maykee Nickli Üyeden Alıntı
ben doğru yönetiliyoruz demiyorum ki.. başımıza geleni sebebi ile yazıyorum.. bizi yönetenler kendi 10 yıl sonrasını planlayıp koca ülkeyi o plana göre yönetirken elin almanı ülkenin gelecek 200 yılını planlıyor ve ona göre yönetiyor... biz 70 yıldır haince yönetiliyoruz, ama hiç bir dönemde bu aptallığı yapmadık.. yani senin dediğin gibi neden Türk insanı hakettiği yaşamı yaşamasınla olmuyo murat hocam.. Türk insanı zengin değil.. Türkiye de zengin değil.. TL yi dolara euroya çevirip yurt dışına pompalarsak da daha kötü olmaya devam edicez.. dediğin gibi üretime yatırım yapsaydık ithalat - ihracat dengemiz tutsaydı sorun olmayacaktı.. ama biz dışa bağımlı hale getirildik.. en çok da aqp döneminde oldu bu..
çin dolar trilyoneri bir ülke.. bakın milyarderi demiyorum trilyoneri adamlar.. ama asgari ücrette dünyanın hala en düşük 5 ülkesinden biri.. adam bilmiyomu avrupalı gibi yaşamayı, adam bilmiyomu yuan'a değer kazandırmayı.. yapmamasının bir sebebi var.. geleceğini düşünüyor..
amerika kurulduğundan beri bastığı dolardan daha fazlasını son 5 yılda bastı.. dünyanın açık ara en batık ülkesi.. adamı ayakta tutan tek şey parasının global geçerli olması ve ticaretin bu para üzerinden yapılması.. istediği kadar karşılıksız basıyor..
saddam hüseyin ben petrolü dolarla satmicam dedi.. euro ile satıcam dedi.. amerikaya git paranı euro ya çevir bana euro ver dedi.. ve başına geleni biliyosunuz..
kaddafi... benzer şeyleri söyledi.. finalde arap baharı kupasında libya meydanında kafasıyla top oynuyorlardı
biz zengin değiliz.. libya gibi ırak gibi petrolümüz de yok.. almanyada bir şehirde göremeyeceğin kadar range rover görebilirsin istanbulda..
bir ülke düşün, vatandaşı TL maaş alıyor, onu dolara çeviriyor ve bekliyor ki dolar yükselsin.. böyle vatan hainliği olabilir mi ?
%800 verginin yanına bir de ithalat ihracat ile uğraşanlar harici normal vatandaşın dolar alımına da %50 vergi koyarım ki kendi parasına çöp muamelesi yapamasın
bu ülke geleceğini kurtarmak istiyor ise bundan sonraki hükümetin yatırım yapmasını pompalayacak.. dolar düşsün ile bu ülke düzlüğe çıkmaz.. euro 8 liraya düşsün hepimiz arabayı sıfırlarız yalan mı ? TL yi euroya çevir dışarı pompala.. sonra cari açık 1trilyon dolar..
bende çoluk çocuk yok.. sizler çocuklarınıza batmamış bir TC bırakmak istiyorsanız ülke parasına sahip çıkın.. bu gün paranızı dolara çevirip günü kurtarırsınız belki ama geleceğinizi ipotek edersiniz..
üretmeden bu kadar lüks tüketmeyi biz aqp döneminde öğrendik.. 25bin liraya telefon satılıyor.. telefon piyasaya çıktığı gün o ***** dükkan önünde kuyruk oluyor.. ne ara zenginleştik bu kadar ? hepimizin evinde evinde çöp olarak duran en az 2 tablet 1 lap top vardır.. tüketmeyi bile beceremedik.. tüketmenin bile boqunu çıkarttık.. daha eskimeden bozulmadan euro yu dışarı pompaladık yeni telefonlar tabletler aldık
neyse arkadaşlar.. golf R güzel alet.. 2.el alın bari en azından psikolojik olarak TL-TL alışveriş yaptım dersin..
muratın çoğu dediğine katılıyorum ama bu ülke dün kötü yönetilmeye başlanmadı..70 yıldır kötü yönetiliyor fakat insanlar hiç bu kadar bilinçsiz tüketici olmamıştı.. o da aqp sayesinde oldu..