Bu cihazlar alerjik reaksiyonlarınız ve kaliteli solumanız için birer yardımcı. Bazı insanlar satın alırken verdikleri paralardan ve abartılı fenomen yorumlarından başkaca beklentilere girip sonrasında hayal kırıklığına uğrayabiliyor.
Bir tane alayım tüm evi bulunduğu yerden temizlesin maalesef mümkün değil. Ya dönem dönem taşıyarak kullanacaksınız ya da aldığınız modelin kapasitesine ve evin büyüklüğüne göre çoklu satın alım yapacaksınız. Ben bir taneyi oda oda gezdirmenin beni 2-3 tane almaktan daha az yoracağına ikna oldum mesela :D
Havadaki kimyasallar-toz vs ile daha kısa sürelerde maruziyet yaşamak alerjik bireyin hayat kalitesini arttırıyor ancak alerjinin kök sebebine maruziyet bitmez ise bu şikayetlerin bir sarmal olarak devam etmesini engellemiyor.
Nemlendirici ve hava temizleyicinin tek cihazda buluşmasını arıza vb. durumlarda ikisinin faydasından mahrum kalmak anlamına geleceği, biraz da satın alırken stok sorunları sebebi ile iki ayrı cihaz olarak tercih etmek zorunda kalmıştık. Şimdi bakınca kendi rutinimiz için böyle olması daha çok çözüm sunduğu için işimize geldi.
Aşağıdaki ikili ile şimdilik bir denge yakaladık. Nemlendiricinin filtre temizliği önemli. Kitapçıklarındaki talimatları önemsiz görüp kaş yapalım derken göz çıkartmayın...
https://www.dyson.com.tr/products/ai...de-beyaz-altin
2000 Serisi Hava nemlendirici HU2718/10 | Philips