Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
O olmuyor diyorlar... Ben de bu olsa 3-4 ay uğraşmazdık, vaka sayısı da çaat diye inerdi diyordum.
Ancak sonrasında yine normalleşmeye dönünce, sağdan soldan gelenler, turistler şunlar bunlar tekrar yayacak falan diye açıklanıyor hep.
Tabi bir de hiç semptom göstermeyenler var. Bunları yakalamak imkansız gibi bişey. Sıkıntı hep bunlardan kaynaklı. Önceki sayfalarda da konuştuk, örneğin rebel yazmıştı, Yeni Zelanda sıfır vakaya inmiş, ama ne kadar tutabileceksin bunu. Saldın milleti, birileri süper bulaştırıcı, semptom göstermiyor falan diyelim... Nasıl bulacaksın. Hep bi ortada kalıyor, öyle illet bişey ki.
Yalnız bir de kafama takılan, hep aşı aşı aşı aşı deniliyor da, arkadaş zittiredin aşıyı, ilaç bulun ilaç. Kimse niye buna eğilmiyor da hep aşı deniliyor bu da çok garip geliyor bana. Aşıya nazaran ilacın süreçleri daha kolay ve kısa olsa gerek... Örneğin Influenza için Enfluvir diye bir ilaç var, ilk 2 günde virüsü yakalarsan semptomları çok büyük oranda geçiriyor, çok hafif atlatıp geçiyorsun. Böyle bişey daha çok gerekli bence.
Şu rastgele testleri yapıp, o anda pozitif olan ama hiç bir şikayeti olmayan adamlardan kan man bişeyler alıp, ilaç için bunların üzerine eğilmeleri gerekli bence. Yani herhalde sektör de mal değildir, veya bilim adamları da mal değildir, bu konuda da bişeyler yapıyorlardır diye düşünüyorum ama gariptir, hiç bu yönde haber görmüyoruz. Hoş, medya da çok meraklı mal mal haberleri haber diye vermeye, amaçları "tık" olduğu için...