Birinci geleneksel Coronafest şenlikleri...
Biz bize yeteriz valla.
Printable View
Birinci geleneksel Coronafest şenlikleri...
Biz bize yeteriz valla.
Pazartesi yine aynısı olacak ve insanımız markete koşacak.
Kesinlikle. Pazartesi gunu cikip açıklardin, her hafta sonu boyle olacak diye, bu kadar curcuna olmaz herkese sanki iki gun ekmek yemeseler olecekmis gibi firinlara saldirmalari icin 5 gun süre vermiş olurdun. Iste buna dogal afet ve kriz yonetimi deniyorm. Kimse kusura bakmasın. Gece gece son dakika aciklanmaz boyle seyler bizim toplumumuzda. Okadar egitim ve bilinc yok bizde malesef.
Saat 12 de cocugun doktor randevusu var, hastaneyi aradim gelin dediler,
Direk cikicaz mecbur evden, dondugumde yazarim disaridaki durumu
Köpeğini isemeye çıkaran var bekçi görüp 3100₺ cezası vqr demiş filan. Sonuc olarak cisini yaptırmış da anlasilan köşe kapmaca oynayarak iş yaptirmak gerekecek
Akşam dokuzda sızmışım, gece dörtte uyandım. Beş dal sigara kaldı. Onlar da bitince yandı gülüm keten helva.
Ekmek almaya gidebiliyoruz dimi
sabahtan beri sehir kameraları ve yaşadığım yer olarak gözlemlediğime göre şuan pazar kahvaltısı tadında gelişiyor .
sucu sokakta. kargocu sokakta. ısıklarda araçlardan trafik olan yerler bile gördüm.
anlam vermekte zorlanıyorum.
durakta otobüs bekleyenler vardı kısıklıda.karşılarındada ekip otosu.
ekmeklerı fırıncılar birliğinin açıklamasına göre fırıncılar kendi araçlarıyla gezerek dagıtacaklarmıs.
sokağa çıkma yasağı geldi . markete , nalbura, manava gidemezsin yasağı gelmedi diye insanlar dışarda.
bizim apartman görevliside öglen servisine gelmiş.
dedim işin gücün yok heralde heryer kapalı.ekmek isteyenler varmış.
Allahım sen bana sabır ver.
Köpeğimi ihtiyacı için mecburen çıkardım.Ekip otosu durdu beyfendi yasak var bilmiyormusunuz dedi.Dedim bu köpek mecburen çıkarttım evde klozete oturamıyor dedim . Bi düşündü sonrasında olsun siz yinede gezmeyin dedi gitti.
Yollar bomboş, sadece fırınlara giden insanlar sokakta ama bizim çevrede ( Bahçelievler ) fırınlar arabayla ekmek getiriyor, yaklaşık 1 saattir ekmek arabasından satış yapıyorlar
Bu sokağa çıkma yasağından anladığım kadarı ile ortalama bir Türk insanı bir günde 8 somun ekmek tüketmek zorunda, yoksa hamur krizi yaşanıyor.
Dün akşam Online Virus Simulator oyununun gerçek hayata uyarlanmış beta versiyonunu gördük. Yakında steam üzerinden 14$ gibi bir fiyatla satışa çıkacak (şuan sürüm v0.1)
Oyundaki amaç yapılabilecek en ufak hamlelerle mümkün olduğunca virüsü yaymak ve daha çok insana zarar vermek.
Örnek olarak oyunda "sadece 1 litre kola" almak için 250 kişilik kalabalığa maskesiz , eldivensiz dalabiliyorsunuz.
Ya da karakterinizi " gardaşım bu kalabalık ne ola ki" diye sağa sola sordurarak gezdirebiliyorsunuz. Open world temalı bu oyun yok satacak gibi gözüküyor.
Hakan abi sen kesin bilirsin, hatırlarsın. Eskiden nüfus sayımı için sokağa çıkma yasağı olurdu. Hepi topu sabahtan akşama kadar yani sayım başlayıp bitene kadar yasak olurdu. Ben, bakkal , kasap ve manav kısmını görmediğim için ancak babamın anlatmasından öğrendiğim kadarıyla 1 gün öncesinde yani Cumartesi günü fırından kucak dolusu ekmek alanlar olurmuş.
Yani bu yasağı 1 sene önceden de bildirselerdi, 1 ay önce de söyleselerdi...vs hiçbir şey değişmezdi. Yine aynı görüntüler olurdu.
Valla karar aciklandiginda evde ekmek bile yoktu kilimi bile kipirdatmadim,firin yada eczanenin kapali olacagini dusunenin nasil bir akil yapisi var cok merak ediyorum
Tutki kapali olsun nolacak ya 2 gunden ekmek yemezsen olecenmi.hukumetinden halkina al birini vur oburune
Dun aksamki hareketi ulkedeki kafasi calismayanlardan kurtulalim diye yaptik deseler hic kimse bisey diyemez :₺
az önce evin önüne ekmek arabası geldi.2 ekmek aldım :)