3 ay sonra 200.000 iade ettiğinde kur farkından eriyen farkıda verecekmiymiş. saçmalığa bak
Printable View
i20 N siparişleri hakkında bilgisi olan var mı?
daha araba gelecek mi acaba?
gelirse liste fiyatında alabilecek miyiz?
Mercedes için yakın zamanda A200 Sedan AMG sorduran oldu mu ?
Eşinde dostunda düşük km li a5coupe 2021-2022 olan varsa arayan arkadaşım var
Ben bir bayinin satış müdürüne tanıdık vasıtasıyla hatır gönül ulaştım. Aracımı takasa alıp, Rusya ya gidecek olan sevkiyattan araç çevirebiliriz diyor. Diyor ama teslim tarihini ekim-kasım planlıyor. O tarihe kadar araçsız kalmak imkansız benim için.
Nakit almak istersem bu yıla araç gelmez diyor.
Hazırda sıfır renault clio 1.0 tce joy x-tronic olan bir bayi veya bir duyum var mı acaba ?
0 Km Berlingo yada Peugeot Rifter yada Toyota Proace konusunda yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı ? Dizel Otomatik.
yada Renault Ekspress
Toyota hariç hepsiyle görüştüm. Stok yok. Toyota erken kapamış dükkanı. Bi tanıdık bulursam kesin olarak listeye gireceksem sipariş vericem. Yoksa mecburen uğraşmadan stoklayanlardan alıp geçicem.
Ağustos sonu Eylül ayı kartlar yeniden dağıtılır, bu konu satış danışmanı dolar ozaman sizde aynı kıymeti verin der susarım.
Bu mesajı alıntılar altına yazarsınız...
pick-up veya c-suv elektrikli araçlar hakkında yardımcı olabilirim şu anda çok çok az araç stoğumuz kaldı arkadaşlar, gelecek olan c-suv benzinli araçlarda ise fiyat sabitlemesi yapabilirim bilg.
Dacia için yardımcı olabilecek var mı?
Bu grup araclarda ayin 1 ile 5 i arasinda gelecek ayin stoklari aciliyor ve kaporalari aliniyor diye biliyorum. Bu ayin 5 inde telefon biraktigim citroen cetas aradi, Berlingo feel stil paket, manuel icin 440 bin tl uzerinden kapora verdim. Sifir faiz kredi kullanmak ve kasko sigortayi kendilerinden yapmak mecburi dediler. Ayin 15 indede arayip 17 bin tl zam geldi dediler. Kredi mecburiyetide araci kampanyali pesin satis fiyati olan 427 bin tl den vermemek icin zorunlu tutuyorlar. İsimiz icin ihtiyacimiz var yoksa durum kufur edip telefonu kapatmalik durumda. :( ikinci el al gec diyenler olacaktir, 3 yas 30 bin km de araclar ile arada 50 bin tl fark var yada yok.
Forumdaki satış danışmanları diğer forum üyelerine kıymet vermiyor mu abi :)
Eylül de kartların dağıtılması durumunu adetlerin artması ihtimaline mi bağlıyorsunuz, yoksa piyasanın maddi olarak çöküşe geçip az olan stoğun bile alıcı bulamayacağını mı düşünüyorsunuz ?
Temmuz basi gelecek araclar verildi bayram sonrasi icin siraya girebilirsin. Hic bekleme dovizin ne olacagi belli degil 10k ustune ver al isini coz derim. Eylulde araclar cok rahatlayacak sene basindaki gibi
Yardımcı olanları tenzih ederim. Ama sessizce izleyen arkadaşların tahminen sölediğim zamanlarda yazacağını düşünüyorum. Ağustosta piyasa beklentisi pek tatlı değil, naktin başka yeni yatırım araçlarına kayacağını bu nedenle şimdi olduğu gibi yok satılmayacağı kanaatindeyim.
Bilgim kadarını ve öngörümü belirteyim bende.
Araç tedariği aynı sıkıntıyla sene sonuna kadar devam eder, Hatta Ağustos ayında daha da az gelecek diye hatırlıyorum.
Mercedes, Bmw, Audi de araç bulmak oldukça sıkıntılı.
Mercedes 2023 diyor, Bmw 75.000 TL kapora ile sipariş alıyor teslim tarihi net değil, Audi ise minör modeller az sayıda da olsa bulunuyor ama major modeller A6,A5,A4 sıkıntılı.
Diğer markalarda 1-1,5 ay beklemeyle araç bulunabiliyor.
Vw için söyleyeyim. Neredeyse her modelden geliyor ama model içi paket çeşitliliği ve adet az geliyor.
Piyasa içinse piyasada dönen parada azalma olacağı kanaatindeyim. Şuan bile araç fiyatlarını müşterilere söylediğimize şok olan insanlar var. B segmenti 600.000 TL ye yerleşti. C Segmenti 1 Milyon a yerleşti. D Segmenti 1-1.500.000 TL arası.
Doğuş otoyu arayınca kapora almıyoruz, tarih vermiyoruz vs. burnundan kıl aldırmıyor. Bizi koparıyorlar demek.
Dünyanın her yerinde tedarik krizi var da bizdeki gibi arabaların eşe dosta galeriye satılıp normal alacak adama araba kalmayan var mıdır onu bilmiyorum.
Tedarik krizinden Türk sanayicisi olarak memnunuz:) Avrupalılar hala teslim veremiyor, siparişler de mecburi bize dönüyor.
Yahu ismimi yazdırdım param hazır dedim, alıcam dedim arayın dedim ne arayan var ne soran, sorduğumda belli değil, ne zaman gelicek şu bu o haziran sonu ağustos vs diyorlar.
Ama evvelki gün arkadaşım bana whatsapptan video atıyor aynı arabayı dün teslim almışlar sıfır km olarak Doğuştan diye.
Bence bunun adı şerefsizliktir.
Konular 2 yöndende garipleşti. Firmalar her nekadar biz galeriye araba satmıyoruz desede , müdürler ppf kaplamaya 50-70 bin yazmasını bildiler . Bunu ne yazıkki biniciye yapamazlar pandemi döneminde yaptılar kasko sigorta cam filmi kaplama zorunlu tutuldu , buda 10bin lik işlerdi. Galerilerden açık açık 50-100 bin aldılar, alıyolarda. Durum böyle olunca ne yazıkki bayide biniciye satacagına esnafa veriyor. Diğer tarafta binicidede sacmalık var kışın 21 model pololar 380-380 bınden satmaya calısıyodu doğuş , binici ite kaka arac alıyordu şimdi malın fiyatı 600 olmuş deli gibi araba arıyorlar , aynısı başka araçlardada geçerli yada ikinci eldede geçerli. İşte binicinin uyanıklığı rakam düşme eylemine girdiğinde daha düşer daha düşer diye diye uyanıklığa gidiyor sonra boyle karaborsa
Amerika özelinde şöyle bir durum var. yetkili bayi, arabayı liste fiyatı üzerinde satabilir. Mark up dedikleri ekstra ücreti koyuyorlar, bu eskiden özel az üretilen ve çok talep gören arabalarda olurdu.
Şuan düz civic alıcaksın adam mark up diyor, 30 bin dolarlık araba oluyor 35.
Kardeşim liste fiyatına Hyundai alabilmek için, 4-5 farklı bayi aradı ve en sonunda başka bir eyaletteki bayiden aldı.
marka ismi vermiyeyim ama istanbul da bir bayi müdürü, %10 luk bir eksik var arz da daha fazla değil demiş. yani şuan gelen arabalar talebin %90nını karşılıyormuş.
bana çok inandırıcı gelmedi
Sahibinden.com gibi sitelere, alım-satıma büyük bir denetim mekanizması gelmedikten sonra bu işin terazisi kaçtı.
Ve bu işlerin düzeleceği yok, enflasyon daha da kötüye gidecek gibi. Devlet hala asgari ücret iyileştirmesi, ek gösterge vs konuşuyor.
otomobil yatırım aracı olarak görülüyor türkiyede son yıllarda.bu durumdan dolayı'da bayiye araç gelmeden daha yolda satılıyor.abi sen 500.000Poloyu al 1 hafta sonra 650.000 satarsın.bu kazancı ne dovizden en altın'dan ne faiz'den kazanırsın olayı olduğu sürece araba bulmak imkansız olur.
kredi faizleri yükselsin devlet mevduat faizlerini yükseltsin.enflasyon karşısında bir faiz verirse o zaman işte bayilerde araçlar yığılmaya başlar.tercih eden olmaz.
bazı markalarda satış temsicileri öylesine koltukta oturuyor, araçların hepsi müdürler üstünden galeriye elden ciddi nakit paralarla gidiyor. Böyle bayilerinde keyfi yerinde tabi, hepsine kasko sigorta çakma ppf cam filmi kitle üstüne elden paranı al arabayı ver, listesi 1m olan araba bayiden çıkana kadar 1.1 civarına geliyor sırf araba alabilmek için..
bizim insanımızda ne tutturursak diyip alıp satmaya çalışıyor, durumun düzeleceğide yok zaten 500lük araba krediyle 2ye gelse ***** sitede hepsi 2.5 civarına ilana girer bayide araba olmaz yine satarlar, bizim insanımızda alır :D
i20n için aradım sonraki ayın 5inde arayın diyor. Sanırım gidip fabrikadaki üretim bantını ya da çalışanların dağıtımı yapanların ağzını yoklasan bunlardan daha net bilgi alırsın. 100 km ötede üretilen araç için bu kadar bilgisiz olmaları mümkün değil, zerre kadar masum gelmiyor şu tavırları bana.
biri diyor 9 aydır sıra bekliyorum, diğeri 4 aydır. Biz arıyoruz sonraki ay stoğa girme ihtimali olan araç için sonraki ay ara diyorlar. Kimse bu işleyişin masum olduğuna beni ikna edemez, piyasanın da öyle bir şey umrunda değil zaten. Herkes ekmeğinin peşine düşmüş. :)
Bu işler o kadar kötü bi hal aldı ki artık gerçekten midem bulanıyor. Sen yeme içme bi şekilde para biriktir denkle bu seferde sıfır araç bulamama durumun olsun gerçekten inanilmaz bi olay ya