Kumaş bucket olanlar da var.
Printable View
İki araç da gitmiş maalesef
Ben buraya haksiz hukuksuz is yapiliyor diye yazmistim. Sifir araca ekstra %20 daha fazla veren insanlar oldugu surece bu bayiler ekstra para istemeye devam eder, araba piyasasinda da bu devran boyle devam eder. Suc bayilerde degil biz musterilerdeymis anlamis oldum. Ama bence kaybeden musteriler oluyor kazanan da bayiler.
Antika değeri olmayan, nadir olmayan vs vs hiç bir malın 2.eli 0km kullanılmamış olanından pahalı olamaz yada olmamalı :)
Sanmıyorum ki 2022 liste fiyatından daha düşük fiyata sahip bir ilan olsun. Belki %5 lik bir oran çıkabilir.
Halkın, tüketicinin yada tüketici gözüken tüccarların piyasaya yaptığını kimse kimseye yapmıyor.
Müşterisi ürünü satın aldığı bayiden aldığı aynı ürünü satarak daha çok para kazandığı ve ticaret yaptığı sürece milyonluk yatırım yapıp işletme maliyetlerini üstlenen patronlar malını piyasadan ucuza vermek istemez.
Keşke böyle olmasa....
Elektrikli araçlara %10 gümrük vergisi geldi. Hanemize hayırlı olsun.
Bugün almadığını yarın hiç alamadığın bir ekonomide insanlar panik alımı yapıyorlar, bugüne kadar da eksi yazan olmadı bu işlerden. Ekonomik değişiklikler olmadan bu devran böyle dönmeye devam edecek bizim bir birimize söyleyecek bir şeyimiz olmadığını düşünüyorum.
Bayii üstü rakama araba alır mıyım, Önceliğim bayii olur, paramı acil mala bağlamam gerekmiyorsa bayii beklerim ama ne zaman gelecek? aradaki fiyat farkı ütopik değilse ve aradaki fark beni yormuyorsa zaten bayinin verdiği 3-5 aylık süre sonrasında araba o gün liste fiyatının üstüne aldığım rakama gelecek. Belki üstüne bile çıkacak fiyat sabitlemesi yapan var mı? Benim bildiğim yok.
Bundan dolayı kullanıcılar olarak birbirimize gereksiz yüklenmemize gerek yok hedefi kendi içimizde aramayalım.
Seat leon fr cam tavan dsg mevcutta varmıdır denk gelen oldumu
i20 konusunda yardimci olabilecek varmi? Sifir yada sifira yakin i20 style arıyoruz
I20N için stok bilgisi olan var mı acaba ?
sportage 1.6 dizel prestige donanım elinde olan var mı?
Bmw servisinde çalışan var mı aramızda?
yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar ancak bu konuda Borusan'ı taktir etmek gerekiyor adamlar liste fiyatı ne ise aksesuar ya da cam filmi kakalamaya çalışmadan otomobil veriyorlar (varsa). Sırf bu sebeple hiç aklımda yokken MINI için kapora verdim. Eylül ayında gelmesini bekliyoruz. Maalesef diğer tüm markalar bir şekilde fazladan ücret talep ettiler. Bu arada kredi kampanyalarına dikkat edin, yazana inanmayın, x markasının 1.71 faizli aylık ödemesi ile y markasının 1.99 faizli aylık geri ödemesi aynı çıktı.
Kesinlikle öyle. Mercedes ve Audi de o yüzden ikinci el rakamları sıfırın %50 üzerine çıkmış. Hatta bazı audi yetkili bayiler bile liste fiyatından alakasız rakamlar çekiyorlar sırf sahibinden de fiyatlar yüksek diye. 2020 model a6 lar 2022 sıfır liste fiyatlarının üzerinde. a7 lere hiç girmiyorum bile orada büyük kitlemeler var.
Hocam ben gittim Özgörkey ile görüştüm, otomobiller ne zaman gelecek diye bilgi aldım, ardından renk vesaire specleri belirledikten sonra bayi işlemleri yaptı ve bana bir link yolladı. O linkteki rezervasyon numarası ile girip kaporayı yatırdım. Şu an bekliyoruz. Euro artarsa fiyatlar artıyor onu göze aldık dövizde bekliyoruz.
Biz 5 kapı MINI istedik yakın zamanda gelecek Signiture tek paket vardı. Diğer paketler muamma. İnternette yazan fiyat ne o ise o rakam geçerli. Gidip görüşmekte fayda var biz kaporayı yatıralı 1 ay oldu belki Eylül'de gelecek araç kalmamış olabilir.
MINI Online Rezerve Et | MINI Turkiye
Sistemden 75k TR transfer edip rez. edilen araçların bir kısmı bireysel al - sat yapma hayali kuran insanlara ait. Ancak şu sıralar ucuz kredi veren bankaların, kredi almak için bir sorununuz olmamasına rağmen tepeden talimat ile kredi vermediği bir ortam var.
Bu sebeple rezervasyon sahibi insanların almadığı araç miktarı azımsanmayacak kadar olacaktır. Özellikle içeriden sizin için bunu takip eden biri olabilirse şubata kalmadan bir araç bulabilirsiniz. Nadir stoklu olan bir model ararsanız tabi o iş biraz zor olabilir :)
Bmw’ye bikac ay once kapora verdim eylul kesin ekim teslim dediler,
Bugun gorustuk iptal vs hic yok, arabalar cok atti,
Teslim edicez ama zaman belli degil,
Simdi kaporanizi iade edelim dediler.
Buyuk ihtimalle iptal hice yakin, ben beklerken bile online kapora whatsapp gorusmesi gibi dusmeye devam ediyordu,
Gurmuk yasasindan dolayi yeni modeller ilk aylarda olanayacak, doviz enflasyon sebebi ile cok yuksek fiyat ongoruyorlar,
Heralde gelen gelmekte olan arabalarin kaporalarindan vaz gecirip, stoktan kendileri guncel rakamdan satma gibi filir olustu.
Sonunda R kozasını yırtıp kelebek oluyor :)
Rezerve ettiğiniz aracı da güncel fiyattan alıyorsunuz zaten. 75k TRY ile fiyat sabitlemiyorlar yani. Sektör beklentisi ağustos sonrası üretim kapasitelerinin ve dış tedarik kısıntılarının daha da azalacağı yönünde. Araç sayısı artacaktır ancak firmalar bunu müşteriye ne kadar az hissettirirse bu çılgın karlı dönemleri o kadar uzun sürecek.
Borsaya kote olduğu için en net Doğuş'u görüyoruz ama diğerleri de böyledir mutlaka. Rolex gibi bir satış modeline geçmekten nasıl mutlu olduklarını hayal edemiyorum... :)
Esas Faaliyet Karı
2022 / 6 3.458.517.000 TL Skoda hariç satış adeti 41.100
2021 / 6 1.201.028.000 TL Skoda hariç satış adeti 60.796
2020 / 6 404.475.000 TL
Kredi ile araç bekleyenlere minik sürprizler var piyasada. Dün yapılan faiz düşüşü sonrası para politikası değişir mi bunu bekleyip göreceğiz. Hiç mi kredi veren yok var tabi ama tahta 14 iken 32-40 maliyetli para ile araba almak orta vadede fazla lüks olabilir :)
Vosmerin beni arayıp hala araç ile ilgileniyor musunuz demesini sabırsızlıkla pusuda bekliyorum.
Bence suan en etkisiz eleman kredi,
500bin ustune cok azbi para veriyor, onuda cok kisa vadeli, oranlarda inanilmaz yuksege geliyor.
Okadar pesinat verince kredi cikmasa bile o arabalara binen tafya es dost bulur yada tuketici cikarir bi sekilde,
Anca manuel joy clio i10 gurubunu etkiler.
Gecenlerde benimde basima geldi, 4 ay once kapora veridigim araba geldi yana done bugun kapatin hesabi dediler,
Ufak bi kredi olacakti oda tasit degil,
Banka sorumlusu yok diye kredi cikmicak seklinde telasa girmisler.
Bayiiye gittim araba basinda bi kadin hazir olda duruyo :)
Birde benim proformadan daha yuksek rakama, kredi cikmadi gun sonunda mal sizin demsiler.
Heycan yapmayin bosuna diyince kadin yikildi.
Ayni sekilde gecen hafta 5i beklerken cagirdilar i4 var 2 banka krediyi onaylanadi bugun oderseniz ho,
Yormayin dedim bosuna yok illa gelin, proforma hazirlayalim, ben gidene kadar zaten sahibi odedi.
Suan sikinti il disi bayiler cok iyi satis yapiyor, avcilar bmw havuza arabaya koyamiyor,
Ben arabami alirken satamadiklari jcw clubmen vardi, teklif vs konusurken gaziantep/adana biyer bayi kut satti.
Bende sonra stokta gorunmeyen arabayi onlardan aldim.
Fiyat sabitleme zaten bugune kadar ben hic duymadim,
Ama bolluk zamnetmiyorum, ayni sekilde olsa bile hazuva dusmeden gizli kapakli kalir cunku yeni uretimler ocak/subat araba olmayacak,
Ve gercekten gecen haftalarda araba teslim alirken eksik donanim ile teslim alip evrak imzalattilar donanimda var savas sebebiyle tedarik duzelince servis tarafindan ucretsiz montajlanacak.
Normal seri arabalar bayide zaten girla var ama donanimli kuponlar seneye daha kotu olacak