bu saygın86 arkadaşımızın aracının resmi ilanı falan fılan yokmudur :D :D :D
Printable View
bu saygın86 arkadaşımızın aracının resmi ilanı falan fılan yokmudur :D :D :D
Emre den aldım resimi halen aynı duruyorsa çok güzel maviyi severim :D :D :D
vallahi 10 yıldır ugrasıyorum bu ile 3 arabam 3 ucagım 2 helikopterim var.. Denizaltına giricem yakında :) Şaka maka big block savage dan tutta revosuna hpi dan cen racinge denedigim her marka arasında Traxxas kalitesini göremedim, su an en cok zevk aldıgım aracım traxxas jato 3.3 komple integy metal oldu arac dişliler mişler 1 hafta içinde supercharger'ım geliyor superchargelıycam arabayı, vallahi bu işlere girince nitro tabi dertli ama yag pislik içinde arabayı söküp toplayabiliceksen! Cunku artık arabalar buyuk bir arabanın ufak modeli oldu, grafit fren balatasından, baskı balataya.. Şanzımandan, krank gömlek piston, lastik balansı... 1000 tane olayı var bunlardan zevk alan ve aracla tamire araştırmaya doymayan biri isen nitro al nitro ile başla elektrikli biyere kadar sana bişeyler gosterir, elektrikli mesela ducted fan bi f16ım var hazerfanda kullandım şimdi, yanında bide benzinli calmato goturmek zorunda kalıyorum pili bitiyor ! Oburkune varil varil benzin götür sabaha kadar oyna, ama uyarıyım su anda gidip ilk turda ucagımı arabamı parçalamıyosam bu yıllardır cok parcalamamdan kaynaklanıyor, o yüzden sabırda gerek... Neyse uzun lafın kısası, radar alıcam şimdi belki arabamla superchargedan sonra bi video çeker yollarım, traxxas markasını tercih etmeni öneriyorum şiddetle...Kişisel fikrim.
mehmet sen naaptın yaaa :)
fenaya denizaltıda alınca tam olur he:D
Senın gıbı ugrasanların oldugunu bılmıordum acıkcası sonucta Turkiyede cok saygı goren bır hobı degıl...
Bende senın saydıgın modellerın cogunu kullandım gercekten EPde de GPde de traxxas guzel bır marka ama gel gelelım Ben Serpent kullanıcısı olarka ötesini tanımam biraz pahalı mahalı parcası bulunmuyor ama bu sıtede serpent gormus olan varsa ne demek ıstedıgımı anlar :D
serpentın carbon saselı bı modelı wardı yarıs wersıonu oo cok ıyı ya
http://www.sahibinden.com/240ytl_old...XQQdisplayitem
bu iyimidr arkdaşlar tl 01 modeli
Bence ilk önce oyuncak mantığından ayrılarak bunun bir hobi olduğuyla başlayabilirsin... :)
Ben 5 senemi verdim, çok pis iştir ama çok zevklidir. Simdi de Goped olayına girmeyi düşünüyorum... :D
tolganın araba neydi?
TT01D benimki
bugün gidip bakıcam arabaya son ne olur ama bide ordan taksitle alabilrmiyim
hbr vericem ben sana ;)
valla bır suru rc kullandım. monsterına kadar. 1/5 ten 1/10 a kadar. en son aldıgım tamıya elektrıklı drıft car ın ustune zevk aldıgım bır aracım olmamıstır. gercı motorunu yaktım ama gıdıosun 50 lıraya bı motor alıosun ıs bıtıo :) kesmedı mı alırsın brushless motor olur bıter. yedek parcası cok kolaybulunur. en temızı elektrıklı. zaten benzınlı alıp yarısıcak ınsan olmadımı zevkı yok.
rc de en iyi secim trugy tipi her yerde cikarti calistirabilirsin asfalta hizli be deveilmez arazide gider. rekabetten dolayi maazalar yurtsisandan bile ucuz satiyolar bagzi modelleri
Ben parca bollugundan ve modifiye parcalarinin cesitliliginden dolayi traxxasi cok begeniyorum, normalde tamamen custom bi kac arac var begendim essiz olan v12 makinalar falan :) ama tabi fiyat bolu performans ve ilerleyen zamanlarda modifiye ile kisisellestirmede traxxas oneriyorum. Elektrik cok gelisti ozellikle yeni poly nicad piller falan abardi olaylar ama, yani o dumani sicakligi sesi yok nebiliyim elektrikli ucaklari mesela cok tercih ediyorum ducted fanli falan ama arabalarda nitro cok daha zevkli bu arada katiliyorum araba demistek en azindan bugy tarzi bisey almak lazim yoksa kullanamiyosun pek bi yerde, en azindan traxxas jato gibi bisey, ama heryerde kullaniyim geri vitesi iki ilerisi olsun, sanzimani lastikleri herseyi custom ayarlayabiliyim gerektiginde ii offroad performansi sergilesin dersen Revo 3.3 oneririm. Vede bu islerlede cok ilerlemis adamlar artik kesinlikle turkiyeden bisey almiyor bunuda belirtiyim, bu hafta sonu hazerfanda konusuyolardi, adamlar myus die bi siteden floridada adres almislar hepsi komsuymus :) ordan kendilerine internnetten aliyorlar herseyi, hatta bi adam helikopter manya bi adam bu ise harcadigi paralar gercek araba paralari olmus artik ama bu isten para kazanan biri neyse, turkiyede rc hobby dukkanlarina gitmeyeli yillar oldu dedi :)
Tukiyede bu isle ugrasanlari baltalamak istemiyorum ama gercek turbin motor siparisi verdi kardesim JJ1200 kendi netden baglantiya gecip ital edicek f4 jete takicak, jetco cin mali 600 dolarlik mal ^ turkiye mubessili 1500 euroya getiririm diyor... Buda ayri bir gercek.. Ama mesela MYM yada Buyuklereoyuncak bi kac firmada abarti bi fark gormuyosun... Uzun lafin kisasi bu bi oyuncak degil, ve bu ise ciddi giriceksen iice arastir ve oyle gir derim nekadar cok hobici tanirsan okadar ii ama bi alip oyle bi iki oynarim temde arabadan kullanirim bi kamyonda ezer unutur giderim dersen gir bi dukkana al kafana gore :)
tolganın rcyi alcamda oda nazlanıyo:):)
Yeni konu açmıyayım diye düşünüp burdan devam edeyim dedim.
Oğlum ( 13 yaşında) rc kumandalı araç istiyor , ilk başlaması gereken araç nedir öneriniz ne olur ?
Bunlardada varmı böyle kullanıma göre sıra yoksa neyle başlarsa başlasınmı?
ozan model rc ler oyuncak değildir abi. Ciddi hızlıdır ve yaralayıcı alabilir o nedenle nikko tarzı araçlar şimdilik işini görür. Modeller için biraz daha bekleyin hem de tecrübe kazanır nikkoda.
Hiç anlamadığından bir danışayım istedim , merak sarmışken bizimki güzel bir hobbye dönüşebilir belki. Söylediklerinizi dikkate alıp ona göre birşey alacağım . Sağolun...
carisma m14 alabilirsin abi başlangıç seviyesi için rc ve oyuncak kırması bir araçtır :)
Merhabalar bir heves rc araba arayışına girdim fakat konu hakkında hiç bilgim yok elektrikli rc drift arabası arıyorum benzinliyle uğraşamam bunun için ne önerisi yapabilirsiniz sıfır almayı düşünüyorum ikinci elden bilmediğim bir şey için riske giremem googleda çok satıcı bulamadım bir kaç araba buldum linklerini bırakıyorum deneyimli kişiler yardımcı olursa çok sevinirim(bütçe max 4-5k) hızla işim yok beni oynadığım sürede tatmin etsin yeter
jeep (Off Road) tarzı önerilere de açığım
TAMİYA, TAMİYA 1/10 Nissan Nismo R34 GT-R Z-Tune - TT02D Drift Spec.Chassis Kit (Demonte),
TAMİYA, TAMIYA 1/10 Toyota GAZOO Racing WRT/Yaris WRC TT-02 Chassis - Kit (Demonte),
MAVERICK, MAVERICK STRADA TC 1/10 RTR ELECTRIC TOURING CAR,
MAVERICK, MAVERICK STRADA DC 1/10 RTR ELECTRIC DRIFT CAR,
4123BL 1/10 DRIFT TC BRUSHLESS RTR 4WB CAR (bu ve alttaki link aynı araba farkları nedir)
https://www.hobbytime.com.tr/urun/hi...-w-2-4g-remote
Bir de bunun gibi kayışlı sistem varmış
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...60525826/detay
Hocam, size en yakin hobi dukkanina gidin, zaten demo araclari vardir cok yuksek ihtimalle, size gosterirler.
Yalniz, bu islerde, eger eliniz yaktin degilse, veya kendiniz bazi imalatlari yapabilecek bilgi ve/veya ekipman donanimina sahip degilseniz, Tamiya, Traxxas gibi piyasayi domine eden, her hobi dukkaninda parcasini bulabileceginiz markalara yonelmeniz faydali olacaktir.
Drift arabasi istiyorsaniz Tamiya TT02D Drift Spec Chassis kit isinizi gorecektir. Sikildikca kepini degistirisiniz. Drift lastiklerini cikarip kaucuk lastik takar pist donersiniz. Baktiniz sizi sardi o zaman daha profesyonel marka ve modellere yonelirsiniz. Yok ilerde elden cikarmak isterseniz de gorece daha rahat satarsiniz.
çok teşekkür ederim cevabınız için bana en yakın rc dükkan yolları gözüktü o zaman giderek deneyimleyim bu aracıda soruyim Tamiya TT02D Drift Spec Chassis kolay ulaşabilir olması parçaların benim için daha iyi peki yurt dışından önerebileceğiniz bir marka model var mıdır gidildiğinde alıp gelmelik
Nereden aldiginizin pek onemi yok. Yurtdisindan da alsaniz cevabim yine ayni olurdu. Siz begenin, buradaki fiyatiyla YD fiyatini karsilastirin, isinize geliyorsa YD alirsiniz. Neticede burada oynayacaginiz icin, ve yurtdisindan parca getirmek eskisi gibi kolay ve ucuz olmadigi icin yine parca ihtiyacinizi oncelikli olarak Turkiye'deki hobi dukkanlarindan karsilayacaksiniz, o yuzden yine marka olarak Turkiye'de kolay bulunan markalari tercih edin derim.
linkteki tamiyalarda.pil ve kumanda yok bi,lgin olsun. ekstra alman lazım.
himotalar tam set
rtr bakarsan kullanıma hazır bulabılırsın
Çok sayıda kullandım,
Günceli takip etmiyorum. Eski bilgimi paylaşacağım.
Tamiya en genel geçer markadır. TT-01 vardı en son bende.
Brushless motor olmazsa olmaz, Lipo pil olmazsa olmaz.
4S Lipo pil, kv değerlerini hatırlamıyorum iyi bir brushles motor.
Doğru Spur-Pinion ile çok eğlenceli drift aracı olur.
Spur-Pinion, lastik,kep değiştir bozuk yolda kullan. vs vs
Eskiden bende toplamıştım OTA r31 şase vardı, baya doldurmuştum, ileriye dönük hobi düşünüyorsanız TAMİYA bence sarmayacaktır, hala sakura markalar vs varsa karbon alü güzel bi şase alıp kendiniz toplayabilirsiniz. Lip, ESC, Motor, Alıcı kumanda, Servolar pek bileşeni yok zaten,
Tavsiyem (hala satılan ürünler ise)
SAKURA ya da R31 şaseler üzerine elektronik grup
dediklerinizden hiç bir fikrim yok birleştirmeden çok yeni başlayacağım için hazır bir araç olması daha kolayıma gelir diye düşünüyorum dediğiniz parçaları bilmiyorum çünkü ilk defa rc araba alma girişimim olacak ama gözüm korkmadı değil bu arabayı almakla bitecek bir şey gibi durmuyor o yüzden bir hobi satış ya da neyse garajına gidip bir test edip öyle karar vermeliyim
TT02 gibi bir modelle başlayıp ilerlemek istiyor musunuz v.s bakmakta fayda var. Ben drift için şasi kep topladıktan sonra sıkılıp satmıştım.