36-46-39 havasını arıyorsanız bulamazsınız F30'da.
Printable View
36-46-39 havasını arıyorsanız bulamazsınız F30'da.
F30 düşüncesinden vazgeçtim daha yeni model bir araç düşüneceğim.Teşekkür ederim yorumlarınız için.Benim kriterlerimdeki f30 lara istenen rakamlar 1400 üstü isteniyor o paralarada 2021-22 donanımlı vag grubu araçlar var cupra,a3,golf vs gibi
1400 üzeri rakamlara donanımlı modelli az kmli F10 da olabilir, km takıntısı olmasa G30 da olur.
F30 keyifli arabadır severim ben. M paketler apaçilerin elinde diye harmanlı luxury plus alıp kendim M yapmıştım zamanında. Aslında direk 40.yıl almak en mantıklısı.
Yazılım, filtre, dv, dp, egzoz ve 335 cooler takmıştım 230hp civarı aşırı zevkli oluyor. Ama o lanet olasıca N13 yok mu, ne yaparsan yap istersen 5 binde bir bakıma gir istersen sürekli buji bobin değiştir her gaza bastığında acaba tahrik yakar mı diye korkutuyor insanı.
40.yıl alana kadar F10 bakarım ben, N20 sorunsuz mis gibi motor. Sadece yazılımla da 250hp alıyorsun dertsiz tasasız biniyorsun. F10 zaten F30un 5 gömlek üstü her açıdan. 11-12lt yakar tek eksisi o o da 1700kg devasa arabaya normal.
Hayalet, vakum, elektrikli bagaj, elektrikli hafızalı direksiyon gibi extraları var, zaten konfor sessizlik yol keyfi vs hiç girmiyorum bile zaten o konuya. F10u satsam ne alacağım kara kara düşünüyorum ben de.
+1
Dalga geçiyor sanacaksınız ama F30 3.20d satıp E39 5.30i almıştım F30'un tabure koltuğuna sinir olup :D
He ama dizel için konuşmak gerekirse 2.0 184hp araba ile 1.5 dizel megane kadar yakıt tüketiyordum kendi çapındada gayet iyi yürüyor
Şimdilerde E90 deneyimliyorum
kesinlikle f30 yerine f10 tercih edilmeli. f30 artık çok ele ayağa düşmüş bi araç benim görüşüm.
konuyu f30 ile ilgili açmamdan dolayı sanırım f10 tavsiyesi sıklıkla verildi ben biraz daha yeni model aileye gelebilecek rakam 1300-1350 civarında bir araçla değiştirmeyi düşünüyorum maksimum.F10 benim için biraz fazla büyük kaçacak.Bana hitap eden tek araç şuanki piyasada yeni a3 sline onunda sıfırı gelmiyor bulamıyorum.Formentor mart ayında gelecekmiş 2023 ler gelmeye başladı rakam 1370 den başlıyor opsiyonsuz.Golf 8 rline elektronik olarak biraz fazla sıkıntısı olan bir araç golf golf biraz fazla kullandım mk7/7.5 farklı marka kullanmak istiyorum.a3 2020 1.5 tsi sport olanlar donanım olarak fakir doldurmak fazla maliyetli ona da ondan biraz ucak duruyorum.Kore/japon araçları alman araçlarına alışınca beni mutlu etmeyecek.3 ü birbirinden farklı tarz ama,
formentor
golf 8 rline
ve a3 sedan sline en ağır basanı.
Yavuz abi tüm arkadaşların olduğu gibi seninde f30 hakkında yorumunu merak ediyordum açıkcası kullandın biliyorum f30 biraz gönlümüzde kalıp mantığımın el vermediği araba oldu bunca yıldır.Mekanik sıkıntıları uzak tutuyor beni.F30 da bana biraz büyük kaçar şoförlük olarak çok şükür tırda direksiyon öğrendim 7 yaşımdan itibaren ama kalıp olarak aile olarak biz içinde biraz kayboluruz onun.Model yenilemek aklımdaki düşünce benim.Çünkü sürekli sıfırlarına araçların zam geliyor üst tarafla aradaki makas çok açılıyor.
edit.F10 büyük kaçar demek istedim yorumumda.
Doğru söylüyorsun yeni model araçlar çok daha fazla değerlendi, makas çok açıldı güncel gitmek lazım. Benim araba da 2016 sonu, çok sevsem de yenilemek istiyorum. G30 LCI istiyorum ama inanılmaz rakamlar telaffuz ediliyor. G20 için bile üste ciddi para eklemek gerekiyor. C alsak onun da 2020si falan sert gelir ufak kalır memnun etmez vs. ben de napacağımı bilmiyorum.
Ama senin için yeni A3 sline tavsiye ederim, golf falan hiç girme zaten yeteri kadar bindin. Formentor konusunda da sertliği ve plastik kalitesi üzebilir dediğim gibi.
Golften sonra f30 a gecmek icin cok bir neden yok denilebilir daha konforlu ve daha genis degil e artik eskidiler baya
Yeni ve yenilik iyidir
O butceyle direkt bunu alirim bu arada hic dusunmeyin
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...73546764/detay
"0" km fiyatida bu kadar varsa gelicek olan arac yakinlarda alinir..
net söylüyorum almam 2 yıl özel bmw servisindede çalıştım buna rağmen yinede almam
ne su kaçağı biter,ne tekleme tüklemesi biter,bitmez yani e serisi bmwlerdeki kalitedede kendisinde malesef yok.
Merhaba yaklaşık 2 yıldır bende f30 kullanıcısıyım. Aracımı forumda bulabilirsin. Leon golf honda Vs denemiş binmis birisi olarak bmw çok farklı gerçekten. Bir finans kuruluşunda çalışıyorum beyaz yakaliyim. Hafta sonusadece kullaniyorum. Nargile paket köz paket diyenleri çok fazla umursamiyorum. Çalıştım cabaladim aldım. 2 senedir bende bobin buji Vs bende sorun olmadi ve onemli bir ariza cikartmadi . 70 bin km de almıştım aracı . Şu An 93 bin km oldu. Gayet memnunum. Eğer satacak olsam kesinlikle yeni kasasını alırdım. İmkan olsa makyajlı kasasını tabiki.
Bu gibi konulari gorunce istemsizce bir arkadasimin BMW hakkinda dedigi gelir "Benimle Masrafa Var misin". Ne yazik ki ulkemizdeki kullanici profili sayesinde ozellikle ikinci elinde cok acayip sorunlar cikartabilen bir marka, zaten yorum yapanlar genel olarak benzer seyleri soylemisler. Benim gozumde BMW imkan varsa sifir alinmali, veya sifirdan beri yakinen takibinde olan bir arac olmali, onun disinda bulunabilecek en temiz BMW dahi kafamda her daim soru isareti birakir.
Genel yorumlardan, ozel yorumlara gececek olursak, altindaki Golf bence muazzam. Degistirmek istemenin asil sebebi bence kafandaki araci tamamlamis olman, yani kendine yeni oyuncak araman :) Bu acidan bakinca, bence bildigin kulvardan devam et, elindekinin yerine yine VAG grubundan bir arac koy derim ben.
Algını kırmaya geldim :)
Eskiden böyle bir durum vardı evet, ama son bir kaç yıldır BMW'nin reliability skorları farklı kaynaklarda da olsa hep yüksek sıralarda.
Mesela ben f20de kronik szl arızası ve çok yoğun yağmurda sol arka paspas terlemesi (vapor barrier) sorunu dışında hiç bir şey yaşamadım.
f30, kullanıcı kitlesine ve ülkemizde dayatılan n13'e rağmen bence iyi dayanıyor :)