turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı
Bugun coktailimi yudumlarken soyle bir hesap yaptim,
Arkadasinin uber, lyft yaparak 5 senede $200k biriktiebilmesi mumkunmu ona bir bakalim.
Sabah ve aksam yogunlugunda calistigini dusunerek sabah 6 aksam 8 diyelim.
Haftada 6 gun 14 saat calisarak hadi $200 yapti diyelim. Surekli disari ciktigim icin hem Washington DC de hemde Miami / Fort Lauderdale hattinda surekli uber & lyft kullaniyorum. Daha bugune kadar gunde $200 den fazla yapana rastlamadim. Daha gecen hadta DC de yillardir uber yapan bir Turk arkadas yanima geldi, Onun bir kereye mahsus rekoru $300 mus, ortalamasi $100-150.
Sabah kahve, pohaca,borek fln = $7 . Ogle yemegi sandwich, kola yada kahve fln $12. Eh aksamada acikti yine bi sandwich diyelim bir soft drink ile $12. Etti sana $31 gunluk, sirf yeme icme.
Iki gunde bir bir depo benzin aliyor diyelim = $30 ayda etti $450 benzin
Ev kirasi $600 diyelim yuz kisi ayni evde yasayarak.
Araba kaskosu $120
Telefon faturasi $50
Bu arkadasin aylik masrafi $2150.
Buna arabanin yagi suyu dahil degil. Evine aldigi x birsey dahil degil. Yil sonunda odeyecegi vergi dahil degil. California da yasiyorum San diego dibimde, aman hafta sonu San Francisco gideyim, yada Las Vegas a road trip yapayim dahil degil. Yada cok calistim bu hafta sonu kendime, varsa kiz arkadasima vs ayirayim dahil degil.
Hadi ucundan kosesinden cok dikkatli bir sekilde social yasadi diyelim aylik masrafi $350 diyelim ki izbe yerlerde takilmasi gerek. Etti sana aylik masrafi $2500. Araban bozuldu, yada hasta oldun, bugun tembel hissediyosun ise gitmek istemedin o oldu bu oldular haric.
Bu arkadasin eline gecen para tax haric gunluk $200 X 6gun =$1200 aylik $4800 dir max.
Aylik masraf $2500 cik kaldi elde $2300.
$2300 x 12 = $27600 . X5 yil dyelim = $138k
Surekli sagda solda okuyorum yok uberde su kadar yaptik bu kadar yaptik vs vs. Masraflarini vs cikinca eline gececek para uc asagi bes yukari budur ki ben kazanabilecegin max parayi ve masraflarini minimum yazdim, yoksa LA de $600e barakada fln yasarsin muhtemelen.
Edit..
Senden alinti yaptim ama genel olarak bir bilgilendirme olsun. Ben 12 senedir Amerikada yasiyorum, calisma sartlariml maasim Abd standartlarinin uzerinde hala $200k biriktiremedim harcamalarimi genelde kisitli yapmama ragmen.
Sevgiler