İçi de dışı da şahane görünüyor ama fiyat ütopik tabi
Printable View
fiyat hariç favorim, f10 535i
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...9773849/detay/
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...2486044/detay/
Mercedes E250 Coupe
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...34216148/detay
Mercedes B180 Sport
Golf V 1.9 tdi manuel
Açıklamadaki gibi hatasız olsa bu fiyat zor ama bi gidip bakmak lazım. Oem jant + iç dış kozmetik bakımı kaderini değiştirir bu aracın.
2014 Audi A5 2.0 TDI.
Aracın Dış Rengi ve iç Rengi o kadar güzel ki; tavan hariç boyalı olması umrumda olmuyor araca bakarken.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...5661861/detay/
Şimdiye kadar kendime ait 2 aracım oldu. (2.'sini halen kullanıyorum)
Bu iki aracı da sıfır km aldım. Bu araçları seçerken ki en büyük motivasyonum TCO diye tabir edilen Total Cost Ownership'ti.
Fakat kullanırken aklım hep seçmediğim ''kullanılmış premium'' araçlarda kaldı.
Kendimi yeterince cesur olmamakla suçladım içten içe. Ama bence benim yetiştirilme şeklimle alakalı bu durum. Ben her zaman en az riskli seçeneği seçmem gerektiği şeklinde öğretildim.
Sizlere bir miktar içimi döktükten sonra;
Şimdi sorunsuz kullandığım aracı satıp, üstüne de bir miktar kredi çekip bu A5'i almamak için kendimi zor tutuyorum.
Beni bu fikirden uzaklaştıracak görüş ve tecrübelere açığım.
Bu motor ve şanzıman A5'i 1 yıl 15 bin km'ye yakın kullandım. Multitronic görece sorunsuz. Ama şanzıman yağ değişimi sorgulanmalı masraf açarsa bir dsg'den maliyetinden daha yukarda bitebilir. Motor da absürd bir sorun yok. Alır almaz daha direksiyonuna binmeden soluğu Racewerks'te alıp yazılım yapıp öyle kullanmıştım. Tren gibi hızlanıyordu. Şanzımana uyum sağlamak zaman alıyor ama şu an o şanzımanı arıyorum desem yeri (Devir sabit ama hızlanıyor ve yavaşlıyorsun, vites geçişlerini hissetmiyorsun ama performanstan da absürd bir geri kalma yok). Kullanımı rahat ama boyuttan dolayı park yeri vs bir tık mesele olabiliyor onun haricinde direksiyon tepkileri ve kafadan kayması biraz can sıkıcı. Gerçi yürüyenine baya döküldüğüm bir alfa romeo hatchback sonrası çok da kıyas yapmak doğru değil belki de. Düz yolda top speed yaparken güvendesin ama öyle o viraja gireyim falan diyemezsin yani. O yüzden test etmesem de quattro'sunu başka bir yere koymak lazım.
Almak için sebepler: görece hacimli torklu ve ekonomik motor. Ne kadar basarsan bas 7 8 litreden fazla yakamıyorsun, en azından sakarya içinde. Prestijli spor görüntü.
Almamak için sebepler: Eski teknolojili ekipmanlar, günümüz araçlarına nazaran daha donanımsız oluşu (müzik dinlemek mesele, kimisinde hız sabitleyici yok; gerçi hepsinin çözümü var da insan içinde olsun istiyor). Ayrıca bu yaştaki bir araç öyle güneş yanığından falan tavan hariç komple boyanmayacağından sebebi bence oldukça önemli. Km de doğruysa eğer kaza fotoğrafları varsa altına üstüne güzelce bakar öyle düşünürdüm.
Ama ben bugün A5 8T alacak olsam Bose ve Quattro olmadan olmazdı :)
Bose demişim, B&O olacak :)
Fiyat dolar kuru oranında inerse güzel :)
Volkswagen Golf 2.0 TDI Comfortline
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...77239551/detay
Golf R çok güzel, güzel yapılmış. Ancak orjinal parçaların extra satılacak olması hele ki bu fiyata ilandayken...
Tam alınacak sleeper araç olur. Ancak direksiyon değişmesi soru işareti. Keyfen direksiyon değiştirmek mantıklı bir iş değil...
s2000 fiyatına :) lotus exige
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...28045990/detay
Polo 1.2 TSI Manuel
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...6290352/detay/
İlk ilandaki 2.7 olanın farlarının bi-xenon olması lazım. O yıllarda sadece 2.7 lerde bi-xenon vardı. 2.0 larda mercekli halojen kullanıldı. Ki zaten ön tamponda far yıkamaları mevcut fakat far bulamadıkları için mecburen yan sanayi merceksiz halojen far takıyorlar. Ek bilgi olarak sunmak istedim. :)
V220 S600
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...83343487/detay[/QUOTE]
su arabalar biraz hızlı olsa, 2001 ılk sahibinden var full yetkili bakımlı 220.000km de 245k ya ama cesaretim yok bir eskiye daha