?
n11 kuponla 175 e geldi Motul 8100 X-clean Fe 5w-30 5 Litre (u/t.eylul.2018) - n11.com
Bugün renault mais ;
periyoduk bakımda Yağ değişim , filtreler (polen yok) = 560 tl.
bana biraz fazla geldi..
İstinye Borusan, 03.05.2019
2017 Mini Cooper D için;
Yağ değişimi
Yağ, Mazot, Hava ve Polen Filtresi Değişimi
Klima Dezenfektasyonu
Fren Hidrolik yağı değişimi
Genel kontrol
3350 TL
en son smartı mb yetkiliye götürdüm,
Bildiğiniz 15 bin periyodik bakımı erkstra hiç bir şey yok , 1550 TL para ödedim. bir de tanıdık servis %10 indirimim var.
araba 2016 model 1.0 benzinli smartfortwo
2018 Polo 1.0 goturdum standart bakım 1200 tl tuttu, daha sonra arabayı yıkayamadıkları için cam suyunu fiyattan dustuler saolsunlar 25 TL.
Octavia dizel 45000 bakımı.
Arka balata değişimi dahil 1300 TL.
Mercedes Batı Oto'da indirim var. W211 kasa E200lere 725 + KDV yapıyorlar periyodik bakımı. E320 KDV dahil 850 lira
yağ
yağ filtre
hava filtre
polen filtre
W203-204 C için de 825 + KDV
bu fiyatları normal fiyattan %50 indirmli diye veriyor. E320'ye 8 litre yağlı 2 hava filtreli bakımı 1700'e yapıyorsa Doğuş'a Renault'ya vs kıyasla bedava sayılır :D özel serviste de zaten 650'ye falan yaptırıyordum bu bakımı
Yanında ücretsiz Me Adapter ve ikame araç hediyesi de var