https://66.media.tumblr.com/tumblr_l...rdsmo1_500.jpg
Printable View
gezenadam.com.tr on Instagram: “BAKIRKOY Antalya'dan Mustafa Bey icin Bakırkoy'de fotoğraflardaki aracı inceledik.Mustafa Bey aracı satın almaktan vazgecti.1997 model…”
Gene bir gezenadam vakası ya arkadaş 30 35 binlik arabaya biniyorsun cam açma düğmesine vida atıyorsun şu görüntüyü gördüğüm an arabaya bakmam bile
2 sene önce bizde iken çok ağır kaza yapan ( Cepten yarım yamalak toplandı ve o halini bilerek ucuza satıldı ) ve 188.000 km de mi ne sattığımız focus u 6 ay sonra falan İnegöl de bir galeri de ilanda gördüm. 125,000 km de 2 parça boyalı olarak yazılmış içinde sigara içilmemiş de bilmeme. Plaka da açık bizim plaka duruyor.
Aradım abi Gaziantep’ten geleceğim memurum borç harç alıcam dediğin gibi mi boşuna gelmeyeyim dedim. Dediğim gibi dedi.km orijinal mi dedim orijinal dedi. Abi kusura Bakma Sürekli sürekli soruyorum ama ortalık o. Çocuğu dolmuş Km düşürenler pert arabayı lokal boyalı diye satanlar hangisine güvenelim diyorum aynen kardeşim gönül rahatlığı ile gelebilirsin diyor, velhasıl böyle bir kaç defa daha analarına bacılarına yüzüne tatlı Tatlı sövdüm. Geçen Bolu ya bi araba bakmaya gittim abi anasını süttüğüm km düşürmüş çıktı falan diye. Sonra abi ilk sahibi ismi bu , 2. Sahibi bu 3.sahibi bu senin aldığın adam da bu. İlk sahibinde 4 sene önce 132.000 deydi en son 200 ü görmüştür dedim 2 saniye sessizlik oldu kapattı engelledi amk karaktersizi.
İşte bilmeden gitsen başkası olup belki alıp geleceksin.
Diyecek bir şey yok 3 kuruş para için karakterini satan insan sana bana pert araba mı satmayacak.
Ülkenin hali içler acısı bu konuda.
İlanda bir mondeo var açık seçik ne varsa yazdım, öyle saçma sapan insanlar arıyor ki inan satmam gerekmese koyarım Garaja durur nefret ettirdiler birisi ölücülük yapar diğeri alfa erkeği keko keko mesajlar. Biri arar km kaç der. Diğeri arar araba nerde der. Başkası arar yarım saat sorar yemeğinden kalkar anlatırsın ben bi hanımla konuşayım der. Biri km çok o kadar etmez der. Pis iş bu araba satma işi de alma işi de.
Forumun 2012 2013 2014lü Araç sorgulama kısımlarının en hit olduğu zamanları hatırlayın. Orda herkes VTi, Type-R, GTI, S2000 bilimum piyasa araçlarını takip ediyordu. Biri şu araç nasıl bunun geçmişi nedir diye sorduğunda yardımcı olmak isteyenler cevap yazıyordu, takip edene de sanane kardeşim ne takip ediyorsun, ne söylüyorsun vs deniliyordu. Bunu diyenlerin çoğu da bi şekilde bu araçları satın almış ve kusurlarını örterek başkalarına satan tiplerdi. Post #324'te gördüğünüz üzere eski sahibi olan biri aslında neyin ne olduğunu biliyor, aracı ilanda görüyor, arıyor ve yalanlarını dinliyor. Araç takip edenlerde yıllarca yalanlar dinledi durdu. Aslında herkes neyin ne olduğunu biliyor, Allah ta görüyor ama onlar hala karaktersizliklerine devam ediyor.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...29079054/detay
ilandaki araç eski aracım dir 241000 de ben aldım 293.500 de arkadaşıma sattım oda biraz kullanıp ilana koydu Zonguldak tan ve galerici geldi aldı araç su an 269.000 km ye çekilmiş.
Eş dostun başı yanmasın.
sahibinden.com'un kapatılması gerekliliği - gundem - ekşi sozluk
kapatılma değil de, devlet bir şekilde bu işe el atmalı.
fiyat 40bin tl? bunu veriyorlar mı cidden bu arabalara kusura bakmayın da bu fiyata alıyorlarsalar zaten bişey demeye gerek yok kimseye :)
https://www.youtube.com/watch?v=r1VdxRDRxQg
bana çok mantıklı geldi
Kesinlikle araç fiyatı oranında bi yüzde ile fiyatlanmalı ilan açmak.
Kimse ya tutarsa diye ilan açamayacağı fiyatlarda.
Aslında hükümetin kulağına biri kar suyu kaçırsa, sahibindeni zengin etmeye gerek yok, alınacak ilan fiyatı vergi gibi direk devlete gidecek dense... valla bence söylendikten 10 dk sonra KHK ile yasallaşır. Balıklama atlarlar. Bu işde çözülür. Bende bi E60 5.20d alıcam diye aylarca sürünmem. :)
Kim olursa olsun örneğin 3 aydan aşağı araç sattığında devlet bir miktar vergi alabilir.
Son zamanlarda fiyat artışlarından sonra sitenin de bu işlere bir el atması lazım. Özellikle araba ve ev ilanlarında. İpini koparan herkes ilan açar duruma gelmiş. Hiçbir sorgulama vs yok.
Sahibinden bunları görmüyor mu görüyor tabiki. Onlar da durumun farkındadır ama neden bişey yapmıyorlar o konuyu sormak lazım.
şunun gibi bir şey olabilir nasıl ki sen sıfır bir malı satarken ne çok ucuza ne de çok pahalıya satamazsın, ikinci elde de böyle bir durum olabilir. Yine benim aracım temiz rakiplerinden pahalı ok ama atıyorum bir x model clio 45 bin fazla etmemeli, 55 lira yazamayacaksın oraya...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...87733906/detay
2011 E90 M Edition paket 124.000km'deki bu araç sahibini aradım bi fiyat söyledi, üç aşağı beş yukarı araç sahibiyle anlaşırız diyerekten arabamı satılığa koydum ve sattım. Araç sahibi bana sadece bi far tampon ve kaput değişti, iki parça da lokal boya var dedi. Kaputun değiştiği kazanın fotoğrafını yolladı ufacık bi ezikten dolayı değişmişi hakkaten. Bende binici olduğum için sallamadım alalım dedim. Kendi güzelim masrafsız arabamı sattım hemde bu E90'ı kaçırmamak için ucuza sattım. Adamı araştırdım tanıdık da çıktı iki üç kişiden. Araç sahibini aradım 162.5 a hayırlı olsun geliyorum dedim. Yok olmaz bilmem ne dedi ama sonradan tamam gel dedi. Neyse gittim konyaya sabahtan. Araba da Köprülü BMW yetkili servis bakımlııymış. Köprülü BMW'nin sahibi de bizim müşterimiz. Dedik iyi arabayı da bedava gösteririz alır geliriz. Neyse çocukla buluştuk arabayı gördüm uzaktan, iyi güzel bi problem yok. İçine bindim gayet iyi temiz ufak tefek problemler var ama hallolmayacak şeyler değil. Lastikler çok iyi dedi 2014 tarihli çıktı neyse dedim ağzımı açmadım. O arada plaka ayırttım, plaka için telefon geldi plakanız ayrıldı diye. Plaka ayrıldı dedim o arada araç sahibinin yanındaki eleman abi bi gösterseydik ne bu acele dedi. Ben orda bi şüphelendim. Dedim hadi Köprülü'ye arabayı gösterelim. Çocuk da dedi ki gösterelim abi dediğimizin dışında birşey yok iki parça lokal boya, kaput far tampon değişen ve iki airbag değişti dedi. NEY???? dedim. Tabi abi söyledim ya dedi. Ne diyon sen, bana böyle birşey desen bırak gelmeyi aramam bile bi daha dedim. Yok ben herkese söylüyorum, acaba sana mı söylemedik dedi başladı dansözlüğe. Ben de arabayı almaya gitmeden önceki akşam bi arkadaşa arattırdım en son fiyat 167 dedi ve airbagleri ona da söylemedi. Dedim ki dün seni arayana söyledin mi dedim?? Ses yok. Sonradan uyandım tabii, bu kaputun değiştiği airbag açan kazayı serviste yaptırmamış, parçaları almış dışarıda yaptırmış 2013 yılında 22.000 TL hasar kaydı var. Sonradan anladım ki araba aslında airbag açtığı için pert. Perte çıkmasın diye dışarıda yaptırmış. Sinirlerim nası zıpladı. Yanımda arkadaşım var. Nerdeyse kavga edecez. Zaten çocuk eminim tırstı yanında bi elemanla geldi. Allahından bul dedim. O kadar da zengin bi bebe, petrolleri falan var. Ben yandım siz yanmayın.
https://i.hizliresim.com/rHAKP4.jpg
https://i.hizliresim.com/dEbhTb.jpg
[QUOTE=Oguzhandeniz;8662409]https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...87733906/detay
2011 E90 M Edition paket 124.000km'deki bu araç sahibini aradım bi fiyat söyledi, üç aşağı beş yukarı araç sahibiyle anlaşırız diyerekten arabamı satılığa koydum ve sattım. Araç sahibi bana sadece bi far tampon ve kaput değişti, iki parça da lokal boya var dedi. Kaputun değiştiği kazanın fotoğrafını yolladı ufacık bi ezikten dolayı değişmişi hakkaten. Bende binici olduğum için sallamadım alalım dedim. Kendi güzelim masrafsız arabamı sattım hemde bu E90'ı kaçırmamak için ucuza sattım. Adamı araştırdım tanıdık da çıktı iki üç kişiden. Araç sahibini aradım 162.5 a hayırlı olsun geliyorum dedim. Yok olmaz bilmem ne dedi ama sonradan tamam gel dedi. Neyse gittim konyaya sabahtan. Araba da Köprülü BMW yetkili servis bakımlııymış. Köprülü BMW'nin sahibi de bizim müşterimiz. Dedik iyi arabayı da bedava gösteririz alır geliriz. Neyse çocukla buluştuk arabayı gördüm uzaktan, iyi güzel bi problem yok. İçine bindim gayet iyi temiz ufak tefek problemler var ama hallolmayacak şeyler değil. Lastikler çok iyi dedi 2014 tarihli çıktı neyse dedim ağzımı açmadım. O arada plaka ayırttım, plaka için telefon geldi plakanız ayrıldı diye. Plaka ayrıldı dedim o arada araç sahibinin yanındaki eleman abi bi gösterseydik ne bu acele dedi. Ben orda bi şüphelendim. Dedim hadi Köprülü'ye arabayı gösterelim. Çocuk da dedi ki gösterelim abi dediğimizin dışında birşey yok iki parça lokal boya, kaput far tampon değişen ve iki airbag değişti dedi. NEY???? dedim. Tabi abi söyledim ya dedi. Ne diyon sen, bana böyle birşey desen bırak gelmeyi aramam bile bi daha dedim. Yok ben herkese söylüyorum, acaba sana mı söylemedik dedi başladı dansözlüğe. Ben de arabayı almaya gitmeden önceki akşam bi arkadaşa arattırdım en son fiyat 167 dedi ve airbagleri ona da söylemedi. Dedim ki dün seni arayana söyledin mi dedim?? Ses yok. Sonradan uyandım tabii, bu kaputun değiştiği airbag açan kazayı serviste yaptırmamış, parçaları almış dışarıda yaptırmış 2013 yılında 22.000 TL hasar kaydı var. Sonradan anladım ki araba aslında airbag açtığı için pert. Perte çıkmasın diye dışarıda yaptırmış. Sinirlerim nası zıpladı. Yanımda arkadaşım var. Nerdeyse kavga edecez. Zaten çocuk eminim tırstı yanında bi elemanla geldi. Allahından bul dedim. O kadar da zengin bi bebe, petrolleri falan var. Ben yandım siz yanmayın.
https://i.hizliresim.comKP4.jpg
https://i.hizlires/dEbhTb.jpg[/QUOT
Benzer bilgileri sanki birisi daha yazmıştı 4-5 gün önce foruma.
Bundan 10 yil oncede sahibinden vardi fiyatlara direk etki eden ozellikle bu son 1 yildan bahsediyorum , evet sifirlar kurlar vs talep vs ama en buyuk etken al-satci. Herkes bi sekilde al-satci oldu artik evdekilerden bile supheleniyorum gizliden yapiyorlarmi diye :) al-satcilarin yuzunden dukkana gelen arabayi sayisi azaliyor . Sahibinden ilana giriyor araci , al-satcilarin sadece fiyat sormasindan adam fiyat yukseltiyor. Esnaf ciddi olarak rakamlarin artmasini istemez , sermayesi baglaniyor cunku.Evet devlet el atmali ciddi bi vergi kaybi var senede 3 tane sattigin arabadan vergi alinmiyor beyaan edilmedikce. 1. Konu bu , 2. Ise ekspertiz her aracin ekspertizi sahibindene yuklenmeli diye dusunuyorum yine ortaya curukler cikacaktir ama iyi niyetli aracini bilmeyenler duzelir. Gecen gun arac bakmaya gittik 1 boya olabilir dedigi araba 5 boya cikti ama bilgisizlikten arkadas sonra ilanini duzeltti. Bi isin olumsuz bi tarafida bigun aracin ekspertizini istedi musteri anlasmistik once , ekspertizinj attim arabann bana donuyor dioki on camda tas izi var el freni kontrol sag cam acma tusu tutukluk yapiyor bana bunlari soylemedin almaktan vazgectim dio araba 90binde 9binde degil , daha biz neyin hata neyin neyin problem olmadigini cozemiyoruz ekspertizde o yuzden buda hayal oluyor
Mesaj yazdım son fiyat ve airbag için, arkadaştan gelen cevap aşağıdaki gibi, lazım olursa SS atarım isteyene.
Vebal falan demiş ama bana samimi gelmedi açıkçası. Vebal diye düşünen adam ilana yazar airbag açtığını.
Alıntı:
Şase direk vs hiç bir yerinde işlem olmadı yetkili servis dahil tüm eksperlere gösterilebilir. Sadece sensöre gelmesinden dolayı airbag açılmıştı onuda orjinali ile değiştirttim.
Alıntı:
Muhtemelen eksper vs hiç kimse bilemez airbagleri orjinal olduğu için ama bu işler veballi bilirsiniz o yüzden söylemek lazım
Hocam benle olan konuşmayı yolluyorum. Vebale girmek istemeyen ilana yazar, arayana söyler sormadan. O işi geçsin.
https://i.hizliresim.com/V8I1Xz.jpg
Bıkmadan usanmadan ifşa edeceğim seni.
https://i.ibb.co/yXQ5Hh3/mal.png
Zuhahahahaha
Eğlence çıktı
tuned by @Yasindavulcu
https://i.ibb.co/YPCc9Ms/Whats-App-I...t-13-52-29.jpg
https://i.ibb.co/wgSVKJy/Whats-App-I...t-13-52-30.jpg
https://i.ibb.co/FVqPchM/Whats-App-I...13-52-30-1.jpg
ŞOPAR AHMETE SEVGİLERLE
https://i.ibb.co/qFDm8th/Whats-App-I...t-13-54-39.jpg
Bu saattten sonra kimse o kadar yakan, eski modelleri arabaya o parayı vermez elinde patlasın. O parayı verecek adam zaten gider başka araba alır.
abi genelde bütün arabalarımın seceresini ilanlardan tutarım. 95 de sattığım Sierra 2.0 bile 4 sene öncesine kadar takibimdeydi kaybettim. A6 yı da kaybettim Fabia belli. Corona hurdada. Fiesta izmirde. Saxo VTS de hurdada. Çalınan S40 T4 en son önü başka arabada arkası başka arabada motor bloğu bi tamircide çıktı.
Kanka keşke zamanında babam Vectra'yı satarken plakayı sana söyleseydik :D :D Bizden alan adamdan itibaren mi yoksa bizden alan adamın sattığı kişi veya kişilerden itiabren mi mı oldu artık nasıl oldu bilemiyorum ama boyuna bize vergi borcu çıkıyordu. En son araya tanıdıkları sıkıştırdık da otomobil, plaka...vs hepsi öyle sistemden düşmüştü. (babam sağolsun noterden yaptığı satış kağıdını da imha ettiğinden o yol da kapanmıştı.) Otomobil hiç plaka değişmeden 10 küsür kere el değiştirip TR turu atmış :D :D
Bu araca bugun ekspertiz yaptirdim.
Sahibinin soyledigi “ sag camurluk degisti” ,
5664 sorgulamasi “ on 3 parca degisen” cok onemsemedim, yetkili servis degistirmistir. 97 model aracta olur dedim.
Ekspertiz sonucu “ usttekilere arti olarak tavan dahil boyali, toplamda 5 parca degisen ve on sasileede saglam islemli cikti”
Sahibinin bunun ustune soyledigi “ iste bende araci baktirmadan aldim, bende bilmiyordum .... vs. “
Sonucda kaybedilen; yanan kapora + ekspertiz masrafi, kazanilan ise bir aci tecrube oldu :)
SAHİBİNDEN TEMİZ BMW 316İ COMPACT
İlan No: 826750611
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...26750611/detay
Aslinda mevzu daha uzun ben kisa kestim. Arac Adananin ilcesi Ceyhanda, kardesime rica ettim cumartesi gunu ogleden sonra araca bakmaya gitti. Arac cok temiz, cok iyi dedi. Bende “tamam, o zaman ordan sanayiye goster alalim dedim.” Dis Hekimi arkadasiyla gidiyor, Dis Hekimi arkadasida benim burda hastam var tamirci ona gidelim diyor. Arabayi ustaya goturuyorlar, usta kaputu bile acmiyor. Bu adam hasta son vida sikilana kadar basinda bekler, bu arabaya bakmaya gerek yok, alin ( ben zaten burada suphelendim) diyor. Bende gidin bir kaportaciya gosterin o zaman dedim. Heryer kapandigi icin gosteremediler, kapora verip bugun icin sozlestik. Bende kardesime “ lutfen bi 5 dakikada olsa ekspertiz e baktir, icim rahat etsin dedim”.
Sonuc olarak yaklasik 10 yildir araca bindigini ve cok titiz oldugunu soyleyen birisi saselerinin islemlli oldugunu bilmez mi? Hadi yine temiz kalple dusunuyorum, madem bilmiyordun neden ekspertiz yapilirken utanip sikiliyorsun suratinin sekli degisiyor? Hepsini gectim, dediginiz gibi neden ilani duzeltmiyorsunda insanlarin zamanini - parasini - baskalarina guven duygusunu caliyorsun. Neyse boylelerini Allah islah etsin insallahda baskalarinin canida yanmasin.
Kapora 200₺, ekspertiz 200₺ ydi hocam, 3 kurusa tamah eden adamlar icin daha fazla can sikmaya gerek yok. TV lerde hergun gorup Allah bizi bunlardan esirgesin dedigimiz haberlerde zaten boyle serefsizlere uymakla cikiyor. Sagligimiz Huzurumuz oldugu surece daha fazlasini cok sukur kazaniriz.
Uygun bir dille ben kaporayı geri isterdim yerinizde olsam. Biz aracı seninle farklı konustuk arac bu sekilde cıktı bana uymaz kaporamı ver baska araba bakayım derdim. Mırın kırın ederse de en kötü haram eder dönerdim.
Böyle böyle yüz bulup dolandırıcılığa özeniyorlar. Sen o 200 lirayı emeksiz mi kazandın da yarım gununu harcadığın halde yalan soyleyen birisine sorgusuz verecen. Yapmayın emeğinize sahip cıkın.
abi ben arabayı ustasına gösterdim motor bizde yapıldı kullanıcı hatası olmadığı sürece garantisi var sahibi zaten titiz sorun çıkarmaz bu araba dedi. İzmirden aldım daha balıkesirde kol çıkardı. Araba geri izmire gitti usta müşteri yağ pompasını değiştirmemiş bana motorda yağ pompası bozulduğu için kol çıkarmış dedi. Satan kabul etmiyor usta kabul etmiyor. Mahkemeye versen 3 sene. bi dünya geri alamayacağın avukatlık ve mahkeme bilirkişi ücreti. Araba istanbula geri motor inmiş vaziyette dünya kadar parçası eksik geldi. Fren hidroliği yağ haznesi hidrolik direksiyon yağ haznesi klima kompresör ayağı triger kapağı daha bir sürü eksikle geldi. Aldığımda varyatör sesi yoktu motoru topladık üst kapaktaki varyatörü taktık araba bildiğin traktör. Aldığımda tekleme yoktu 8 bobinin 3 ü bozuk gelmiş. Külbültür kapağı kırıkmıydı daha önceden bilemiyorum külbültür kapağı kırık öylesine tamir edilmiş yağı buji kanalına veriyordu. Motor yapıldığında bujiler değişmiş bende çıkan bujiler çöp. Arabayı bildiğin 0 ladım her parçasına kadar. Piyasada şu anda ne tanımadığım ustaya inanırım nede ekspertizcilere. Ekspertizde şase ucu işlemli ama çizgisinde bişey yok dedi herifler. Evet çizgide bişey yok ama arabanın ön tarafı yamuk radyatör yerine oturmuyordu. Benim ustada bana söylemedi yeni motoru topladı koydu üstüne. Sonra sağolsun Sportivo Yılmaz servis yaparken gösterdi. Arabanın önü yamuk lan diye. Radyatörün bir ayağı boştaydı. Bide onu çektirdik yerine. Arabanın izinde bir şey yok. Rot çizgisi oturuyor ama ön uç kısım yamukmuş.