Güncel diyelim, kimler ne durumda arkadaşlar..
Printable View
Güncel diyelim, kimler ne durumda arkadaşlar..
Ben geçen hafta hasta oldum , burnum halen düzelmedi bir garipim ,sol burun içinde eğrilik varmış bilmiyorum alerjiye sinüzite etkisi varmı , ameliyat olmayı düşünüyorum
Yaklaşık 3 aydır geçmeyen öksürük var, özellikle sabahları ve akşamları çok artıyor
3 kere acil 2 kere de bölüm doktoru olmak üzere toplam 5 ayrı doktora göründüm. Acilde hava verip yolladılar, ciğerde hırıltı var diye :D
En son göğüs hastalıkları bölümünde muayene oldum, solunum testi, alerji testi kan vs alındı. Ciğerlerde bronslarijln tıkalı olduğu söylendi. Antibiyotik kullandım, 2 kutu verilmişti 2 farklı doktor tarafından, bir işe yaramadı.
Son doktor maalesef tam bir çözüm olmadığını, etrafta çok fazla benzer hasta olduğunu ve çoğuna alerjik astım tedavisi yapıldığıni anlattı. 3 farklı doktor 3 farklı alerji ilacı da verdi, onları da hemen hemen her gün aldim.3 kere de inhaler verildi. Düzenli kullandım ancak yine fayda görmedim.
Beni tek rahatlatan şey kuru dut suyunu kaynatıp içmek, mumkun olduğunca neme maruz kalmak ve turp- bal kürü yemek oldu. Ciddi derecede faydasını gördüm, benzer sıkıntılar çekene muhakkak öneririm. En azından ciğer eskisi gibi bobini bozuk araba misali teklemiyor.
Yalnız turp ve bal kombinasyonu gerçekten iğrenç bir tada sahip, onu da aktarmış olayım :D
Güncel Diyelim..
Influenza Virüsüne yakalandım 15 günde zor toparladım.
Umarım aramızda çoğu arkadaşı teğet geçmiştir..
insan içine pek girmediğim için çok şükür virüs vs şeyler beni bulmuyor fazla :) genel olarak mevsimsel kuruluk ve burnumdaki eğrilikten dolayı genelde burnum tıkalı oluyor,onun harici iyi gidiyor,vardiyalı çalışıyorum,geceden sabahçılığıa geçince ilk birkaç gün aşırı yorgunluk ve baş ağrısı oluyordu,sürekli hap kullanmak zorunda kalıyordum onu çözdüm gibi,başımın ağrıyacağını anladığım zaman eve gelince bi türk kahvesi yapıyorum ağrımı kesiyor,tavsiye ederim beni haptan kurtardı,bir süre hareketsiz kalın ve türk kahvesi için
Güncel diyelim, bahar ayının başlangıç günleri ile birlikte burun akıntım başlamış bulunuyor herkes dikkat etsin..
2 3 haftadır öksürük geniz akıntısı devam ediyor geçmedi bi türlü.
Başlangıcı boğazımda kıl, tüy varmış gibi gıcık şeklinde başladı. 3. Haftası geçmiyor. Sigaradan oksuren yaşlılar gibi can sıkıyor artık
bugün aksırık başladı. ilacı yuttum bakalım. yarınki duruma göre devamlıya dönerim yaza kadar.
bir kaç gündür garibim başladı yine semptomlar
Uyumadan önce Zyrtec atıyorum bu dönem en hafif böyle geçiyor.Ama sabah uyanmada problem yaşatıyor bu da en kötü yan etkisi şimdilik.
Bende sadece Ataköy'de yürürken oluyor bu. İlk bahar ve yazın Ataköy'de bi 15dk yürüyeyim hapşu hapşu geziyorum salya sümük. Bıktım yav...
Sezon açıldı herkese hayırlı olsun :D
Zyrtec başladım bugün. 2 gün rodaj sonrası normal seyire dönerim inşallah.
Ağaçsız Bodrum'dan kavak ağacı dolu İzmir'e geldim bugün nevrim döndü. Havanın da çok etkisi var tabi, aşırı rüzgar da uçuşma oranı sapıtıyor.