Parayı yatırıp dekontu içeri verdiyseniz bedelli askersiniz demektir. 3 kasıma kadar muayene zorunluluğu yok için rahat olsun.
Printable View
Tek tip askerlik gelecek diyorlar .
Bende islemleri tamamladim ama yoklama basvurusu yapmaya calistigimda yukumlu olarak kaydiniz bulunmqmaktadir yaziyor bu durumla karsilasan varmi
Türkler varoluşlarından beri savaşçılarını çocuk yaşta bu yönde yetiştirip eğitirdi. Yeniden bu düzende profesyonel askerliğe geçiş yapabilsek keşke. 20 yaşına kadar hayatında silah görmemiş genci sınıra yollamak yerine lise eğitiminden başlayıp gerekli donanım ile eğitilen asker arasında çok büyük fark olur.
Sondaki yeşilin önemi yok arkadaşlar ilk ikisi yeşil ise arkanıza yaslanip bekleyin
Ben teslim olmaya doğru yola çıktığım gün yeşil oldu kendisi
Ayrıca hiç muayne olmadan gelen arkadaşlar da mevcutdu kasmayın yani bu kadar
Su 21 gun olayi kadar sacma bise yok.. ne ogretecekler acaba 21 gunde ben onu anlamadim
Herkese merhaba,
2 ay oldu ben işlemleri tamamlayalı, halen bekliyorum, yalnız ufak bir değişiklik oldu,
şöyle ki; önceden askerlik durumumda 03.11.2018 tarihine kadar erteleme görünüyordu, şuan 31.12.2018 gözüküyor,
açıkçası neler oluyor anlayabilmiş değilim
21 gün dayanamayan çıkmaz sanırım :D
Burdur dan memnun kalanlar piyadelerdir. Zpt taburu çok acayipdi anlatılmaz yaşanır.15kg bende kamuflajda anlıyamadım sivilleri giyince pantolnu tutarak cıktım nizamiyeye düşcek diye. Yemekleri kediye köpeğe veriyorsun yemiyordu.Günde 1 yumurtayla ortalama geçirdim salatanın icinden salyangoz bile çıktı.
Böyle beslenmenin üzerine heryere yürü sürekli ceza şınav çek bitmişim ne bileyim :D anlamadım bende halsizliği hissedicek vaktim bile yoktu.
Yahu muayene konusunda sıkıntı yok. Askeriyeye dekontlarınızı teslim edip size evrak verdiler mi? O zaman tamamsınız.
Ben askeriyeye gittiğim gün aile hekimine gitmiştim. Ancak akşama kadar sisteme düşmemiş. Komutana evrakları imzaya götürdüğümde ''Seni yoklamaya göndereceğim'' dedi. ''Komutanım sabah gittim raporum elimde ancak sisteme düşmemiş'' dedim. ''O zaman göndermeyeceğim 2-3 güne sisteme düşer.'' dedi.
Sağlık muayenesi için 3 Kasım son tarih değil. Celp açıklandıktan sonra da yaptırabilirsiniz. Ancak mutlaka yaptırmanız gerekiyor. Net tarihi yok.
Bu açıklama ''Bedelli Askerlik Platformu'' tarafından yapıldı zaten.
Mesela ben yerim açıklandı sonra muayne oldum :)
Abi hayatta bişe ya vardır ya yoktur.. Ben askerligimi 319 KD olarak Anıtkabir komutanlıgında yaptım, iyi ki yapmışım aynı ekiple yine olsa yine yaparım.. Abim tank takım komutanıydı kuzey ırakta bitirdi bir sürü operasyona girdi, sorsam o da aynısını söyler..
Ama bedelli giden adamın zaten derdi askere gitmemek, o bölümü direkt geçmek.. Şimdi bu zamana kadar bedelli gidenler neden acemilik yapmadı, şimdi gidenler neden yapıyor ? Ben işin o kısımındayım. G3'le 3 mermi atınca mı bu adamlar harp durumunda savaşacak.
E-Devlet çöktü :=)
Sabaha anca hallolur.
Ben girdim su anda, bu celp döneminizde siniflandirma sonuc bilginiz bulunmamakta diyor hala
Haber siteleri aksam bugun bankalarin acik olacagini falan yazmis, ne zaman celp dönemimiz belli olacak acaba
Hiçbir yerde aciklandigina dair haber yok kasim celplerinin, emin misiniz?
Birde her seyi gectim, hadi ilk 3 celp süpriz falan oldu bekledik.Bu bedelli neye gore, hangi aya gore kac kisi goturecek ? Diyelim bu celp cikmadi , surekli celp mi bekleyecegim ben...Cok sacma degil mi, uzun donem yap planini bende ona gore hareket edeyim
Ben herkesin celp plani bugun aciklanacak diye biliyordum, eger gercekten su an aciklanmis ve herkesin celbi aciklanmadiysa cok sinirlenecegim.Boyle sacma iş olmaz
Aynı şekilde ben de öyle biliyordum, 3 Kasım'da herkesin yeri açıklanacak diye. Fakat şu açıklamadan sonra sanırım her ay çıktı mı çıkmadı mı kontrol edeceğiz;
' Bedelli Askerlik bu Celp Döneminde sınıflandırma sonuç bilginiz bulunmamaktadır. Bedelli Askerlik başvurusunu yapmış ve belirlenen bankalardan birine ödeme işlemlerinizi gerçekleştirip herhangi bir askerlik şubesine dekontunuz ile birlikte giderek başvuru işlemlerinizi tamamladıysanız, müteakip celp dönemlerini takip ediniz…. '
Yoklama ve muayene de yeşil yanıyor fakat askerlik şubesi işlemleri hâlâ kırmızı bi problem olur mu şubeye gidip soralım mı
Celp falan aciklanmamis bu arada benim gibi sovmeyin bosa :D Hatta yarinda para yatirilabilecekmis uzatmislar...
Tum islemler bittikten sonra herkesin yeri ve ayi bence belli olmali,tarihi uymayan dilekceyle degistirebilmeli...vs Oyuncak degil ki bu her ay sayfa yenileyelim...Kendimi gectim , evli barkli olan bile var.Neyse 21 gun aslerligin neresi mantikliki bunda mantik ariyoruz :)
Celp dönemi tercihi kısmından mı bakıyorsunuz açıklanmasına ?
Ben mi yapayım ?
21 günde 15 kilo iyiymiş :D
yıl 2011 istanbul küçükyalıya düştü acemi birligi 23 gün sürdü 18 gün duş alamadık ha bugun ha yarın su patladı yan yattı çamura battı derken duşu aldık. yemekler desen vasattı o yüzden çokta şey yapmamak lazım dümdüz gidin herşey vardır orda :)
Bugun açıklanacak diyorlardı varmı bi gelişme e devlet açılmıyor bende