baskan96 Nickli Üyeden Alıntı
Abi Ankara’da sistem şu şekilde işliyor:
1- Her hafta başı, boşa düşen plakaların olduğu birkaç sayfalık bi kağıt trafik şubenin giriş kısmına geliyor. Bunları seçip almak ücretsiz ama genelde zamanında sıradan verilmiş plakalar oluyor mesela XX0000 tarzında. Nadiren içlerinde XY123 tarzı da olabiliyor ama hafta başı gitmek şart onları almak için.
2- Hâlâ duruyor mu bilmiyorum bu işlerle ilgilenen kadın bir komiser vardı. Trafik şubeye girince yeri biraz içeri kısımda kalıyor. Ona istediğin harfleri söylüyorsun sana var mı yok mu bilgisini ve varsa hangi devam rakamları ile olduklarını söylüyor. Diyelim ki XXX01’i almak istiyorsun; önce sana bunun ücretini söylüyor, genelde pazarlık da yapılabiliyor(du) ama tutarlar inanılmaz saçma yerlere gitmiştir eminim. Diyelim ücrette anlaştınız, sana bir makbuz kesiyor ve girişin sağ tarafında bağış yapıp ödendi kağıdı ile geri gidiyorsun ve şube senin adına o plakayı ayırmış oluyor noter satışında da direkt düşüyor.
İki yıl önce arkadaşımın ablası için XY123 formunda bir plakaya 2000₺ bağış yapmıştım sen tutarları az çok kafanda canlandırabilirsin güncel olarak :D Çok üst mevkilerden tanıdık yoksa bedava çözmek imkansız çünkü iki yıl önce yukarıdaki plakayı almak için beklerken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından birinin koruması gelmişti kibarca reddetmişti hanımefendi :) Ek olarak bir aracımı Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi’nden bir polise satmıştım o da araya kimler kimleri soktu ama plaka alamamıştı..
Uzun lafın kısası, senin için ultra önem arz etmiyorsa XY1234 tarzında bir plakayı ilk seçenekte belirttiğim kağıtlardan seçip almak bence en mantıklı iş şu anda..