rsa motorsports instagram'da paylaşmıştı
Printable View
Valla sadece TR degil, burda da sira var.
Ben siparis ettim. Mavi sunroofsuz DSG, 1.5 yil bekleyecegim (acelem yok)
Elektrikli araclar gelmeden once son hothatchler, bir daha zor buluruz :)
golf 8 impression manuel varmı bayilerde? bilgisi olan varmı?
Arkadaşlar selam
Önümüzdeki yıl Enerji Krizi hakkında ne düşünüyorsunuz.
Ben Avrupa üretimli yada menşeili her üründe fiyatlar artar düşüncesindeyim.
Fabrikalar dönemsel üretime geçebilir bence...
Bu kış için avrupada vatandaş dahil herkes iyice bu durumu hissedecek sanırım, üretim sektöründe benim tahminimde dediğin gibi dönemsel üretim yada gün içi stop geceleri talebin az olduğu saatlerde parçalı üretim ile devam edilebilir. Diğer taraftan yıllık hedeflerin altında kalma riskleri vs derken avrupada nükleer ve eski tip kaynaklarında tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum. Türkiyede 200€/MWh bandında olan elektrik fiyatları avrupada 300 civarında fiyatlarda. Geçen seneye göre %50ye yakın artış var. Bunların hepsine bakınca daha bir çok etkenle birlikte global bir kriz ortamı yaşanabilir gibi düşünüyorum. 0 araba dahada hayal olur gibi :D
Sadece kur çarpanı ile durumu özetlemek mümkün değil. Enerji fiyatlarındaki çılgın artışın cam ve demir/çelik gibi yüksek enerji girdisine bağımlı hammaddelerde döviz bazında fiyatları yükselişte.
Bütün bunların yanı sıra enerji bulamayacağı için durmak zorunda kalacak fabrikalar ve/veya tedarikçileri olacaktır.
Hem arzın hem de maliyetlerin döviz bazında kol kola yaşayacakları bu zorluklar bize pandemi dönemindeki gibi katmerli TRY fiyatlama olarak geri dönecek. Ha bir de unutmadan asgari ücrete yapılacak zam çekirdek işçilik fiyatlarına etkiyeceği için iç pazar oyuncuları da bu rüzgara sığınıp zamlamaya devam edecek :D
Parasal genişlemenin durduğu şu ortamda bu zam furyası resesyon-stagflasyon gibi halka yabancı kelimelerin bilinirliğini de arttıracaktır.
Döviz çarpanı dışında düşüncem. Üretim maliyetleri, diğer ülkelerdeki Enflasyon artışları vs.
Üretim Almanya diyelim, üretilen cihazdaki bazı malzemeler çin, kore, taiwan vs buralardan geliyor diyelim. Bu tür ülkelerin soğuk savaş halinde olması ayrı bir durum. Buralardan gelen sevkiyat maliyetlerinin artması ayrı bir konu.
Duyduğuma göre bazı Bwm Motorlarında led aydınlatma yerine halojen aydınlatmaya geçmişler. Hep üretim sıkıntıları...
2,5 ay önce rezervasyon bedelini ödediğim MINI cooper 5 kapı aracı Pazartesi günü teslim aldım. Alırken sorduğumda Aralık- Ocak'a gün veriyorlar. Hala teslim süreleri uzun anladığım kadarıyla.
kia da bir arkadaş var mı? bongo alıp kafayı basıcam
Kanada'da 1+ yil sure veriyolar.
Aslinda biraz hangi spec istediginle alakali. Duz vites sunrooflu alirsan daha erken geliyor diyorlar.
Ben esim duz vites kullanamadigi icin mecburen otomatik aldim, sunroof kask taktigim icin (pist) ozellikle istemiyorum. Diger aracimda (Jetta GLI) zaten var, GLI'yi gundelik, 8R'i haftasonu gazlama / ailevi gezi vs. araci olarak kullanacagim.
@eminkilic61 senin mesajini cevaplamaya calistim ama alintilamadi, simdi de editleyemiyorum - yukaridaki mesaj sanaydi :)
Valla burda hem parayla hem sirayla :) Sira beklerim dersen ekstra para odemiyosun, ya da bayiler elinde hazir arac varsa demo araci yapip cakiyor ustune ekstra kar.
GLI'yi alirken 1 ay beklemistim, Golf R'da durum farkli. Wiring harnesslari ukraynada uretildigi icin suruyormus. Bir de Harman Kardonlu gelmeme ihtimali var dediler %100 degil ama bir ihtimal.
Benim arac mu %50 ihtimalle 2023 model, %50 ihtimalle 2024 model olarak gelecek, umarim ses acma butonu koyup duzeltirler konsolu biraz o surecte.
Sunroofsuz almak istedim nedense, ekstra para istiyorlar ($1500) ve ben gercekten kullanmiyorum. GLI'da secme sansim yoktu cunku tek paket opsiyonsuz geliyordu, ve sunroof'un otobanda basinctan kirildigini duydum bazi araclarda acip kapatinca. O sebepten olmasa benim icin daha iyi.
Gemiler yanaştımı acaba limana.R lar geldimi ;)
Arkadaşlar aramızda Audi ya da Mercedes satış ile ilgili bir arkadaş var mı? Audi A4 veya Q3 ya da Mercedes c200 arayışımız var, bayiler ile görüşüp kayıt bıraktım ama başka neler yapılabilir bilmiyorum...
Başka gelecek varmı acaba.Bunların gelişi sahibinden ilanlarını bir tık fiyat olarak geri çekmiş.Akşam ilanlara baktım bana öyle gelmiş olabilir tabi
Bu dönemde şak diye 2m bir araca akıl işi değil,akıllı işi de değil :) Bankalar kredi musluklarını kapatmış durumda.Almak ayrı satmak ayrı dert.
Bazı ilanlar eldekini yenileme maksadı ile rakamları geri çekilmiş olabilir. Kar realizasyonu da cezbediyor olabilir çünkü aksesuarına göre 1,4-1,8m arasına alındı o araçlar.
Aslında sene sonuna kadar ilk lot hariç başka mal olmayacaktı. Ancak minik bir lot bulununca bu ikinci parti ortaya çıktı. Gözüken kadarı ile bir sonraki parti 2023 model olacak. Ancak gti için çalışmaları vardı. 1,4 civarlarından satmak üzere ancak ne durumda bilgim yok.
Alınır & alınmaz kısmına gelince haklılık payınız var. Lakin kredi muslukları özellikle şirketler için önümüzdeki 4 ay içinde sonuna kadar düşük faiz ile açılacak. Seçim ekonomisi gereği bu hamle kaçınılmaz. Kaldı ki açıklamalardan emarelerini de görebilirsiniz. İşte bu kredi musluklarının açılması ile maalesef enflasyon canavarı son bir dans için piste çıkmak isteyecektir :D
Bir de yıl sonu geliyor ... Vergisel avantajların sürdüğü legal kaçınma yöntemlerini kullanmak isteyen şirketler olacaktır.
SGK lı çalışanım ben anlamam şirket mirket :) adamlar 1,8m a kadar 360,000 kredi verebiliriz max diyorlar.Satıyorum dediğinde gerçekten sayılı insan alabilir bu arabaları artık
911 rs6 tarzı araçlar artık hayal bile olamadığı için fiyat performans olarak ennnnn mantıklı araba kesinlikle golf R 7olur 7,5 olur 8 olur bilmem.
Keşke daha önce tanışma fırsatım olsaymış almanla.Çinle Japonla Fransızla gereksiz zaman ve para kaybetmişim