ben de babamla birlikte tekel bayi işletiyorum, sosyal hayat, düğün, bayram,cenazede bile kapatamıyorsun. Ben de bir yolunu bulsam kapatıp başka işe yöneleceğim
Printable View
ben de babamla birlikte tekel bayi işletiyorum, sosyal hayat, düğün, bayram,cenazede bile kapatamıyorsun. Ben de bir yolunu bulsam kapatıp başka işe yöneleceğim
Şuan için sadece dışarıdan izliyorum. Durum pek iç açıcı gözükmüyor bayram öncesi bir tatil planım var. Dönünce tekrar bakacağım 1 hafta gelişmeleri buraya yazarım. Teşekkür ederim herkese yararlı bilgiler edindim.
Gençliğinize yazık etmeyin
Kartal sahilde Jaws oto yıkama var tam karşısında tekel. Tekelin sahibi oto yıkamanında sahiibiymiş. Doğru düzgün iş yapmıyor nasıl ayakta duruyor diye boşuna düşünüyormuşum. Tekel besliyormuş oto yıkamayı.
hayatta zamandan başka değerli birşey yok , bende dükkan açtım -kapattım , esnaf olmak zor iş :)
alper , aynı zamanda o tekelin üstündeki bina da da yıkamacıda çalışan türkmenistanlı çocuklar kalıyor, tekelin orayı beslemesine gerek yok , evet doğru aynı sahipleri , ama yıkama baya baya iyi kazanıyor, eskiden köprünün hemen bu tarafında cag kebapcının orada haydar vardı , oda galeri açıp gidince o muhitte tek kaldılar baya yoğunlar, bende orayı pek kullanmam (evime 50m filan belkide) ama bazen acil giriyorum kullanmayıp çıkarttığım bir başka aracımı yıkatmaya , hep sıra var valla :D
Tekel işi yerine Chip Tuning işi yapın bence En gözde meslek Şu an :D
Ben eşimden dostumdan işletenlerden gördüğüm duyduğum
İyi yer devredilmezdir.
7/24 çalışanlar var whatsapp dan eve servisle verenler var
Trilyon ciro yapan tekel bayisi var şaka değil
O yüzden kesinlikle 2 kişi olmalı ve ürün satışı için değişik yollar izlemelisin
Tiktokda düello yapan tekelciler var ne dükkanlar yapmışlar
İşleri süper olanda var çakıp kurtulanda
Ama kesinlikle tatilin gecen gündüzün kalmaz
2 kişi şart
aslında ıyı yer devredılır fakat o ıyı yer sana bana dusmez toptancılar alır genelde o dukkanı. hastalık ortaklık bozulması bıkmıslık falan gıbı durumlarda mıllet baslarım böyle paraya deyıp satıyor dukkanı ama dedıgım gıbı o dukkan ne ılana duser ne sen ben duyarız zaten devır edılmesı 3 gunde olur bıter toptancılarda yada orda calısanlar bırı atlar hemen
annemde adabalık ın yan binasında oturuyor oradan biliyorum. Benim volvo sürekli orada kapıda
Zamanında en iyi bilinen firma için tekel bayilerini ben yapıyordum yanlış hatırlamıyorsam 70 e yakın yer yaptım yapılanlar lokasyona göre eksik fazla olur işletmeciye teslim edilirdi bunun yanında mal yardımı dolap vb şeyler firmanın o lokasyon için beklentisine göre değişirdi firma ile ve işletmecilerle baya içli dışlı oluyorsunuz doğal olarak
İlk yaptığım yerlerden birine yapım aşamasında molotof kokteyl atmışlardı :) ondan sonra buraya ne açılacak sorularına kesinlikle cevap verilmemesini her çalışana tembih etmiştim o yerde tabikide açılmadı bu arada
Genel olarak baktığınız zaman çok çok zor bir iş yani efendi insan ya zorlanır yada zıvanadan çıkar haklı olarak çünkü gelen kitle belli işte
Bazı lokasyonlardaki cirolar uçuk insan duyunca hayatını sorgulamaya başlıyor o denli :)
Para kazanılıyor güzel bi yerdeyse ama o kazanılan paraya lanet ettiriyor genel şikayet kasayı kimseyi emanet edememek vurgun ve kazık yemeyen henüz duymadım bu sebeple hep başında olmak gerekiyor hep derken sabah öğle akşam haftasonu bayram ölüm doğum hep hep hep..
Emanet edebilen insanlar veya az vurgun yiyenler 2-3 tane daha yer açma derdine düşüyor
Yapılır mı bilmem ama aile ve sosyal hayatı biraz önemliyse çok zor bi iş
Bizim caddenin başında tekel var. 4-5 kişilik bir aile işletiyor. İçki için paket serviste var. Akşamları dükkanın önü müsait ufak bi çardak gibi oturma alanı yapmışlar gece 1-2 ye kadar orada vakit geçiriyorlar. 7/24 dükkanda hepsi.
İstanbul'da iki sene tekel işlettim açık cezaevi gibidir tek başına zor olur iyi düşünmelisin.
Lokasyon çok önemli, eğer cadde üzeri ise müşteri portföyünü sağlam kişilerden oluşturursan güzel para kazanırsın. Kazanmayan tekel yok gibidir. Yazları sadece su satışı bile günlük masrafını çıkarır. Ayrıca firmalarla anlaşma yapıyorsun, en kötü 3000 kasa kotayı doldurursan 200 kasa hibe alıyorsun. Sigaracıdan, kuruyemişçiden stand paraları alıyorsun. Satışların ne kadar iyi olursa bu paralar yükselir. Benim en yakın arkadaşım 15 senelik tekel bayii, hatta bi ara beraber açmayı düşünüyorduk. Ramazan ayında 1 ay kapatır kafasını dinler, gece ise 10 a 10 kala kapatır satış yapmaz. Gündüz 12-1 gibi dükkanını açar. Aslında bu şekil baktığında dükkanda geçirdiğin saat 10 saattir fazlasını istemezsen. Malesef bizim insanımızda hep bir doyumsuzluk var ve fazlasını istiyor bu durumda dükkana bağlı kalıyorsun, köle oluyorsun. Mesela benim arkadaş şaraptan çok güzel para kazanır fakat gelen müşteriye bakar beğenmezse yok çeker. Herşey sende bitiyor yani, kazanç olarakta günlük ciro en az 7 bin. %8-10 arası kar bırakır. Bize 1 kere sokağa çıkma yasağı geldi geçen bayramda, o gün 35-40 arası ciro yaptı.
Dün tatilden döndüm bugün itibariyle izlemeye devam bugün 19.15-20.45 arası 24 kişi uğradı dükkana her gün izlemeye devam farklı saatlerde bakalım hayırlısı.
Amcam 46 yaşında 13 yaşından beri tekel bayi işletiyor evleri arabaları var fakat bizim evimize bile ziyarete hiç gelemedi bundan 8 yıl önce kendine ev yaptırdı 7 yıl önce gittim daha gitmedim görmedim diyor oturdugumuz mahhallenin suanki halini bilmiyor bile dukkandan çıkıp dışarıyı gördüğü kadarını bırak tatil yapmayı evlenemedi bile sabah yedi bucuk sekiz akşam on onbucuk eğer tekel bayi işletirseniz gözüme gözükmeyin diyor biri gelip para hesabi saçma sapan hesaplar yapanlara kafayı yiyp sen beşmi herdin al ben ikiyüz yakıyorum senın gözünün önünde yakar halde üç kez vurdular bikaç defa hırsız girdi neler neler yasadı bence kısa dönem güzel para kazandırıcak biyerse alıp birikim yapılabilir kazanıp yiyemediğim parada olmasada olur bence.. sizin için en hayırlısı olur umarım.
@jeffy nickli arkadaşın söyledikleri durumu tamamen özetliyor..Onu dikkate al..!!
tam zamanı esasında. ***** hükümete göre covid in yayılmasının ana nedeni alkol tüketimiyken.
Nasıl bir mantıktır arkadaş. Kimsin neyi kime yasaklıyorsun. Dünyada eşi benzeri yok bu uygulamanın. Nasıl bir beyin fırtınasına yakalandınız da bu fikri buldunuz emenike.