harem limanı / bu sabah
ağzına kadar opel dolu
tüm modellerden var , otomobili ticarisi vs.vs.vs.
Printable View
harem limanı / bu sabah
ağzına kadar opel dolu
tüm modellerden var , otomobili ticarisi vs.vs.vs.
Sıfır araba, yamyam al-satçılar, yamyam bayiler defterini kazasız belasız kapatmanın mutluluğunu yaşıyorum. Darısı herkesin başına.
geldi mi tesla?
edit :D
gelmiş
hayırlı uğurlu olsun :)
Bu saatten sonra araç bulunsa neye yarar milyonun altında binilecek arac kalmadı , 3008 orta segment bi araç 2 milyona gelmiş , c-3 kasalar 3 milyon bandında bu saatten sonra bayide arac bulunsa kime fayda ? Kur 40 lara gidecekse yine almak mantıklı ama gider mi ? Al-satcınn onunu alınan kararlardan ziyade rakamlar zaten kesmişti
1390 a 1.2 astra gs aldık bir arkadaşıma dün 6100 km de opel in 2.elinden
Cuma günü teslim alacağız inşallah golf ü. Liste fiyatından 32 bn TL fazlasına. Cam filmi boya koruma gibi şeylere sayıyorum artık onları.
Bayide
Tiago 60 küsür tane, t roc 40 küsür tane, passat variant 4 tane, golf r line 3 tane, golf r 1 tane vardı. Bu araçlar İçin direk liste fiyatını istiyorlar. Benden neden fazla istiyorsunuz dediğimde. Golf artık gelmiyor. Çok talep var. Diğerlerini satmamız lazım her yer araba oldu diyor.
Sanırım araç bulma sorunu devreden çıktı.
VAG alıp üstüne 400 isteyenlerin elinde patlar inşallah.
Avek Çanakkale de bildiğiniz herşeyden var liste fiyatından indirim dahi yapıyorlar
Kredilerin açıldığı senaryoyu düşünüyorum da , bayiiler acaba yine araba satmakta şimdiki gibi istekli olacaklar mı ?
Troc ben 2019 da Vw de başladığımdan bu yana hep iyi sattı. Taigo da çıktığı günden bu yana satış başarısı yakaladı.
Variant ve aynı klasmandaki araçların satış hızı düşüktür ama adetlerde bu hıza göre belirlenir. Alltrack zaten az adetlerde geliyor, stok yaşı uzun araçlar değil.
Touareg şuan Türkiye de çok kısıtlı adetlerde var. Yeni kasası geliyor.
Alsatçı tayfa piyasadan biraz çekildi, şuan için gerçek kullanıcı araç alıyor. Kredi sıkıntısı biraz nihai kullanıcıyı zorluyor. Araç kredisi yanına ihtiyaç kredisi çeken çok oluyor maalesef. Ödeme gücü var ama kredi yok.
Troc - Formentor karşılaştırmasına gelirsek Troc B Suv - Formentor C Suv.
Troc R line ortalama 1800 civarı, Formentor ortalama 1900 civarı. Rakamlar yakın ama adet yapan Troc .
Ben olsam çok arada kalırdım seçim yaparken. Ama Formentor ın iç dış tasarımı çok güzel bence.
Yaş olarak ileri birisi, araba meraklısı olmayan sadeyi seven kullanıcılar, kadınlar vs T-Roc seçiyor biraz daha merakli bizim kafaya yakın insanlar veya hacim isteyen oyuncak isteyen de Formentor seçiyor. Ama T-Roc ile formentor arasında daha fazla fark olmalı fiyatlarının bu kadar yakın olması yanlış tüketici açısından.
pejo bekleyenler :)
harem'den son haberler :D
opellerden kalan boş kısıma pejolar indirilmiş
:)
T-roc nasıl b-suv olabilir ? Golf ile aynı iz genişliğine sahip ve muhtemelen 7,5 veya 8 ile aynı alt yapıyı kullanıyordur. Total uzunluğu ve iz genişliği onu c segmentine sokmaya yetiyor.
Bunun dışında millet araba için birbirini ezerken Doğuş 'un stoklarında yatan t-cross, taigo ve t-roc ları gördüğüm için piyasa anomalisinde bile müşteri talebi birbirini ezme boyutuna gelmeyen modeller benim için hareketsiz modellerdir.
Ölü doğum meselesini açacak olursak formentorda şanzıman olarak yağlı tip dq381 ( Golf R da kullanılan ) versiyonu kullanılırken t-roc da kuru dq200 var.
Her modelin iki karış yükseğini yapalım nasılsa satıyor diye model serpiştirip onu da bizim pazarda sunanların 2024 ortasından sonra çoğu gereksiz modeli pazardan ufak ufak kaybetmeye başladığına şahit olacağız. Yokken ne getirsen satıyorken bundan sonrasında seçici stok yükü büyük bir silah olacak.
Avek Skoda'da Premium Fabia için 1.15M fiyat verildi. Ek olarak turuncu renk ve led stop mevcutmuş.
Karadağ da bir çok galeriyi gezdim, o kadar çok sıfır araba var ki adamlar imkanları olsa bahçede arabaları üst üste koyacak. Türkiye de ki araç kıtlığının suni olduğuna %100 eminim artık.
Wikipedia'ya gore B-SUV imis T-Roc ( link ) MQB A1 platformunu kullanmislar T-Roc'ta, Formentor'da is MQB EVO platformunu kullanmislar ( link )
Eskiden beri VW'nin arac pozisyonlamasina gore zaten Tiguan Golf'un SUV'si gibiydi, T-Roc da Tiguan'dan ufak, B-SUV olmasi mantikli bu acidan bakinca. Ama kafa karisikligi da gayet anlasilir, butun markalar zibilyon tane suvcuk urettiler, hangisi hangisinin dengi, segmentler nerede baslayip nerede bitiyor belli degil.
Tesla alırken yazılırken 10 kez düşünün. 40 gün önce parasının tamamını aldıkları arabaları halen teslim edemediler. İnanılmaz beceriksiz bir Türkiye organizasyonu var. Soru sorsanız cevap veremiyorlar, adama araban gemide diyorlar ertesi gün teslimat açıyorlar. Sonra para aldıkları bir anda teslim de alabiliyor milli piyango gibi. Ne yaptıklarını kendisi de bilmiyor. Arabalar korunmasız limanda yatıyor yağmuru martısı hepsi 1 aydan fazladır bin civarı teslanın üzerinde. Servislik vaziyet olursa ne olur bilemiyorum. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşın arabasını sürekli geciktiriyorlar, arıyor arabanızda hata var yazılım güncellemesi yapılıyor Almanyadan mühendisler geldi vs. 2-3 hafta böyle oyalanıyor sonra dayanamayıp teslimat yerine gidiyor bir bakıyor ki arabanın bagajı çarpık. Dün birisi teslim aldı arabanın çamurluğu kaputu taze boyalı çıktı. Kepazelik had safhada.
@BARR Tesla'sini yeni teslim aldi, umarim benzer seyler yasamamistir.
Zamanında bir araç forumunda Mercedes CLA200 çıktığında A5 ve 3.20 nin pazar rakibi demiştim millet ne yürümüştü üstüme :)
Aynı segmentte değiller ama birbirinden müşteri çalan araçlar.
Troc ile Formentor da aynı durumda.
Şuan showroom tadilatından dolayı CUPRA ile TROC u yanyana satıyoruz.
Yeni nesil Cupra diyor, klasik müşteri TROC diyor.
Formentor un da C Suv a göre eksikleri var ama TROC dan üstün bir araba.
Yağlı tip ve kuru tip şanzıman meselesine gelince neden FORMENTOR da Yağlı tip kulllanıp TROC da kuru kullanılıyor bir açıklama yok ama TİGUAN da da Yağlı kullanıldığı için kendi yorumum segmente göre ayırıyor olabilir. Çünkü hepsi aynı motoru kullanıyor sonuçta.
Dq381 i anlatmak için en bilinen kullanım alanı R olunca bu şekilde anlattım. Mutlak bir dq381 varyasyonudur üzerindeki ama dq200 e göre avantajı tartışılmaz. Launch bile aktif geliyor :D
Wikipedia baz alırsak yanılabiliriz. Sonuçta biraz çaba ile benim kral olduğuma dair bir sayfa düzenlemek mümkün :D T-roc c segmentinin 2500-2700mm aks mesafesi ve total uzunluğunun 4100-4700mm aralığında olabileceği tanımına da uyuyor zaten.
Şöyle bir link bırakayım t-roc kamuflajı yapmak ile uğraşmayalım golf cap i atalım demişler :D İkinci nesil T-Roc test edilirken yakalandı!
https://i.hizliresim.com/fm5emi0.JPG
Fiat 500L'nin, ve hatta Jeep Renegade veya 500x'in de Doblo sasesine kuruldugunu ogrendigimden beri bu "sinif" kavrami iyice karisti bende. Arabalar da bi acayip oldu zaten. Guncel Polo, Golf 3'ten buyuk. Golf 3 C segment mi degil yani? Neyse. VW ozelinde zaten ayni ebatlarda, Tiguan'i da katarsak 4 tane SUV var. Hangisi hangi segmentte konumlanir, veya bu kadar SUV'ye ne gerek var, bilemiyorum.
Ekim teslim beklerken, 1/2 hafta once sali gunu kut mail,
Persembe oglene kadar hesabi kapamaniz gerekli,
5 is gunu deniyordu, malesef cuma son gun arabalar yanasiyor dediler.
Ertesi gun 9da odemeyi kapadim, temsilci kayboldu,
Eylulde vericez arabanizi daha ne istiyorsunuz gibi bir mail geldi
Aciklama isteyince, sozlesme boyle, istemiyorsaniz iadenizi baslatayim 30 gune paranizi alirsiniz yazdi,
Uslublar cok fena.
Teslim alirken tabanca ile tek tek kontrol ettim, sadece kaput ici ayar yapmislar menteselerde iz vardi okadar.
Benden 2 ay once odeyip 1e1 ayni konfigre arabayi alamayan arkadasim var.
Kaporayi 2. Ayda odeyip hemen teslim alanda var,
Skywell gibi fabrikadan uretime giren aracin tum odemesini alip, sonrasinda transfer ithalat islemine baslama gibi bir isleme baslamislar,
Tum odeme yapilinca arabanin ham fiyati sabit ama %18kdv %20 oluna arabalar gelmeden farki hemen tahsil ettiler.
Odeme yapildi 2 ay sonra otv kdv artti fark alicidan aliniyor.
Her teslim sonra garanti zam ekliyor.
Bundan sonra siparis edeceklere allah sabir versin.
Teslimatta janti kirik vs arabada olabilir hemen servise yonlendiyoruz sorun yok gerekirse gumrukte kapi kaportada degisiyomus.
https://www.youtube.com/watch?v=9fQLV1AF1tE
Sıfır alınan araç ve yaşananların anlatıldığı bir video. Sanırım tamir süreci de 5-6 hafta sürmüş.
Kuzenimle benzer saatte benzer arabayı sipariş ettik. O benden 2 ay önce 400 bin ucuza teslim aldı, ben halen alamadım. Arabanın üzerine kuş pislemiş, ertesi gün yıkadı buna rağmen iz kaldı. Ppf şart(siyah renk) f/p aracı diye aldık bildiğin Çin kalitesi çıktı, chery’nin boyası bu kadar kolay yanar mıydı sanmıyorum.
Müşteri temsilcisine mail atıyorum arabayı geçtim bari faturasını kesin diye. Bizde üzgünüz de, arabanın gemideki konumu önemli de, bi ton hikaye anlatıyor. Mailde temmuz sonu teslim etmeyi planlıyoruz dedikleri arabanın akıbetini söyleyemiyorlar bana. Dedim denize düştüyse söyleyin de bilgimiz olsun.
Ben ev6 almak isterdim ama fiyatı pahalıydı ama paramla bu kadar rezil olacağımı bilsem sportage’ım ile devam ederdim.
Ben bosuna bekledim, ilanlardaki sifir pahali denen arabalardan hemen alsaydim 2/3 aydir kullaniyo 600/700 daha ucuza almis olurdum.
Renk jant farki artik otv’yide ust dilime cikartiyor.
Beyaz degilse ilk alanlar alt dilimde dusuk otv kdv ile satin aldilar.
Ilanlarda ceki demirli gri arac vardi sifir, suanki rakama gore bedava kaldi. Alip 10.000km bindiler yazin sezonda bekleme stresi cabasi.
Dolar 28lerde olursa beyaz renk aksesuarsizlar bile performance ile ayni otv olacak.
Ilk performance beyaz koltuk vs alanlara hediye etmisler gibi oldu, ocak mart teslimler x2 olur heralde