Bizim kurumda Fiat Egea 1.6 Multijet Otomatik Full kasa kullanıyorlar.
İnanılmaz performanslı ve az yakan bir araba..
Bizim kurumda Fiat Egea 1.6 Multijet Otomatik Full kasa kullanıyorlar.
İnanılmaz performanslı ve az yakan bir araba..
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
1,6 dizel otomatik egea şu an fiyat performans tüketim açısından en önde
kaliyete yorumum yok
sıfır olmayacaksa (ki bence böyle hareket edilmesi daha akıllıca) 1,6tdi dsg octavia tek geçeri her türlü
şirket aracı olarak istanbul köprü trafiği başta olmak üzere bizzat 3 tane eskittim , ikisini de verirken halen taş gibiydiler
ne dsg ne partikül ne enjektör ne başka bir derdim hiç olmadı
bugün kendi şirketim olsa yapacağım tek harekettir 1,6tdi dsg octavia
Tesla Model Y Sr
egea demeye geldim demişler gidebilirim.
denmeyen kısmı diyeyim sedan yerine hb veya station tercih edilirse sedana göre daha konforlu
2 yıldır tepe tepe dag bayır ,yagmur çamur,çakır çukur sürekli edc olmasına ragmen manuel ful limitlerde gazlıyom, yüzde seksen otoban banamısın dmedi gevurun gızıdastırın gittigi çıktıgı heryere çıkıyom iniyom
bildiğin afedersiniz eşşek gibi kullanıyoz
1,5 kıliyo dizel edc sport vagon 2018 model
sadece bakımdan bakıma gidiyo servise
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
bu arada unnuttum yazmayı şuanda araç 130 bin civarında sıfır gibi gelmişti bana![]()
PROSTOCK GARAGE
SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS
Renault Zoe kullanıcısına hususi sordum kendisi baktığında aracın 130kmh civarı 26kw tüketiğini bununda dediğiniz gibi ek kar/masraf ekleyen istasyonlarda değilde kendi imkanlarınla mantıklıca şarj edersen 42tl tutacağını iddia etti, işi epey bilen birine benziyor ve araca 2 senedir biniyor.
şahsi fikrim oldukça hoş olmuş Megane E-Tech ve 100km'de 42tl cidden çok çok makul ,bakıma vs girmekte tahminim çok daha az gerek ama açıkcası menzil ve çok günlük çok yol yapan şehirler arası kullanıcılarına uygunmudur tartışılır.
düşünsenize 200km gittiniz haydi 15dk şarj istasyonuna sür,30-45dk şarj et ve bunu hergün her 200 max 300kmde bir yap,pek pratik değil gibi özelliklede videolarda gösterdikleri uzun menzilli 218hplik versiyonu olduğunu 130luğun dahada kısa menzil olacağını düşünürsek.
ama şaka bir yana 550-650bin tl civic lpg liye verene kadar bu aracın 130luğu cidden 700bin olursa bence megane e-tech çok daha albenili bir araç olmuş,cidden çok beğendim
Şirket aracı olacağı için kimin kullanacağı önemli. Genelde hor kullanılır. (Bende Sw passat var. Agresif kullanımda 8-10 litre otoban tüketimi (İstanbul dışı ) Efendi,sakin kullanımda 6 Litre (100-120 bandında )80-90 la gidince de 5-5,5 gibi değerleri görüyor. ) Bu göz önüne alındığında Citroen Fiat Peugeot gibi araçların dizellerini tercih etmek mantıklı gözüküyor. (Hor kullanımda dizelleri 7 litre civarı yakar )
Ticari olması sorun olmayacaksa Bir müşterimde Rifter var. Bulgarıstana gidip geliyor. 19 Jantlı Süperb'den sonra hem yakıt hem konfor olarak çok memnun (Elbette jantın etkisi büyük )
Yıllar once motoru sanjımanı bitik,dökülen Fiorino kullanıyordum. Günlük 400-700 km arası istanbul içi(2013-2014 yıllarında bugünden az olsa da iyi trafik oluyordu. ), full klima açık 7 litre ile geziyordum.
Elektrikli araba benim gözümde ev iş arası kullanılacak arabadır. Sehirler arasına gelmez. Sarj istanyonları henüz yaygın değil. Olanda da 1veya 2 araç kapasitesi oluyor. Şirket aracı olduğundan sık seyahat edecek, illaki dolu istasyona denk gelip sıra bekleyecek.
Hibrit araçların sehirler arası avantajı yok. Genel olarak 50 km altı hızlarda elektrikli motorla gittiği için ortalama düşük çıkıyor. Otobanda sürekli yakıt yakacak.
He birde geçen Ümit Erdim paylaşmıştı. İstasyonda sarj ünitesini kapatmıştı adamlar. Sarjın bitmek üzereyken böyle bir istasyona denk gelirsen felaket olur. Çekici çağır,sarj istasyonuna git vs vs ...
Aykırı bir seçenek gibi görünebilir ama MG hybrit versiyonu ile inanılması güç bir değer ortaya koyuyor. Distribitör firmada oldukca kuvvetli. Bulunduğum sektörde toptancılık yapan bir iki arkadaş ciddi ciddi almayı düşünüyor.
Şirket için 6 tane Eco Civic kiraladık, fiyatları sınıfına göre uygun 9-10k arası bir rakam ödendi araç başına. Ancak henüz teslim edilmedi. Geldiğinde ortalama tüketimlerini paylaşırım.
Real Cars, Real Roads.
teşekkür ederim bilgi için ve süper bir bilgi açıkcası çünkü bizde an itibariyle temastayız filo adına.
1) anlaşmanız hangi tarihte yapıldı az çok biliyormusunuz?
2) kaç yıllık kiralama olarak anlaştınız?
3) bu 9-10bin kiralama yıllık kaç bin km limitli?
4) yaz lastiği dışında 1 kereye mahsus kış lastiği veriyırmu firma
son olarak hangi firma ile anlaştınız ? tabi mahsuru yok ise paylaşabilirseniz bu bilgileri süper olurdu
Sirket araci bence dizel olmali
Ana sebebi dizel araclarin tuketim makaslarinin dar olmasi yani genel kullanim sekli ile tuketime cok dikkat edilmesede max tuketimleri cok yukselmiyor
Benzinli (dogal olarak lpg lide )araclardaki makas fazla yani az yakan benzinli araca bile cok yaktirmayi basarmak cok kolaydir
Hybrid araclarin uzun yolda esprisi tamamen "0" sehir ici icin guzel secim o kadar.
Bir çok yorumda belirtilmiş yakıt tüketimindeki makas kısmı. Dizeli kim kullanırsa kullansın biryere kadar çıkıyor tüketim ama benzinli de anlık tüketimi ortalama hız sandığım çok oldu.
Evet benzinli araç işletme maliyetleri daha düşük olabiliyor ama şirketinizde bizzat benim gibi 2 tane Ü.T Tikky Memo kıvamında adam çalışıyorsa benzinli hele hele düşük hacim turbo benzinli aracı benzin döküp yakmak daha düşük maliyetli olabilir.
Ben 1.33 Qashqai ile Land Cruiser gibi yakıyorum uzun yolda top speed.
Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)