darkmoon Nickli Üyeden Alıntı
Yasaklasanda her yasak kendi içinde çözümünü üretir piyasa o yasağı cevap vericek bir çözüm illa üretir ..
Basit örnek eskiler iyi hatırlar power halogen ampüller vardı wattları yüksek normal halogen 55w ise onlar 100watt olur du birde saydam en beteri , mavi beyaz ışık versin diye, birde sarı boyalısı olurdu sis rengi ..
onlar bir ışığı saçardı heleki saydamı ise karşından gelen ciddi diyorum geçici görme kaybı olurdu 10 -20 saniye adam araba geçtikten sonra gözü kararırdı benim yaşıtlarım kesin yaşamıştır.. eskiden modaydı 90 lıların ortası 2000 lilerin başına kadar sonra o tür ampüllerin getirilmesi yasaklandı falan diye hatırlıyorum ..
Sonra xenon çıktı piyasa dediki al sana xenon kit onların klasik 35 Watt dı ..
bende 55w olanı vardı ama farlarım mercekli idi vectra ve sonataya takmıştım 55watt balast ve ampüllerde 55watt dı ona güzel digital far ayarı yaptırmıştım ikisine arabayada o sıra koca sanayide digital far ayarı yapan bir yer vardı birde farlarda mercek olduğu için kimseden bir günden bir güne şikayet laf işitmedim o yıllarda … benim taktığım zaman xenon yasak değildi tüv de sonradan xenon takmak yasak değildi ..
Şimdi led ler var piyasa gene al sana led ampül dedi ama led xenon gibi değil doğru marka kaliteli Ufuk çizgisini kesicek şekilde imal edilen led ve güzel bir far ayarı ile mümkünse digital bence rahatsızlık minumum seviye ye inebilir hatta komple kalka bilir bence led deki en büyük yanlış yanlış led ampül seçimi ..