YouTube Güçlü türkiyede son durum :)
Printable View
YouTube Güçlü türkiyede son durum :)
Yüksek mühendis olucan bir de Petkimde işler kesat heralde canın sıkıldı.
Arkadaşlar en boş askerlik şubesi neresi Üsküdar hergün full
boş bi şube bulup tamamlamak istiyorum başvuruyu , mevki önemli değil istanbul içi olsun yeterli :)
Beyler 2 veya 3 kere askerlik şubeye gitmeyin süreci size yazayım kolaylık olur.
1-E-devletten başvuru yapıp kağıtları çıkarıyorsunuz bankaya gidip parayı yatırıyorsunuz dekontları alıyorsunuz.
2-Bu süreçte şubeye gitme gereği yok E-devletten ASAL Yoklama Başvurusu yapıyorsunuz doldurmanız gereken yerleri dolduruyorsunuz hatta yakın zamanda çekilmiş bi vesikalık fotoğrafınızı taratıp oraya yüklüyorsunuz.
3-Bu yoklama yapıldıktan sonra aile hekimine gidiyorsunuz muayene oluyorsunuz ordan size askerliğe elverişli diye bi kağıt veriyorlar herhangi bi sıkıntınız yoksa eğer varsa askeri hastaneye oda çok kalabalık uzun uğraş eğer ki sorunlu bi durumunuz devamlı kullanmak zorunda olduğunuz bi ilaç vs yoksa doktor sorduğunda bi sıkıntınız olmadığını belirterek kolay şekilde işlemi bitirebilirsiniz.
4-Bütün en başta çıkardığınız E-devlet başvuru kağıtları bankaya yatırdığınız paranın 3 adet dekontu yoklamadan sonra 2-3 sayfa daha bişeyler var bunların çıktısı ve muayeneden sonra size verilen kağıtla beraber bi dosya yapıp şubeye gidiyorsunuz şubedeki görevli girişini yapıyor sizi şubedeki albaya gönderiyor albay kağıdı imzalıyor ve işlem bitiyor.
Sonra E-devletten size vuracak celp dönemini takip ediyorsunuz daha doğrusu bekliyorsunuz :)
E-devlette ASAL Yoklama Başvurusu yapamadım,
Yükümlü olarak kaydınız bulunmadığı için askerlik yoklaması işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre kayıtlı olduğunuz askerlik şubesine müracaat ediniz.
Şeklinde bir uyarı veriyor. Daha önce üniversite sonrası 2 yıl tecil için askerlik şubesine gidip muayene olmuştum. Yine de yoklama için gitmek mi gerekiyor ?
Daha önce yüksek lisans tecili için muayne ve tecil işlemi yapmış arkadaşlar sizin edevlet yoklama vs. kısımlarıyla bir işiniz yok askerlik şubesi kağıtları verdiyse elinize artık celp beklenecek sadece
Kesinlikle sultanbeyli.
9.45 randevusuna gittim dün.9.30 da ordaydım içerde oturarak 10 dk bekledim hiçbişey yapmaya gerek yok isimle çağırıyorlar ve 10.00 da şubeden çıkmıştım.İçerisi özel banka gibi 5-6 memur var hepsi gayet hızlı soru sormaya gerek kalmadan onlar bilgi veriyorlar.Randevusuz gidilirse kapıdaki güvenlik randevu al gel diyor, ısrar edersen otoparkta çileli bekleyişe hak kazanıyorsun.Randevulular erken biterse 5 er 5er randevusuz çağırıyorlar.
Şile için çok az memur var işlemler çok uzun sürüyor diye yorum okumuştum.
2017'de tecil ettirmiştim,Agustos sonunda başvurup parayı yatırdım ancak ne muayene oldum - 2017'de olmuştum - ne de yoklama başvurusu yapabiliyorum.Arkadaşım muayene olman gerekiyor diyor yoklama başvurusunu tamamlamak için.Süreç takibi denilen alanda da "9. aşamadasınız", yoklama başvurusunda ise "yükümlü olarak kaydınız bulunamadı" yazıyor.Net bilgisi olan var mı muayeneyi tekrarlamam hakkında ?
Muayene tekrarı gerekmiyor. Şubeye dekontları teslim ettiyseniz artık celp bekleyeceksiniz