arkadaşlar selamlar herkese. 7 yıldır kullandığım iphone 6 (64gb) artık beni yormaya başladı ve 5000 tl gibi bir bütçem oluştu. yeni telefon arayışına girdim normalde kolay karar verebilen birisiyim ama çok kişiyle konuştum ve beynim allak bullak oldubir yardım etmeniz tecrübelerinizi aktarmanız lazım.. ortalama 5000 tl ye kadar sıfır yada 2. el telefon ne önerirsiniz.. genel olarak kullanımım telefonu standart programlar whatsap instagram facebook vs gibi ve instagram sayfamda yaptığım model arabalar için genelde çektiğim fotoğraf videolar oluyor. aşırı bir bellek kullanımım yok 64 gb telefonda hala 28 gb boş alanım mevcut onu belirteyim.. aldığım telefonu ciddi sorunlar çıkarana kadar kullanmaya devam ederim yani öyle sıkıldım yenisini alayım kafasında çok olmadım bugüne kadar
![]()
aklımdaki cihazlar başta apple grubu olmak üzere
iphone se 2020 (mantıklı geldi ama kasası hoşuma gidemedi çerçeveli ekrandan ötürü)
iphone X ve XR (sahibindende gezindim ama aklıma yatan bir cihaz bulamadım 5500 tl ye kadar arama yaptım)
ve asıl sıkıntılı kısıma gelelim xiaomi - huawei ailesinin güzel rakamlara ciddi özellikli telefonları mevcut..
ne dersiniz ne almalı sıfır iphone a 5000 tl bağlamak mı mantıklı yoksa o rakamlara ille çıkarsam mi9 - minote10 lar falan var mate20 ler p30 lar ben bu işin içinden çıkamadım kısacası bir yardım edin şu kardeşinizi bi yönlendirin![]()