İstanbul VW için bayi ve satış personeli ismi bilgisi mevcut mudur?
Printable View
İstanbul VW için bayi ve satış personeli ismi bilgisi mevcut mudur?
Tşk ettim :).
2.065 000 tl ye siyah rline troc aldım tamaştan
2.082.000 tl de yarış mavisi r line troc aldım avekten.
Meraklısı olsam araştırırdım ancak sanırım bu araç özelinde bir uyumsuzluk var.
The Mercedes-Benz CLA EV Can’t Use Most Fast Chargers In The U.S. (Updated)
Bu tip haberler var. Click bait midir veya haberler sonrasında revizyon verilmiş bir altyapısal durum mudur bilgim yok.
Hizlica ChatGPT´ye sordum. Amerika da durum farkli olabilir cünkü onlar farkli bir sarj sistemi kullaniyorlar. Avrupa ile Türkiye ayni. Mesela Amerikan Tesla sarj ucu ile Avrupa Tesla sarj ucu da farkli.
ChatGPT cevabi,
âš ï¸ "Mevcut şarj istasyonlarıyla uyumsuz" denmesinin sebebi ne?
Yeni elektrikli Mercedes CLA, Mercedes’in yeni MMA (Mercedes Modular Architecture) platformunu kullanıyor. Bu platformun dikkat çeken özelliği:
800V elektrik altyapısı kullanması (yüksek voltajlı sistem).
Bu da teorik olarak çok daha yüksek hızlı şarj (örneğin 250 kW ve üzeri) anlamına geliyor.
Ancak burada önemli bir nokta var:
Türkiye'deki hızlı şarj altyapısı ile uyumluluk:
Özellik Açıklama
Şarj girişi Yeni CLA, CCS2 (Combined Charging System Type 2) portuyla geliyor – bu Türkiye'deki hızlı şarj istasyonlarıyla tam uyumludur.
âš¡ Şarj voltajı Araç 800V desteklese de Türkiye'deki çoğu istasyon 400V tabanlıdır. Bu durumda araç şarj olur, ama maksimum hızda değil.
Hızlı şarj hızı düşebilir 400V sistemde araç 130-150 kW civarında şarj olabilir (şarj cihazına göre). Bu yine de gayet hızlı ama potansiyelinin altında.
✅ AC şarj (ev tipi) Tip 2 portla evde veya şehir içi istasyonlarda 11-22 kW AC şarj mümkündür. Bu da uyumludur.
Sonuç:
Yeni elektrikli Mercedes CLA, Türkiye’deki mevcut hızlı şarj istasyonlarıyla uyumludur. Ancak:
800V sistem avantajı Türkiye’deki çoğu istasyonda tam kullanılamaz.
Bu yüzden bazı kişiler "uyumsuz" diyor olabilir ama bu yanlış anlaşılmadan ibaret: Araç şarj olur, sadece her zaman maksimum potansiyelde değil.
İstersen sana özel olarak Türkiye’deki hangi operatörlerde bu aracı daha iyi şarj edebileceğini ve en iyi hızlı şarj noktalarını da çıkarabilirim (ZES, Trugo, Eşarj vs.).
Alfa romeo için var mı yardımcı olabilecek ?
Vatanımıza hayırlı olsun.
https://resimyukle.app/i/eVVA36xn.png
https://resimyukle.app/i/ijq4Nxl1.png
Asıl şov elektrilkli ve pickup'lar için olucak diyorlar,
Kur etkisinden dolayı zaten araçların çoğu %80 bandındaydı,
Pick up, koltuklu caddy, turneo vs için de %50 ÖTV deniyor.
Abiler ablalar
Ötv de bir olay ok.
Sadece RTE ye yetki vermek için yasa tasarısı.
Bir imza ile renge göre ötv değiştirme yetkisi kısaca :)
Benim bildiğim bu.
Resmi Gazete'de yayımlanınca anlarız ancak.
Medya öyle komedi ki, herifler yayımlanan karar, kanun bilmemne şunu bunu bile okuyup yayınlamaktan acizler.
Geçenlerde elektrikli araçlarla mı ilgiliydi neydi, bir taksit vb muhabbeti oldu galiba, kredi düzenlemesi mi ne... Herifler 1 gün boyunca haberi öyle verdiler birbirlerinden kopyala-yapıştır şekilde, sanki tüm araçları kapsıyormuş gibi verdiler haberi.
Anca akşamüzerine doğru güncelleyip düzelttiler haberi.
Tabi ben böyle bi enayilik yaptıklarını tahmin ettim, ulan dedim bu başka bir şeydir kesin, kararı bulayım, ilgili kurum sitesinde karar kabak gibi yayımlanmış ve "elektrikli" ibaresi kabak gibi görünüyor.
Hele hele böyle X'teki kaynaklar, yazarlar falan filan iyice komedi.
Söylediklerinin yalnızca Allah bir dediklerine inanabilirsiniz. Detay yok, alt madde yok, veya komple yalan dolan. Genelde alayı yanlış. Üzerine 1-2 defa düzeltme geliyor veya yorumlarda görüyorsunuz, işin aslı bu, ne diye saçma sapan haber giriyorsun diye..