User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
52 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2010 dan 2023 e TüvTürk Muayene Ücretlerindeki Değişim

Ozan Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Araba fiyatları,yakıt fiyatları,sigorta fiyatları uçsa bile yollar araç kaynıyor.Her saat trafik var.Çoğu şirket aracı olabilir ancak hatırı sayılır miktarda şahsi araçta var.
    Sabaha kadar konuşsakta mal bu..Daha 2 senem var yav diyerek, soğuk su içeriz.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla öle pekte gezeceklerini sanmıyom o şekilde daha fazla geçirirler hemde kuru kuru
    951 lira para cezası artı men =
    Trafik Cezaları 2023 Ne Kadar? Trafik Cezaları Listesi

sonra bide egzoz dan haşırttı bilekbort

Egzoz Muayene Ucreti 2023 Fiyatları ve Gecikme Cezası
    trafikteki araçların %20 veya 25'i sigortasız.

Günden güne de artacak. 12 aylık poliçeye taksit uygulamasını kaldırdılar iyi *** ettiler çünkü

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muayene sistemi ile ilgili olarak fiyatından bağımsız, hizmet anlamında şikayet ediliyor ancak sistemi bu hale getiren de yine "biz"iz. Ya da sen ben o bu olmasa da "halk" işte...

Çünkü ne oldu, dandik gundik arabası geçmeyen adam ağır kusur çıktı diye personeli dövmeye kalktı.
    Çünkü ne oldu, servisi geçmeyen adam laf etti.
    Çünkü ne oldu, saçma sapan arabalarını yürütmeye çalışanlar yürütemeyince kudurdu.
    Çünkü ne oldu, tamir ettiremediği arabası ile trafikte tehlike saçan adam, arabasını yaptıramayınca kudurdu vesaire vesaire vesaire...

Milletin sisteme uyar hale gelmesi gerekirken, her seferinde çeşitli düzenlemeler ile sistem bize uydurulur hale geldi.

TÜV ismi ile Almanya'da neler yapılıyor, bu tip muayeneler nasıl yapılıyor, bizdeki ile ne kadar ilgisi kalmış bi bakmak lazım. Almanya TÜV buraya gelse baksa herhalde bunların isim hakkını falan da ellerinden alır, davalık olurlar TÜV müv diyemezsin sen buna diye.

Yahu ulan adamlar KVKK diye km düşürülmüş mü düşürülmemiş mi olayını kaldırdı ya... Dolandırıcıların kişisel verilerini koruyacakmışız

Bunun haricinde, akıl mantıktan yoksun hikayeden uygulamalar ve uydurma maddeler eklenmesi falan da cabası.

Eh, bu hale gelince tabi ki söverim ben de verilen paraya...
    Almanya'da TÜV belgesi alınca adamlar 500-1.000 Euro fazlaya satıyor ikinci el arabasını.

FatihR. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Noter satış işlemleri de 930TL olmuş diyorlar. 1 kendine, 2 devletimize olmuş bu sefer

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla öle pekte gezeceklerini sanmıyom o şekilde daha fazla geçirirler hemde kuru kuru
    951 lira para cezası artı men =
    Trafik Cezaları 2023 Ne Kadar? Trafik Cezaları Listesi

sonra bide egzoz dan haşırttı bilekbort

Egzoz Muayene Ucreti 2023 Fiyatları ve Gecikme Cezası
    ben bambaska araclari kastediyordum az cok tahmin edilebiliyor diye, modifiyeli araclar hic aklimin ucundan dahi gecmemisti. Mesela, eskiden sagi solu pasli, onden veya arkadan kazali ama yurur durumda, araba bakimsiz ve plakalari TR'siz olan araclar, az cok gozunuzde canlanmistir, benim kastettiklerim boyle araclardi, gordugum zaman da araya araba sokardim, yol verirdim, bir sekilde uzak dururdum. Simdi mesela trafik sigortalarina telaffuz edilen rakamlar 10-20 bin lira arasi, kaskoyu saymiyorum bile, e hal boyleyken trafikteki arabalarda sigortasiz muayenesiz dolasan cok daha fazla olacak. Olasi bir kaza durumunda, hele bir de hakliysam, karsi tarafla mahkemelik olurum heralde zarar tazmini sirasinda.
    öyle işte.

eminkilic61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e hal boyleyken trafikteki arabalarda sigortasiz muayenesiz dolasan cok daha fazla olacak. Olasi bir kaza durumunda, hele bir de hakliysam, karsi tarafla mahkemelik olurum heralde zarar tazmini sirasinda.
    genelde çözüm yolu 'benimusta bunu 200 tl'ye yapar ya' diyerek başlayıp, kavga dövüş sonrası elde kazalı arabayla eve dönerek biter gibi

viper22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Haber Report'tan Alıntı "2023'te 12,5 milyon aracın muayene yaptırması gerekiyor. Bu araçlardan 705 milyon dolar muayene ücreti alınacak. Bunun da yarısı işletmecinin payı, yani 302,5 milyon dolar.
    2007 yılında özelleştirme ihalesi 20 yıllığına 550 milyon dolar'a verilmişti."
    Güzel ticaret, kâr a bak sen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeniden Değerleme Oranını bu yıl için %122,9 olarak belirledi hükümet. Her tür devlet alacağı bu oranda zam gördü. (MTV hariç, onun için özel cumbaba kararı var.)TUVTURK'ün ödeyeceği vergi oranı da bu yüzdelikte arttı ama şrfsz fırsatçı şirket gelirini bu oranda artırmayı seçti çünkü o bir tekel.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10.000 km bakımını 1.200 e yaptırdım yeni yuh.
    Değişim yok, tamir yok sadece göz muayenesi için 1200 çoook

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Durmak yok pom... pardon yola devam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı viper22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haber Report'tan Alıntı "2023'te 12,5 milyon aracın muayene yaptırması gerekiyor. Bu araçlardan 705 milyon dolar muayene ücreti alınacak. Bunun da yarısı işletmecinin payı, yani 302,5 milyon dolar.
    2007 yılında özelleştirme ihalesi 20 yıllığına 550 milyon dolar'a verilmişti."
    Güzel ticaret, kâr a bak sen.
    isletmecinin payi olan 302.5 M dolarin tamami kar degil ki? Yuzde 10 net kar yazsa, 30.25 M yapar yillik, o da 20 yilda 605 M dolar yapar. 550 M dolari 20 yilda faize koysan daha fazla getirisi olur, ustelik risksiz.

Tuvturk'u falan savundugum yok, islerini duzgun yapip yapmadiklari konusunda da yorum yapmiyorum, yilda 30 milyon dolar da guzel para, ancak bazi seyleri hesaplarken sapla samani karistirmamak gerek.
    öyle işte.

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isletmecinin payi olan 302.5 M dolarin tamami kar degil ki? Yuzde 10 net kar yazsa, 30.25 M yapar yillik, o da 20 yilda 605 M dolar yapar. 550 M dolari 20 yilda faize koysan daha fazla getirisi olur, ustelik risksiz.

Tuvturk'u falan savundugum yok, islerini duzgun yapip yapmadiklari konusunda da yorum yapmiyorum, yilda 30 milyon dolar da guzel para, ancak bazi seyleri hesaplarken sapla samani karistirmamak gerek.
    doğuş grubu yüzde 10 net kârla tırnak makası bile satmaz.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı canimrecepcim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    doğuş grubu yüzde 10 net kârla tırnak makası bile satmaz.
    usenmedim arastirdim. Dogus Grubu'nun 2020 yili bagimsiz denetci raporunu buldum, merak edene link: https://www.google.com/url?sa=t&rct=...8hVVliB2QeSCkK

Neyse, bu raporun 63. sayfasindaki tabloya gore 2020 yilindaki toplam hasilat 37.674.936.000 TL, esas faliyet kari 2.013.971.000 TL, yuzdesel olarak %5,34.
    2019 yilindaki toplam hasilat 28.091.680.000 TL, esas faliyet kari 1.762.851.000 TL, yuzdesel olarak %6,27.

Dogus Grubu'nun Tuvturk'teki etkin orani ise %25,09, o da sayfa 24'te.
    öyle işte.

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usenmedim arastirdim. Dogus Grubu'nun 2020 yili bagimsiz denetci raporunu buldum, merak edene link: https://www.google.com/url?sa=t&rct=...8hVVliB2QeSCkK

Neyse, bu raporun 63. sayfasindaki tabloya gore 2020 yilindaki toplam hasilat 37.674.936.000 TL, esas faliyet kari 2.013.971.000 TL, yuzdesel olarak %5,34.
    2019 yilindaki toplam hasilat 28.091.680.000 TL, esas faliyet kari 1.762.851.000 TL, yuzdesel olarak %6,27.

Dogus Grubu'nun Tuvturk'teki etkin orani ise %25,09, o da sayfa 24'te.
    benim araştıracak çok vaktim yok da, esas faaliyetlerden diğer gelirler diye bi zamazingo falan vardı bi ara duymuştum ona da bakar mısın müsait olduğunda.çünkü kantini zartı zurtu da var ben bi kere muayneye gittiğimde görmüştüm.

bu arada ferit şahenkle nick benzerliği mi sizin ? o bile bu kadar hızlı bulamazdı o raporu hll.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı canimrecepcim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim araştıracak çok vaktim yok da, esas faaliyetlerden diğer gelirler diye bi zamazingo falan vardı bi ara duymuştum ona da bakar mısın müsait olduğunda.çünkü kantini zartı zurtu da var ben bi kere muayneye gittiğimde görmüştüm.

bu arada ferit şahenkle nick benzerliği mi sizin ? o bile bu kadar hızlı bulamazdı o raporu hll.
    acar bakarsin madem merak ettin, sayfasina kadar verdim.

Tekrar soyluyorum, dogus grubuyla, damat feritle falan alakam yok, pek de hazzetmem kendilerinden. Sadece, bu gibi buyuk olcekli islerde / isletmelerde %10 net karin gayet tatli bir kar orani oldugunu biliyorum.

O raporu bulmak icin de google hazretlerine "dogus grubu net kar" yazdim, ilk sayfada cikti karsima.

Uslubundan da hazzetmedim, belirteyim. Sahsen tanismiyoruz, ona gore yazarsan sevinirim.
    öyle işte.

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2010 yili icin 4 ocaktaki Euro kuru 2,1259, muayene ucreti 59,39 EUR
    2011 yili icin 3 ocaktaki Euro kuru 2,0592, muayene ucreti 65,90 EUR
    2012 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 2,4285, muayene ucreti 61,22 EUR
    2013 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 2,3463, muayene ucreti 67,89 EUR
    2014 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 2,9723, muayene ucreti 55,58 EUR
    2015 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 2,8238, muayene ucreti 64,35 EUR
    2016 yili icin 4 ocaktaki Euro kuru 3,2094, muayene ucreti 59,56 EUR
    2017 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 3,7060, muayene ucreti 53,49 EUR
    2018 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 4,5343, muayene ucreti 49,97 EUR
    2019 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 6,1018, muayene ucreti 45,83 EUR
    2020 yili icin 2 ocaktaki Euro kuru 6,6584, muayene ucreti 51,39 EUR
    2021 yili icin 4 ocaktaki Euro kuru 9,0319, muayene ucreti 41,28 EUR
    2022 yili icin 3 ocaktaki Euro kuru 15,2235, muayene ucreti 33,33 EUR
    2023 yili icin 30 aralik 2022deki Euro kuru 19,9209, muayene ucreti 56,75 EUR

Eminim asgari ucrete endeksli bir kiyas yapilirsa yine benzer sonuclar cikacaktir.

Bu tabloya bakınca 2022de Tüvtürk zarar yazmıştır sene sonunda.

Sorun Tüv fiyatlarında değil, alım gücünün çok düşmesinde. Tüv'e sayıp sövmek boşuna.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acar bakarsin madem merak ettin, sayfasina kadar verdim.

Tekrar soyluyorum, dogus grubuyla, damat feritle falan alakam yok, pek de hazzetmem kendilerinden. Sadece, bu gibi buyuk olcekli islerde / isletmelerde %10 net karin gayet tatli bir kar orani oldugunu biliyorum.

O raporu bulmak icin de google hazretlerine "dogus grubu net kar" yazdim, ilk sayfada cikti karsima.

Uslubundan da hazzetmedim, belirteyim. Sahsen tanismiyoruz, ona gore yazarsan sevinirim.
    Üslup beni de rahatsız etti, kişisel finansal araştırmacısı mı var gibi hissediyor acaba arkadaş neyse.

Bilmeyenler için borsa da işlem gören şirketler için kap üzerinden finansal verilerine ulaşılabilir.

Doğuş için ilgili veriler aşağıdaki linkte ilgisini çeken bakabilir.

KAP

2022 / 9 da çok sağlam kar etmiş görünüyor. Şirket (doğuştan bağımsız) kar etmek amacıyla kurulan bir yapı, haliyle adamlar buna uygun davranıyor.

Tüv de verilen hizmete göre alınan ücret kesinlikle fahiş geliyor bana. Sorun tüv ün aldığı ücrette değil bu yapılaşmayı yasallaştıran ve tüketiciye sunulmasına ön ayak olanlarda bence.

Araç muayenesi yapılmalı evet ama daha makul maliyetle olmalı bu, ülke de araç sahibi olmak = Finansal zulüm.

seref1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyla alakasız ama coilover ile muayeneden geçemeyenler varmış yeni senede

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler ne yazıkki çoğumuz ne kadar fakirleştiğimizi anlamıyor
    o yüzden çoğu fiyat artışı hepimize acayip yada saçma sapan fazla geliyor değilmi?

Tüvtürkün 2023 fiyatları ilk bakışta ooo aaaa yok artık dedirtiyor.
    ama olay sadece tüvtürk değilki, kafayı kaldırıp şöyle daha geniş bakmalıyız.
    ve eğer sizde benim gördüğümü görürseniz nasıl bir boka battığımızı anlarsınız.

benimde arabam var, ben istermiyim muayene ücretinin artmasını?
    keşke sadece o artsa
    yedek parça fiyatları? araç fiyatları? sigorta? kasko? yakıt? say say bitmezzzz.

tüvtürk 2010-2023 arasındaki muayene fiyat artışı %795
    ama dolar artışı kaç? 2010-2023 %1183

doğalgaz ne kadar arttı? hesaplamadım
    elektrik ne kadar arttı? hesaplamadım
    kiralar ne kadar arttı? hesaplamadım?
    Senin maaşın (yada cebine giren para) 2010-2023 seneleri arasında ne kadar arttı? hesapla anlarsın..
    işte biz buna fakirleşmek diyoruz.

şimdi bazı tuhaf insanlar var, evet hala var ve onlar içimizde bir yerlerde yaşıyor ve nefes bile alıyorlar
    diyorlarki, dolardan banane amq! ben maaşımı TL alıyorum,
    bu, hani eskiden "banane ben hep 50 liralık benzin alıyorum" diyen mongol ile aynı kafa
    yada başka saçma tuhaf cevapları var, ben çoğu zaman çözemiyorum onları.

alın size birde excel tablosu hazırladım
    tüvtürk ve doların 2010-2023 seneleri arasında hem grafik hemde % olarak artışı.

EDIT:
    Ben yanlış anlaşılmamak için birşey eklemek istiyorum.
    1- 2010 senesine göre tüvtürk fiyat artışı az bile şu an.
    eskiden cebimizde para vardı, alım gücümüz daha yüksekti
    o yüzden verdiğimiz para bu kadar batmıyordu.

2- haaaa yahu ne yaptında bu parayı alıyorsun? işte bu doğru
    10 dk tık tık oraya buraya bak, damgayı bas yolla, ohhh ne güzel para
    o taraftan bakarsan alınan ücret saçma sapan fazla.

Konu Maxi tarafından (05-01-2023 Saat 10:59 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler