ef186 Nickli Üyeden Alıntı
Şahsi yorumum çıkan kanun bir şekilde piyasada korku yaratır, buda aksi şekilde fiyatlara yansır.
2.elde otomobil fiyatları düşmez yükselir.
Piyasada satıştaki otomobil adedi düşer, millet 6 ay malını saklar ve öle satar. Bankaya faize para yatırmak gibi düşünün. Hem bu korkudan satın almayanlar sayesinde 0km otomobil bulmakta bir nebze kolaylaşır, hemde bunu ticari olarak yapan adam için 2. el daraldığı için kazanç 6 ay sonra çok daha fazla olur.
Ben konuya bu şekilde bakıyorum. Ayrıca bu sistem filo şirketlerini falan zorlamaz, zaten 12-24-36 aylık kiralama yapıyor filo şirketleri. Bu şirketler zaten 0 km alıp satmak gibi bir döngüye sahip değiller finansal yapı olarakta eskiden olabildiği gibi artık bu pek mümkün değil küçük düşünmeyin.
Küçük rent a car firmaları yada günlük kiralama yapan büyük firmalar için zor bir dönem olacağı kesin...
Gelelim piyasanın bu denli şişmesinin sebeplerine, fiyatların bu raddeye gelmesinde 1 sebep var, yaşananlar da sonuçları...
Sebep basit Enflasyon... Para eriyor. insanlar cebindeki para erimesin diye mal edinmeye çalışıyor.
Ev bark fiyatları da ortada gidip bir otomobil alıyor bunu tutuyor elinde... Ha 3 kuruş fazlası varsa para tatlı geliyor 1-2 al sat yapıyor.
Bunu her ay 85 milyonun binde 1'i yapsa 85.000 al sat gelir ki bence fazlasıdır... Bu denli sıcak piyasada da mal ne olursa olsun fiyat yükselir...
Burda çıkan kanunun bu yazdığımı engellemeyeceği, kapsamında olmadığıda ortada...
Bu durumda dünle bugün arasında tek fark vergisini vererek ticaret yapan, alım satım farkının gelir vergisini ödeyen küçük yada büyük işletmelere ceza olmuş.
Ticaret duracakmı peki ? Tabiki hayır adam amca oğlu, dayı, teyze birilerinin üzerine alacak satacak yoluna bakmaya devam edecek...
Bu kadar lafın sonunda şahsi görüşüm, 2. Elde fiyatlar yükselir, 0km araç satışında ilk anda bir rahatlama görülür ama ardından şu an bulunduğumuz noktadan daha yüksek hale gelen bir piyasa içine düşeriz...