Bu makinenin isinize yarayacagindan eminmisiniz ?
Serit testere cok daha ise yarar sanki
30 cm Daire testere ile tomruk bicmek daha dogrusu bicememek var isin sonunda o kadar ugrasip
Printable View
Bu makinenin isinize yarayacagindan eminmisiniz ?
Serit testere cok daha ise yarar sanki
30 cm Daire testere ile tomruk bicmek daha dogrusu bicememek var isin sonunda o kadar ugrasip
4100 usd lik enduro canyon bisiklet ithal ettim geçen hafta. 23000 Tl toplamda vergi ödedim. Nerdeyse bisiklet kadar vergi çıktı. Sizin maliyetiniz de kendi değeri kadar çıkar minimum.
ürünün fatura kıymeti ne kadar ki ?
Abi özelden detay verirsen burada ürettiririz istersen.
Elimde teknik ressam, kaynakçı ve tornacı mevcut :)
11.000tl ürünün fatura bedeli :)
Biraz canlı herşeyin ilacı Bertan girmeyecek cıkmayacak şey yok, biraz olaylara hakim biris, illa bir yerinden koşesinden uydurur
iki eksenli (x,Y) ve eksenleri manuel olarak ayarlanabilen, özellikle Y ekseninde dişli çarklar ve zincir ile basit makara sistemi kullanılarak motorun ağırlığını kolay indirip kaldırmayı başarmışlar.
Sistem çok basit ve geliştirmeye açık. Servo motorlar ve lineer bir cetvel aracılığı ile kesilecek kerestenin kalınlığı ayarlanabilir hatta. Tabi bunlar ekstra masraf ve şasiye sonradan da eklenebilecek modifikasyonlar.
Sistemin alt kısmında bir nane yok tomruğu yatır ve klamplar aracığılı ile sabitle.
Üst kısmını iki parçadan oluşuyor
1- motoru sabitleyecek bir çerve ve bu çerçeveyi X ekseninde hareket ettirecek iki adet kızak ve rulmanlı yattaklar mevcut.
2- 1. aşamadaki çerçeveyi Y ekseninde hareketini sağlayan bir karkas. Bu karkas üzerinde makara sistemi kullanılmış ve aşağı yukarı (kalınlık vermek için) hareketi sağlanmış
Bütün bu sistemin satış fiyatı 11.000TL soyguncuların komisyonu ıvır kıvır, git gel nakliye parası herşey dahil 20.000TL olsun.
Ar-ge kullanılacak malzemelerin tespiti ve tasarım 1 ay
Üretim için demir doğrama ve kaynak işi yapacak bir usta bulunması ve üretim 1 ay
Toplamda 2 ayda üretimi yapılır. Mevcut piyasa koşullarında demirin ton fiyatı 645$ ortalama 1 ton demir gitsin 645$=4800 TL
Trifaze 7,5 kw motor 1700 TL
Testeresi ve testerenin motora takılacağı mili 1000 TL
Makara sisteminde kullanılan dişliler ve zincir 2000 TL
Yerden yüseklik ayarı için kullanılacak titreşim takozları ve klamplar 1000 TL
Boya badana 500 TL
Arge 1000 TL
işçilik :1000 TL
Toplam: 13000 TL'ye biter. (fazlasıyla yazdım)