zamanında büyüklerimizden biri ne demişti benim memurum işini bilir :D
Printable View
zamanında büyüklerimizden biri ne demişti benim memurum işini bilir :D
bizim zihni sinirlerin son fikri şu
geçen yıl hangi aylarda düzenleme-ek zam yaptıysak yine o aylarda hareket edelim , herkese şimdiden vermeyelim
:(:(:(:(:(:(:(
Ben yazdım bunu.
Ocak 2022 - ocak 2023 maaşları kıyaslanmalı bence............
Bakalım bizimkiler ne yapacak heyecanla bekliyoruz :)
Geçmişe bakınca umut vadediyorlar ama göreceğiz. Şimdiye kadar şirket zam ortalaması asgari+5/10 arasındaydı.
Şahsıma da şirket ortalaması +10du minimumda
Bi 15 gün daha bekletirler heralde
çoğu firma bu mantıkta çalışıyor artık özellikle piyasa adı oturmuş firmalar, müdüre mavi yakaya iyi bakalım aradaki beyaz yakalar umurlarında değil.
üretimde sendika olan firmalarda sendikalı mavi yakalar müdür maaşı alıyor neredeyse, aldıkları yan hakları duysanız bunlar türkiyede yaşamıyor dersiniz.
Ben bunu biraz şuna benzetiyorum, senin 3 ay önce bitmiş sıfır daireni piyasa şartlarına göre 7000 tl ye kiraya veriyosun diyelim, başka bir adam daireyi bugün bitiriyor piyasa şartlarına göre 10000 tl ye kiraya veriyor :) sen kiracı çıkıp yenisi girmeden piyasayı yakalayamıyosun bir daha :)
İş yeri de böyle, ara ara şirket değiştirmeden yada sağlam bir cırlayıp ortalama üstü zam almadan piyasa şartlarına göre %100 e varan oranlarda dahi maaşının düşük kalma ihtimali var
%40-55 arası zam açıkladık. Personel beklentisi %100'e yakın. Maalesef sektörümüzün getirdiği noktada personel transferi çok olduğu için belki %100 olmasa bile %60-70'lerde iş bulmaları mümkün olabilir sorun şurada rakiplerimiz 2 maksimum 3 kişi ile çark döndürebilirken bizim müşteriye sunduklarımız sebebiyle minimum 15 kişi ile bu rekabeti sağlamamız gerekiyor ve bu rekabet artışı kar artışına doğru endeksli olmuyor maalesef ya hizmetten kısacağız ya da sektörü bırakacağız o derece saçma bir denklem var ortalama 5 aydır çok düşük seviyede gelir beklentisi var şirketin...
Bu arada yanlış anlaşılmasın suçu personelde bulmuyorum asgari ücret 2800 TL iken iş yerimizde minimum maaş 5500 TL den başlıyordu makas gayet iyi seviyedeydi ekonomik durum bizleri bu seviyelere getirdi.. Çalışanlarımız teknik bilgiye sahip vasıflı vasıfsız karışık ama genel ağırlık lise mezunu.
Eğitim sektöründeyim, İngilizce öğretmeniyim, yaklaşık 7 aydır kendime çalışıyorum, bir yandan da kendi markamı oluşturmaya çalışıyorum. Daha önce yıllarca kurslarda, özel okullarda çalıştım. O dönemleri kabus olarak değerlendiriyorum.
Özelde çalışan öğretmen arkadaşlarım var, "bir dokun- bin ah işit" modundalar ne yazık ki.
Ders ücretlerine geçen seneye kıyasla yüzde 30 civarı zam yaptım, buna rağmen devede kulak kaldı. Ben" acaba yüksek mi oldu " diye düşünürken neredeyse 1 ay içinde düşük bile kaldı. Her hafta ücret değişikliği yapacak halim de yok, böyle devam :D
Özellikle yaklaşık 1 haftadır telefon susmadı. Yurtdışına gitmek isteyen o kadar çok insan var ki.
eyt olanlara zam yapmasak mı? ya da düşük oranda mı yapsak? zaten maaş alacaklar..
bizdeki son nabız yoklamalar bu şekilde
cinnet is loading
:(:(:(
Haziran eylül arası iyileştirme yapıp %60 üzeri yapan babayiğit firmalarımız var mı :)
Geçen sene bugünlere göre zam mi yoksa ara zam alanların son haline göre mi ? 1 yıldır zam bekleyen ile 6 aydır zam bekleyen aynı olamaz.
Bu konuda en kötüsü özel okullar. Zamlar Temmuzda belli oluyor. İlk maaşı eylülde alıyor ama aralıkta asgari ücret zammı sonrası herşeyin fiyatı şaşıyor. :)
Memur zamlarına %15 bir ek daha yapılacağı yönünde bi dedikodu çıkmış.
Ancak bazı kaynaklarda yazıyor, bazılarında yazmıyor, yazanlar kaynak olarak İslam Memiş'e dayandırmış. O zaman direkt yalan da gerçi...
Hoş, tüm düğmelere aynı anda basan Reyiz bunu da yapar, şaşırmayız.
2022 Ocak ayından itibaren 2023 Ocak ayına kadar toplam %85 civarı bir zam yapıldı bizim şirkette.
buna ekstra olarak en son Ekim ayında %15 yapıldı (%85 ten hariç) ama bu %15 lik zam Ocak 2023 maaş zammının bir kısmı olacak diye açıklandı.
Yani muhtemelen bu ayki zam %30-40 arası olacaktır. (+%15 i de eklediğinde) ortalama toplamda 45-50 arası zam yapılmış olacak beklentisi var içimde :D ama sonuçları Şubat ayı başında göreceğiz artık..
Ah be aabi keşke öyle olsa :D bunları yaptılar ama asıl olayımız primdi. St kw oz moz aldığımız paralar ordan geliyordu :D
Prim katsayıları yarıya düştü, neymiş çok fazla hakediş oluyormuş TL bazında :D
Sanki tl satıp euro prim alıyoruz anasını satayım. Maalesef durum bu neyse alternatiflere bakmaya devam edeceğiz :)
Oranlar şimdi bu dönemde coğu duruma göre çok değişir.Bence sektör,şehir,şirket büyüklüğü,deneyim,ünvan,hizmet mi/üretim şirketi miye göre maaş aralığı belirtilirse kıyaslama daha iyi olur.
Bizde mesela,Bursa da otomotiv yan sanayi metal parça üretim firması 500 çalışanlı 5-10 yıl deneyimli beyaz yaka 2022de 17k-20k alıyor bu sene konusulan oranlara göre 20-23k çıkar maksimum.
asgari ücretin ilk çeyreğin sonuna doğru 10.000.-net olma durumu var arkadaşlar
benzer zamanlama ile uygun faizli tüketici kredisi kampanyası da başlatılacak
zaten bu hamlelerin sonrasında ilk zamlı maaşların yatmasına denk gelecek şekilde de seçim zamanı ayarlanacak diye duydum
bu da işte nisan ayına falan denk geliyor
mart ve nisan ayları fakire fukaraya ulufe dağıtımı , togg gibi yeni proje lansmanları , ufuk açıcı vaatler ile tam bir şov dönemi olacak
bu gaz birikmesi listesi ve zamanlaması + seçim
önümüzdeki tüm enerji bu formüle fışkırtılacak