zaman değişkenler ve değişim zamanı galiba..
https://i.hizliresim.com/lg8biyq.jpg
Printable View
zaman değişkenler ve değişim zamanı galiba..
https://i.hizliresim.com/lg8biyq.jpg
Kalp krizleri çoğaldı bu sabah okulumda ki öğretmen arkadaşımın evde yatagın da vefatını haber aldık ..kalp krizi gencecik insan
Ben aşı olmadım ama aşının illaki yan etkisi olacak direk kalp krizi yapacağına inanmıyorum.kişide Altta yatan bir rahatsızlık varsa onu tetikleyebilir diye düşünüyorum.
ben şuan covid pozitifim 3. kez oldum, ilk olduğumda zatürreye çevirmişti 2. olduğum çok basit geçti bu ise 4 gündür beni epey zorladı eklem ağrıları bel ağrısı, ilk 2 gün ateş vb. 3 doz biontech oldum ve çok pişmanım keşke hiç aşı vurulmasaydık, twitterde biontech/kalp rahatsızlıklarıyla ilgili yüzlerce twit görebilirsiniz özellikle 3 doz ve üzerinde olanlarda inanılmaz yan etkiler var
twitterde ülke ekonomisi çok iyi diyede milyonlarca twitt ve video görebilirsiniz...
2 sinovac 3 biontech oldum toplamda.
ayrıca crohn hastalığım yüzünden remicade diye bağışıklık sistemimi baskılayan ilaçta alıyorumda her 2 ayda bir damardan.
bütün kan değelerim normal insana göre nerdeyse yarı yarıya...
bu zamana kadar 1 kere covid oldum onunda etkisi 1 gün sürdü..
aşılarda da hiçbir yan etki görmedim...
öncelikle geçmiş olsun hastalığınız için şifalar dilerim allah kolaylık versin, görüşünüze saygı duyuyorum ancak ben geriye dönsem kesinlikle 1 tane bile vurulmazdım, ilk satırınıza gelecek olursak onlar o bahsi geçen şeyleri karşılığını almadan yazmıyorlar en nihayetinde kime ve neye hizmet ettikleri belli, peki bu aşıdan sorun yaşadığını söyleyen insanların ne gibi bir çıkarı olabilir zaten ülkenin %90ı aşılandı, bu saatten sonra neyi değiştirebilirler
çok teşekkür ederim.
ben sorunları biraz piskolojik görüyorum.
yani zaten yaptırası yok olanlar yaşanılan ilk olumsuzlukta sanki bütün suçu aşıya atıyor gibi...
benim en yakın arkadaşım nerydese hergün beraberiz o bir tane bile aşı olmadı.
ben 5 tane oldum.
ikimizdede şimdilik sıfır sıkıntı :)
parametreler çok değişken...
aşıyı ne iyi yaptırdım diyebilirim, nede keşke yaptırmasaydım...
herhande zamanla ortaya çıkıcak...
Annem, kaynanam, kayınbabam ve eşim dörder doz aşı oldular. Hepsinde daha önce olmayan halsizlik, vücut ağrısı, güçten düşme, çarpıntı gibi sıkıntılar çıktı ve devam ediyor. Kaynanam süreçte iki kez pozitif çıktı, diğerleri negatifti. Ben ilk zamanlarda pozitif çıktım, hiçbir sorun yaşamadım, aşı da olmadım. Tabii çevremden -güçleri kadar- linç ve maske takmadığım için de para cezası yedim. Bunlardan hareketle hiçbir sonuca varamıyorum çünkü bilimsel çıkarımlar yapacak düzeyde değilim.
sadece psikolojik demek yeterli değil bence durumu açıklamak adına, gözle görülür yaraları çıkan onlarca insan var, bununla beraber kardiyolojik rahatsızlıklar sadece ülkemizde değil dünya çapında da mevcut bir sürü milli atlet kalp krizi geçirdi ve kriz geçirenlerin hepsinin mrna aşıları olması ayrı bir soru işareti doğuruyor, zaman her şeyi gösterecek tabi görebilirsek, hakkımızda hayırlısı olsun
Yalnız şu var. Hastalığa yakalanmak daha fazla kalp krizi ya da hastalığı riski getiriyor.
Kalp sorunlarını yalnızca aşıya bağlamak yeterli değil.
Öte yandan twitter da sağda solda yazan insanlar acaba sigara alkol tüketimlerini, diyetlerini vs de paylaşıyorlar mı?
Covid öncesi gelişmiş ülkelerdeki kalp krizi sayılarıyla covid sonrası sayılarına bakan var mı?
Aşı oldu kalp krizinden öldü demek çok sığ bir ifade. Aynen su içti boğuldu öldü demek gibi bir şey.
Genç (sağlıklı kabul edilen) insanların kalp krizi duyduğunu eskiden hiç duymazken şimdi çevremizde duyar olduk, 30-40 yaş aralığında kalp krizi geçirerek kaç kişi öldü ki çevremizde bu zamana dek
Beslenme/diyet alışkanlıklarının kötü olması aşının yan etkisinin olmadığı ya da onların kötü beslenme alışkanlıklarından ötürü doğrudan etkilendikleri anlamına da gelmez bence,
Bu arada umarım bu aşının hiçbir yan etkisi yokturda bizler kuruntu yapıyoruzdur inanın tek dileğim bu olur, karantinamın 6. günündeyim ve iyileşme belirtilerim çok az tekrar ediyorum 3.kez covid pozitifim 3 doz biontech oldum
,sigara kullanmıyorum , yıllarca ağırlık/dövüş sporlarıyla ilgilendim yaptığım işte sürekli aktif fiziki anlamda, durum bu
@wolkanku
Konuya bekleniyorsun yaz hadi bişeyler :hehe:
Hahah, düz dünyacılar, chemtrailciler hala konuşuyorlar :)
Hani bizi uzaktan kontrol edeceklerdi? Hani bi düğmeye basıp çat diye öldüreceklerdi? Hani izliyorlardı ya bizi? Onlar ne oldu şaka maka?
"Hani covidden sokakta ayakta dururken ölenler vardı onlar ne oldu" diyecekler var burada, kurgu videoları, kurgu kaynakları, bilimsek olmayan kaynakları paylaşmayalım lütfen baştan söyleyeyim, onlar cevap olamıyor :D
Aşı olmadım bir şey de olmadı demek tamamen "arabanın frenini çıkardım, bi yere de vurmadım, hadi bakalım, fren zaten çok gereksiz bişey" demek gibi.
Veya emniyet kemeri dahmıyom bah, böğüne gadar da bişey olmadı demek gibi. Fark yok.
70'lerde ABD'li malları çekmişler böyle, "ömnüyöh gömörü coh öbtölcö böşöy" diyor herif, çaktın mı direksiyon mili böğrüne giren arabasıyla ;)
İstatistik okumaları da çok komik.
Kalp krizi ve aşılar ile ilgili bir araştırmanın haberi şöyle verildi bir süre önce; tıpkı konuda daha önce tartışırken aşı lehine verilen istatistik tablosunun aşı aleyhine lanse edilmeye çalışılması gibi :D
Rakamları atıyorum 100 kişide 2 kişinin kalp krizi riski varken 4'e yükselmiş. Veriliş şu:
"AŞIDAN DOLAYI KALP KRİZİ RİSKİ %100 YÜKSELDİ".
Vay anasını :) Bir arkadaş da bize bir gruptan paylaştı bakın ne diyor diye. Detayları okuyor verilere bakıyorsun, gülünç.
Neredeyse korona bitti, etkisini yitirdi. Saçma muhabbet hala devam ediyor.
Yakınını şunu bunu kaybedene söylesinler bakalım bu kişiler, özellikle aşı vesaire çıkmadan önce, virüs daha güçlü iken... Bakalım bu düz dünyacıları ne yapıyorlar, zevkle izlemek isterim.
"Deney sıvısı" :hahaha:
Grip aşısı oldunuz mu?
6.5G'ye geçiriyor diyorlar :D
Ya da şimdi birileri devlete ve sağa sola "dolusavar" çakmaya başlamış, ondan alıp kurun bi tane, mikropları da savar :D:D
Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu'ndan "Dolusavar" tepkisi! "Dunya bize guluyor!"
İşte mikropları da savıyor, alın kurun bahçeye, misss...
:D
Coronayı aşıyı boşverin,şuan ki salgın innanılmaz berbat gerçekten :) Ailem,eşimin ailesi,en yakın arkadaşlarım hepsi 39 dereceyle evde yatıyorlar.
Sorma, dün çocuğun bademcikte kocaman beyaz iltihap vardı, ateş mateş takılıyor, antibiyotiklik oldu, doktor diyor ki Augmentin yazıyorum ama bulamayacaksınız, muadili ne varsa onu alın :)
Arkadaşların çocukları paso hasta, birilerini çağıracağız, h.sonu beraber program yapacağız, ya çocuklar hasta, onlar iyileşiyor, anne babalar hasta.
Zaten korona bu sayede bitti bitecek diyorlar, diğer hastalıklar şu anda koronayı bastırmış, grip ve RSV daha önde gidiyor diyorlar şimdi.
Bunu da şöyle açıklıyorlar, vücut pandemide diğer mikropları göremediği için bağışıklık sistemi bazı mikropları virüsleri unutmuş, o yüzden saçma bi şekilde insanları vuruyor deniliyor.
asiyi bulan aramizda bence :D insanlar yasadiklarini , duyduklarini anlatiyor. hala yok 5 g yok 10 g diye kafa buluyor kendince
Kız 3 haftadır öksürüyor. Şimdi daha da kötüleşti okula gönderemedik. Çocuklarda da inanılmaz bir salgın var.
Çocuklarda şuanda maalesef virüs kokteyli var.
RSV
Beta
Influenza
RSV belasından zor bela kurtulduk 3 hafta sürdü 4 gün hastanede yatırdık kızımı maalesef.
Öksürüğü hale devam ediyor 1,5 ay oldu bitmedi.
Daha da kötüsü eşimin babasına geçti kızımdan RSV o da 3 gün hastanede yattı.
RSV 0-48 ay çocuklarda ve 70 yaş üstü yetişkinlerde çok tehlikeli. Genç nüfusa etksi yok.
Geçmiş olsun herkese, çoluk çocuk, kayınvalide falan filan bizde de hasta. Geçen hafta hanım hasta oldu, 2-3 günde kendine geldi allahtan. Çocuk da bugün kurtarırsa iyidir.
Sakın aşı falan yaptırmayın, ilaç falan içmeyin ha, vitamin mitamin amanın... Bunlar hep ilaç lobisinin oyunları. Oyun böyüh yeğennnn... Alet olmayınnn... İki portakal yersiniz, misss...
Aşıyı da ben buldum, satmaya çalışıyorum ki arabayı yenileyeyim, atın bi destekkk :P
:D (Tebessüm)
Vucudumun ağrımayan yeri yok.Ateşi ölçtüm 38,1 çok grip olurum ama grip hiç ateş yapmaz bende muhtemelen corona olduk işyerindeki ustada kötüydü gelmedi bugun peşinden ben patladım
Bende 2 gün önce işten geldim bi halsizlik boğazda gıcıklanma oldu dedim şifayı kaptık. Evde baktım a-ferin forte 650mg soğuk algınlığı hapı vardı attım yatarken 1 tane gece bir terleme sabah bildiğin zımba gibi oldum. Başlamadan bitti çok şükür. Herkese acil şifa versin yaradan...:)
Goşun la goşun düz dünyacılara, chemtrailcilere gün doğdu :D
Malın birinin açtığı davadan medet umanlar ülkesi, tabi Sözcü gibi gerizekalıların da buradan clickbait geliri umması da cabası.
post-covid sendromları da hiç duyulmamış galiba, kişi haberi olmadan bile covid geçirmiş olsa, aşı olmasa da dava konusu olan belirtileri gösterme olasılığı var. Ve halen clickbait haberlerde verilen "aşı bunu yapıyormuş" dedikleri haberlerin devamında doğrudan etkisinin olduğu kanıtlanamadı diyor, bu da işin ayrı komedi kısmı. O zaman haberi niye yaptın amg? :)
Doğrudan etkisi olduğu, aşı kaynaklı olduğu kanıtlansın, o zaman düşünürüz. O zamana kadar gerisi fasa fiso. Düz dünyacılar sevinmesin boşa :)
Az önce arkadaş gönderdi, avukat da Bill Gates'in amacının almanya nüfusunu 27 milyona düşürmek istediğini savunan biriymiş... Neremle gülsem bilemedim :D
:D
10 karakter
Ne alaka, "aha işte!" diye atlayan sizlersiniz :)
Üslupta bir şey göremiyorum, sana bir dokunan yeri mi anlamadım? Üslup üslup yazıp duruyorsun.
Bir tane daha var, onun da bi yarası var, ben silmişim hatırlamıyorum bile böyle önemsizleri... Sen adam olsan falan deyip duruyor.
Adamlığı üslubu Chemtrailcilerden öğrenecek değiliz :)
Senin aşılar eksik kalmış asıl, onları tamamlasan ;)
Ha bir hatırlatma ve açıklama daha yapmak isterim, sonrasında daha bu konuya uğramayı Allah nasip etmesin :)
Bilimsel makalelerle, test sonuçları, istatistiklerle, bilimsel deneyler şunlar bunlarla konuya açıklık getirmeye çalışan bilim adamları, doktorlar, şunlar bunlar ve burada paylaşım yapan arkadaşlara üslubum çok ayrı olur, cahil cühela sosyal medya yorumlarıyla, izlenen 2 dandik Youtube videosuyla büyük oyunu çözdüğünü sanan, chemtrail gibi saçmalıklara inanan, okuduğu istatistiği bile yanlış yorumlayıp bunu paylaşıp komik duruma düşen, Oytun Erbaş gibi el yıkayıp portakal yiyerek koronavirüsü atlatacağını iddia edenlere üslubum farklı olur.
Ha yoksa, kamu sayılabilecek büyük, eski ve köklü bir kurumda 16 senedir çalışıyorum, çoğu kişiye göre üslubun alasını, yazım dilini, dilbilgisini bilirim, merak etmeyiniz. Zaten bir şeyler yanlış olsaydı bugüne kadar beni kurumda tutmazlardı. Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum.
Kimse bu anlamda kusura bakmasın.
Ha kiminize bu ayrımı yapmayıp veya ayrımı yanlış yapıp haksızlık edip kırıp üzdüysem özür dilerim.
Selametle...
@onursumer bu en iyi senaryo olur, paylaşımdaki amacım konuyla ilgili güncel bilgilerin bu başlıkta da var olması, gözden kaçanların da bir başkası tarafından girdisini sağlamak, sağlıcakla.. :icon_tup:
Belli bir yaştan sonra sudokuya yönelmek lazım