Samet ben askerliği unuttum sen daha gitmedin mi :D
Sen şimdi benim torun mu oluyorsun mezarım mı anlamadım :D
Printable View
19 Ocak - 8 Şubat arası İstanbul Alemdağ Jandarma Komando Tb. K'lığı'nda bedelli askerlik hizmetimi ifa ettim. Buraya gidecekler mesaj kutumu mavileştirebilir. :)
29 haziranda manisa 1.komando eğitim tugaylığı çıktı bana da buraya gidecekler var mı?
Askerden geleli 10 gün oldu ziraat bankasına gittim daha hala yatmamış maaşlar. nasıl olcakki acaba ^^
PTT ye gidin biz daha terhis olmadan aldık
Yüzbaşı terhis belgelerini verirken Ziraat bankasına Askerlik maaşlarınız yatacak demişti ?
17 Ağustos Maltepe Baransel Kışlasında olacak var mı? Görüşüp kaynaşalım. =)
nasipse eğer ay sonu burdura yolculuk var , varsa birileri selamlaşalım
1 Ay içerisin de yatıyor hemen yatmaz ben geleli 4 ay olacak daha yeni çektim parayı
Yol harcırah falan bir şeyler yatırıyorlar giderken ve geldikten sonra olmak üzere..
Ben orada yaptım kışın gittim rahat ettik. Yaz ayında nasıl olur bilemiyorum ama sıkıntı yaşamassın herkes işini biliyor orada.
Yeni gelecek sistem ile alakalı bilgisi olan var mı, geçen sene 600 bin kişi bedelli için talep oluşturdu bu sene kontenjanı 145 bin diyolar...
Sistemi de çözebilmiş değilim, aydınlatacak bilgi sahibi birileri var mı?
Benim dönüş yolluğu yatmadı daha, PTT de görünmüyordu maaş kişisel akbanka yattı bi de ziraate sormalı anlaşılan
24 Ağustos Amasya var mıdır acaba :)
Sorun hocam muhakak yatmıştır çünkü hepimize yattı paralar. Verdiğiniz ibana yatmasa bile Ordu ziraat bankasına kişiye özel askerlik hesabı açıyor şahsen benimki öyle oldu normalde kullanmıyordum ama komutanlar oraya açılacak buradan sonra döndüğünüz zaman oradan alacaksınız demişti ve aldık.
Rica ederim keyifli harcamalar.. :D
Senin olmasına gerek yok ordu zaten bizlere otomatikman hesap açtı hesabı benimde yoktu :D
Sen TC numaranla git sor ve paranı çek kolay gelsin :D
1 Temmuz İskenderun varmıdır giden
Bugün aldım Ziraatten, hesap açmışlar. Bir kaç bilgi eksikti, onları tamamlayıp aldım
170 lira para verdiler, 10 lirasını masraf diye kestiler. Komedi cidden ya, para almak için para veriyoruz..
gidiş dönüş uçak bileti alacağım erkenden fakat dönüşü bir türlü hesaplayamadım :D
İskenderun deniz er gidecek varsa gerekli bilgilendirmeleri yapabilirim
Ben varım 1 temmuz teslim
Ben de 1 Temmuz teslim Kütahya.
İskenderun genel olarak rahat.
Cok bişey getirmeyin. Tşört falan cok almayın cünkü her dönem farklı bi standart uyguluyorlar, aldıgınız tsört cöp oluyo. Bize girerken 2 koyu yesil verdiler devamlı onları yıkayıp giydik. Getirdiğim tsörtleri istirahatta giydim.
Duş konusu rahat. Her zaman sıcak su olmasa da istesem 5 vakit duş alacak kadar rahattım.
Kantinde hersey var dışarıdan alıp parcalanmayın, daha da uygun fiyatlar.
Yemekler benim beklentimiz cok üstünde. Yemekhane nin bardağıyla su icmeyin, yemekhanede ki caydan icmeyin. Ben her ögün ufak bi suyla gittim yemege.
Yeni binalardaki bölüklere denk gelirseniz koğuşlar 10ar kişilik ve bi çoğu klimalı.
Egitim vs cok kasmıyolar. Güneşte calistirmiyolar genelde. Fiziki yapılan tek egitim uygun adım yürüme. Onun dışındaki egitimler hep gölgede geciyor.
Çavuşlara iyi davranın, uzmanlarla göz göze gelmeyin yeter. 18 gün kafa tatili gibi gecer.
Kapıda askercell satmaya caliscaklar. Telefon götürürseniz bile yok deyin.
Sormak istedikleriniz varsa cevaplarım.